politicke funkcije i odnos prema porodici- drustvena funkcija

Treba li zabraniti onima koji nemaju djece da obavljaju najvažnije državne funkcije?

 • Da

  glasova: 24 38,7%
 • Ne

  glasova: 38 61,3%

 • Ukupno glasova
  62
 • Anketa je zatvorena .
Ајде, ајде. Мани то папагајско понављање западне пропаганде. Укључи мало кликерчиће и објективно размисли. Та западна незајажљива багра и њихови домаћи следбеници, да не кажем квислинзи, уништавају будућност наше деце. Па они су у свакој држави коју су решили да униште, систематском гебелсовском пропагандом створили домаћег кривца. Ево већ 10 година тај запад преко домаћих глодара и корумпираних скотова систематски наставља да уништава и садашњост и будућност. Све живо распродаше, отераше у стечај, незапосленост све већа и већа, презадуженост, држава на ивици банкрота, стандард све мањи.....пропаст.
Па само направи паралелу са својим домом и породицом. Замисли да неко твојој породици, значи на неком микро нивоу, уради оно што су тај запад и његови следбеници урадили овом народу и држави. како би било да ти неко утрчи у кућу, направи лом, отме ти рецимо једну собу а тебе подржи да дођеш ''на власт''. Да ли би ти кренула тада у својој кући којој желиш добро и напредак, кренула да распродајеш све што су претходне генерације створиле, да се задужујеш, да у својој кући спроводиш политику онога који је показао и доказао да ти не жели добро.
Не, не и не! Никако не могу вас ''прозападњаке'' да разумем (ако сте српског рода).

Bila je zanimljiva konverzacija do sada, ne znam šta ti je trebalo da dodješ i da je ovako grubo prizemljiš i pomalo spamuješ temu.:lol:

Odgovoriću ti ipak: odlika dobrog državnika svake "male" zemlje jeste da interese sopstvene zemlje uskladi sa interesima velikih sila, bez kojih je nemoguće voditi politiku "male" zemlje. Od Miloševića na ovamo, Srbija nije imala takvog državnika (ostaću nedorečena kad je u pitanju Z.Đinđić koji je vladao nešto malo više od dve godine). U Miloševićevom slučaju radilo se o tolikoj nedalekovidosti i nedostatku sluha za interese sopstvenog naroda, da zaista nije potrebno nabrajati sve greške koje je načinio i koje su Srbiju koštale previše.
 
Ја сам с овим у потпуности сагласна, али тема говори о томе да ли би смели на власт пуштати људе који немају потомство.
А вечина тих који Србију растурају имају потомство. Једино их Коштуница нема.

Nema ni Drašković Ako mene pitaš, niko od aktuelne političke elite ne bi mogao biti na vlasti, i problem riješen.
 
Ja sam temu postavio uopšteno i nabrzaka, znajući da ćeš se pojaviti ti, da je svojom lucidnošću i inteligencijom konkretizuješ :D

Ne. :) To ti neću dopustiti, uprkos šarmu :p Ja se ne vežem nikad za statičke fenomene, već u svemu tražim dublji smisao dinamičkog mehanizma, koji sve pokreće.

Da :) Volim takve diskusije, ne prija mi kad neko odustane od svog stava, manje cijenim takve ljude :)

Pa dobro, šta sad. Sugerišeš da si me inspirisala jednom. :) Ja ti kažem da me znatno češće inspirišeš, nemoj da se potcjenjuješ :)
Упркос свему, остаћу доследна себи !:mrgreen: :flert:
 
Ako želiš da pričamo o Srbiji, slažem se. Ne tako davno imali smo na vlasti čoveka koji je uništio budućnost mnoge dece, a imao je dvoje. Kako to objašnjavaš?

Тачно, Ђинђић је имао двоје, а и овај несрећни Борис има двоје, па видимо докле смо догурали, али овде је поента да је родитељство само предуслов, значи горе поменути су испунили предуслов, до услова нису ни стигли....:mrgreen:
 
Hmm..da..ne znam...iz mnogo razloga: možda nije mogao da napravi klinče, možda je shvatio da će bavljenjem politikom i rešavanjem sudbina tudje dece zapostaviti sopstveno, možda je samo pošten prema sebi i drugima i ne smatra se hendikepiranim time što nema decu ali zato ima sve ostalo što je potrebno jednom premijeru...svašta može da bude..:D

Знаш уопште ми не уливају поверење они који се боре за човечанство, док њихови ближњи живе лоше, а познат ми је случај једне жене у црном и активисткиње Лабриса, која путује диљем света и брине бриге свих жена света, а рођена сестра јој живи у тешкој беди....
 
Od Miloševića na ovamo, Srbija nije imala takvog državnika (ostaću nedorečena kad je u pitanju Z.Đinđić koji je vladao nešto malo više od dve godine). U Miloševićevom slučaju radilo se o tolikoj nedalekovidosti i nedostatku sluha za interese sopstvenog naroda, da zaista nije potrebno nabrajati sve greške koje je načinio i koje su Srbiju koštale previše.

Зато су Стаболић (до Милошевића) и Ђинђић и Тадић (после Милошевића*) били визиЈонари. :mrgreen:

*ово му дође к'о пре и после Христа.:mrgreen:
 
Kod nas je djete teško usvojit što zbog administracije što zbog toga jer se čak i neodgovornim roditeljima ne oduzimaj roditeljsko pravo te se na to čeka godinama,Umjetna oplodnja je ograničena.Ostaje udomiteljstvo koje je za pare,mada ne mora baš svaki udomitelj to raditi isključivo zbog para.I ko što znamo svako može napravit dijete pa i retardirani.To je najlakši dio.
 
 • Podržavam
Reactions: Reg

Back
Top