Politicke, medijske i druge reakcije javnosti na slucajeve nasilja Srbiji

Da li je Beograd grad zalosti ?

• Beograd grad zalosti, grad koji unistava srpski narod i drzavu.

• Beograd, srpske prestonica koja radi u najboljem interesu naroda i drzave.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
prvo, bilo je odavno jasno da jadnik nema sanse da prezivi onakve povrede......

drugo, ne znam koga moze da uznemirava i da mu smeta protest protiv nasilja???:dash:
ili ti smatras da je nasilje deo "folklora i nacionalnog identiteta" u srba, pa treba da se neguje kao jedna od vrlina ovog naroda??:roll:
Ti hoces u Evropu,
a ocigledno nemas pojma sta se ovde desava,
po Nemackoj bi onda trebali svakodnevno da se odrzavaju takvi protesti,
pre tri dana je ubijen covek u U-banu od trojice maloletnika
u Minhenu,
pre nedelju dana je maloletnik upao s puskom u gimnaziju,
i poubijao nekoliko ucenika,u Bajernu,
pre dve nedelje je opet silovano i ubijeno dete u Bajernu,
o cemu vi ovde bulaznite:rtfm:

Meni je krajnje neukusno setati se do spomenika zahvalnosti Francuskoj i paliti svece ispred francuske ambasade. K'o sto rekoh, nije bitno to sto je on Francuz, nije bitan "naruseni turisticki potencijal i imidz Srbije", bitno je to sto su zlikovci do smrti prebili coveka koji apsolutno nikoga nije dirao. Zasto jednostavno ne zapaliti svece na mestu gde su ga majmuni ubili?

ne vidim nista neukusno u toj protesnoj setnji, To rade u svim civilizovanim sredinama, kao protest protiv nasilja i ludaka .........kako rekoh, da je pameti , ceo grad bi se pojavio tamo, bez obzira na politicka prepucavanja, jer, dokle god su ovakvi bolidi na nasim ulicama, nicije dete nije sigurno.....razumes???:eek:

Ti hoces u Evropu,
u Minhenu,

i kolike su tamo presude za te zlocine? ti nemas pojma sta se ovde desava, i ovde se desavaju iste takve stvari, porodicni masakri, silovanja dece od strane roditelja, premlacivanja, klanja, ubistva u skolama i slicno...

ne vidim nista neukusno u toj protesnoj setnji, To rade u svim civilizovanim sredinama
..sto srbija nije..ne bi me cudilo da grupe navijaca, obraz i 1389 priprete kako ce napasti protesnu povorku koja odaje pocast drzavljaninu "neprijateljske zemlje" i time narusava tradicionalne srpske vrednosti poput premlacivanja stanglama (11 na jednog) i bacanja stranca sa visine od 5 metara...

Poslednja izmena:
od ljudskog otpada koji je ubio brice-a, jedino je gori olosh koji ih sedeci ispred kompjuterskog monitora virtuelno podrzava i opravdava..samo cekam kad ce neko od njih reci da su nas "francuzi bombardovali", da pocne da baljezga o "nepravednom haskom tribunualu", prvom svetskom ratu "gde su nas francuzi ostavili na cedilu" i slicne nebuloze...

zar sumnjas da je to samo pitanje vremena???:roll:

Meni je krajnje neukusno setati se do spomenika zahvalnosti Francuskoj i paliti svece ispred francuske ambasade. K'o sto rekoh, nije bitno to sto je on Francuz, nije bitan "naruseni turisticki potencijal i imidz Srbije", bitno je to sto su zlikovci do smrti prebili coveka koji apsolutno nikoga nije dirao. Zasto jednostavno ne zapaliti svece na mestu gde su ga majmuni ubili?
E upravo tako se to radi i ovde,i to je spontano a ne organizovano

mislim da u anglosaksonskom pravu , postoji da , ako su troje ucestovali u tuci sa smrtnim ishodom, sud svo troje sudi za ubistvo, ravnopravno.........to je mnogo bolja opcija od ove nase, da jedan fasuje ( trazi se glupost, u fazonu , ko je zadao smrtonosni udarac )......

pa gledaj, prosto fizički nije izvodljivo da na njega fizičkim nasiljem deluje 11 ljudi, jednostavno ne mogu da se okupe svi oko njega..prosto nema mesta da se to tako radi, tu je najverovatnije bilo 4-5 najvatrenijh, ostali su razbijali lokal, možda se tukli sa ostalim navijačima... iz toga razloga nije ni pravedno ni pravično da neko ko je u toj grupi bio, pri tome Tatona nije ni takao da dobije 15 godina...njega sleduje kazna za krivično delo koje je počinio, a to je učestovanje u tuči sa smrtnim ishodom
uostalom, videćemo vrlo brzo, taj sudski proces će zbog pritisaka sa svih strana (vlast, javnost....) biti vrlo brzo zakazan.

Ti hoces u Evropu,
u Minhenu,

kako vec odgovorih korisniku Tihom, koji je bio dovoljno inteligentan da se , nakog onako glupavih i bezobraznih postova , povuce iz diskusije........." ako vidis da komsija jede gomna, ne priduzuj mu se, nego mu skreni paznju da nije za jelo".....

comprende???:eek:

takav je zakon, šta je tu je
sigurno da od tih 11 nisu svi isto krivi, manji broj je direktno i neposredno primenjivao fizičku silu na Tatona, a ostali onako, kao čopor hijena uživali u krvi

Pazi ovako...
Tukli su decka.
Patolog moze samo da konstatuje broj povreda, i zakljuci da li je ili nije od posledica toga nastupila smrt. I to je cak dovedeno u pitanje, jer smrt nije nastupila neposredno nakon napada, vec nakon brojnih intervencija lekara koje nazalost nisu uspele.

Nije moguce da od 50, 100... nebitno koliko... povreda, patolog kaze, e ostalih 49 bi decko istrpeo, al' ova jedna tu i tu bila je fatalna po njegov zivot, i da se nadje bas taj koji ga je udario u to mesto, i osudi na najstrozu kaznu.
Ovde se radi o udruzenoj ekipi. Svako ko je nesrecnog momka udario doprineo je njegovoj smrti, i stoga svi neposredni ucesnici trebaju da dobiju podjednake kazne.

Sto se manjih sankcija tice... to laicki receno nece da bude.
Ako ispratis novine, videces da Francuska drzava insistira da uhvaceni budu najstroze kaznjeni. Zamisli, onda... u takvom ocekivanju... kako bi podneli vest da su huligani kaznjeni do 3 godine?
Na pamet mi pada mnogo toga... od losih diplomatskih odnosa, do blokiranja viza i clanstva u EU...
Dobro, mozda francuzi ne bi isli toliko daleko... al' je cinjenica da je njihov drzavljanin svirepo ubijen kod nas, da su pocinioci uhvaceni, i kad je vec tako, zasto ih ne osuditi na maksimalne kazne?

http://www.bifonline.rs/modules/news/article.php?storyid=952

Marš protiv nasilja, mirna protestna šetnja građana koji se protive sve učestalijem nasilju na ulicama Beograda, održaće se u četvrtak na Platou ispred Filozofskog fakulteta u 17 časova.

Prema pisanju 24 sata, Marš organizuju omladina Helsinškog odbora za ljudska prava, pokret Evropa nema alternativu i Gej strejt alijansa, uz podršku Inicijative mladih za ljudska prava, Evropskog pokreta u Srbiji i Beogradskog centra za ljudska prava. Od partija podršku skupu dali su LDP, DS i SDU.

U Ministarstvu za ljudska i manjinska prava kažu da oni neće pozivati na ulične proteste, ali da pravosuđe treba da pokrene postupke protiv počinilaca nasilja. Da podsetimo, još pre šest meseci Ministarstvo za ljudska i manjinska prava iniciralo je zabranu organizacija koje propagiraju netrpeljivost i nasilje, a povodom ovog pitajna oglasilo se i tužilaštvo.

Interenet populacija sve češće pominje fašizaciju Srbije i vladavinu nasilja, a na fejsbuk grupi Koalicije mladih protiv nasilja trenutno ima više od 5 500 članova.

Organizatori skupa su planirali više stotina učesnika, ali sada se čini da će ulicama Beograda prošetati mnogo više ljudi, posebno posle vesti da je Bris Taton, Francuz koga su huligani u centru Beograda premlatiti, jutros preminuo u Kliničkom centru.

kome da se sudi, kao pravnik ili neko ko ovde komentariše KZ morao bi biti mnogo precizniji
ili misliš da su ga svi udarili po jednom i to je to..svih 11 ravnopravnih
uhapšeno je 11 osumnjičenih i verovatno ga nije tuklo svih 11, takođe, tu je bilo bejzbol palica, šipki, boksera... to je i rečeno da ima tragove po telu baš od tih predmeta

što će reći da će policija na jedan lep i nadasve human način da izvuče ko je najviše mlatio ovog nesrećnika, pa će na osnovu toga taj / ti koje je baš "ponelo" :dash: da fasuju najmanje 15 godina "ko drugog liši života pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju", dok će ostali odgovarati za učestvovanje u tuči sa smrtnim ishodom i tu mogu da dobiju najviše 3 godine, što bi bio i red da ih toliko počaste.

Када је масовна туча у питању, обично су сведочења очевидаца бескорисна, јер су, углавном били у стању великог шока и изненађења.
С друге стране и ДНК анализом на месту круивичног дела и на жртви се у случају масовне туче не може установити ко је био тај који га је " од свих највише претукао, у пределу виталних органа од чега је дотични преминуо".
Ако се залажемо за независно правосуђе, а не зависно од политичких одлука и корумпирано, сва лица која су учествовала у премлаћивању дотичног треба да буду оптужена за " учествовање у тучи са смртним исходом".

ne vidim nista neukusno u toj protesnoj setnji, To rade u svim civilizovanim sredinama, kao protest protiv nasilja i ludaka .........kako rekoh, da je pameti , ceo grad bi se pojavio tamo, bez obzira na politicka prepucavanja, jer, dokle god su ovakvi bolidi na nasim ulicama, nicije dete nije sigurno.....razumes???:eek:
Ne vidim ni ja nista neukusno u setnji kao setnji, vec u potenciranju njegovog drzavljanstva.

Mada, ni protesti nista nece promeniti, nego samo gola represija. Ako se ova stoka ikako da umiriti, to ce se postici kanisterima suzavca, masovnim hapsenjima i odvaljivanjem bubrega po pandurskim stanicama.

Dosta je bilo.

i ja sam tog razmišljanja, da je potpuno nepotrebno unositi u ovo francusku ambasadu, spomenik zahvalnosti Francuskoj...
čovek je mirno sedeo i pio pivo u centru grada, nastradao je samo zato što je navijač
tako je mogao biti i navijač Zvezde, Vojvodine, reprezentacije Rumunije...

pa gledaj, prosto fizički nije izvodljivo da na njega fizičkim nasiljem deluje 11 ljudi, jednostavno ne mogu da se okupe svi oko njega..prosto nema mesta da se to tako radi, tu je najverovatnije bilo 4-5 najvatrenijh, ostali su razbijali lokal, možda se tukli sa ostalim navijačima... iz toga razloga nije ni pravedno ni pravično da neko ko je u toj grupi bio, pri tome Tatona nije ni takao da dobije 15 godina...njega sleduje kazna za krivično delo koje je počinio, a to je učestovanje u tuči sa smrtnim ishodom
uostalom, videćemo vrlo brzo, taj sudski proces će zbog pritisaka sa svih strana (vlast, javnost....) biti vrlo brzo zakazan.

ma ne.......kapiram ja da ne moze 11 ljudi da zada konacan, smrtonosan udarac........nego mi se svidja ta klauzula u anglosaksonskom pravu, da svi koji ucestvuju u gazenju coveka , ako umre od povreda fasuju kaznu za ubistvo......nekako mi pravednije , nego da jedan, a tesko da se moze utvrditi koji , fasuje 20 godina, a ostali , samo 3....

i ja sam tog razmišljanja, da je potpuno nepotrebno unositi u ovo francusku ambasadu, spomenik zahvalnosti Francuskoj...
čovek je mirno sedeo i pio pivo u centru grada, nastradao je samo zato što je navijač
tako je mogao biti i navijač Zvezde, Vojvodine, reprezentacije Rumunije...

Uopšte nije isto, da li je u pitanju domaći navijač ili strani turista...

Nebi ja tako banalizovao..

Ovo može naneti i direktnu političku štetu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back