Politička situacija u Crnoj Gori

Koju opciju podržavate na političkoj sceni u Crnoj Gori?

• Demokratski front (Mandić, Knežević, Medojević)

glasova: 62 53,0%
  • ES, Demokrate, URA (Spajić, Bečić, Abazović)

glasova: 25 21,4%
  • DPS, SD, SDP (Đukanović, Brajović, Krivokapić)

glasova: 30 25,6%

• Ukupno glasova
    117
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srbi su glup narod i dugo ce nam trebati da shvatimo da u Crnoj Gori nismo pozeljni za dobar deo ove ekstremno desno orijentisane populacije Komita i Evivasa. Narod nazalost ide tamo gde je navikao pa cesto makar i imao neprijatnosti kao sto je bilo svakakvih neprijatnosti prosle godine. Ako Crna Gora ne uspe da se demokratizuje i izbori sa rastucim esktremizmom onda ce verovatno i turizam da trpi (ali kao sto sam rekao manje nego sto bi to bilo ocekivano jer smo glup narod)

Preko 50% su Srbi i pro-Srbi. Pokazujes koliko si ono sto si rekao za Srbe.

Obadvojica se rukuju lijevom rukom. Ko da ih je isti babo pravio.
Crnogorci su me impresionirali. Najposlušniji narod na Balkanu :ok:.
Najgore što ti ne znaš ni što je Rusija.

Rusija su oni što ih Putin hapsi po istoj Rusiji jer neće ovo što se sad dešava.

A ne znaš ni što je Srbija,jer misliš da je Srbija Miloševićeva politika.

Takvima poput tebe odgovara ideologija "krvi i tla",dok vas čitam jasno mi je što ni sa jednim komšijom iz bivše Jugoslavije "nema" Srbija problem.

Oladite više svi poput takvih kao što si ti,ili prosto zaobiđite tu Crnu Goru.

Nema koju naciju i vjeru ovdje niste ti takvi poput tebe prozvali kao nižu od neke svoje "nebeske".

Što ćeš sad da mjeriš čiji je krst veći?

Kakvog gadluka se čovjek nagleda od "vjernika".

Onda ne trebaju Srbi ici u Beograd, jer tamo ima preko 5% koji mrze Srbe iz dna duse
Ne pricam o mrznji, pricam o incidentima kao sto je "Srbe na vrbe" u Herceg Novom, uriniranje po crkvi u Kotoru, prebijanje coveka zbog tablica Srbije na Cetinju, prebijanje na nacionalnoj osnovi u Budvi, Niksicu, Andrijevici...maltretiranje na granici, fasisticki skupovi komita na primorju, klicanje OVK-a u Ulcinju...To je slika koju Crna Gora salje turistima i regionu, dok se sa time ne izbori za mene licno je veliko pitanje da li bih se osecao bezbedno kao Srbin u Crnoj Gori. U Grckoj takve neprijatnosti ne dozivljavamo.

Ne pricam o mrznji, pricam o incidentima kao sto je "Srbe na vrbe" u Herceg Novom, uriniranje po crkvi u Kotoru, prebijanje coveka zbog tablica Srbije na Cetinju, prebijanje na nacionalnoj osnovi u Budvi, Niksicu, Andrijevici...maltretiranje na granici, fasisticki skupovi komita na primorju, klicanje OVK-a u Ulcinju...To je slika koju Crna Gora salje turistima i regionu, dok se sa time ne izbori za mene licno je veliko pitanje da li bih se osecao bezbedno kao Srbin u Crnoj Gori. U Grckoj takve neprijatnosti ne dozivljavamo.

A Srbe na Vrbe u Novom Sadu? Prefarbanje trobojki u NS? Suspenzije zbog Tri prsta za srpske ucitelje u Srbiji?
https://www.alo.rs/vesti/politika/598583/novi-sad-grafit-srbe-na-vrbe/vest

Kakvu sliku vi pravite u Srbiji prema Srbima? Ja kao Srbin iz CG osjecam se manje bezbjedno i dobrodosao u Srbiju no u Crnu Goru.

Srbi u CG su trenutno najbrza rastajuca srpska populacija na Balkanu, i sigurno medju najponosnijim i najzasluzenijim. Tako da CG treba doci kao oaza Srpstva za vas Srbijance.

Sa nekoliko stvari sam se slozio slusajuci Abazovica kojeg je uvek lepo slusati uprkos razlikama u shvatanju mnogih stvari, izdvojio bih jedno: lokalni izbori ce pokazati da li je manjinska vlada "rehabilitovala DPS". Moj stav je od pocetka bio da je ona lose resenje ali svakako bolje od Krivokapiceve vlade. Lokalni izbori ce dabome pokazati da li je URA udahnula novi zivot DPS-u i da li je definitivno DPS-ura koalicija ozvanicena.
Dritan je tragicna politicka figura jer u njemu prepoznajem dobru volju i viziju da se od Crne Gore napravi zajednicka kuca svih njenih gradjana ali nije samo Dritan URA niti i sam Dritan radi uvek u skladu sa onim sto misli. On se za sada ponasa kao ekspozitura stranih ambasada sto je i najlaksi put, a i pogresan. Jednostavno za sada deluje da nema kapacitet da borbu iznese do kraja. Mada ima nade i dalje, nije sve gotivo za Dritana, nije jos u potpunosti presao na mracnu stranu :D
SNP bi inace trebao da prihvati ucesce u manjinskoj vladi. Ionako vise nemaju sta da izgube, mogu samo da dobiju a manjinska vlada sa SNP i bez SNP su dva sveta.

Druze, promasio si ceo fudlbal. Dritan "pomiritelj" i nije presao na mracnu stranu sa prenjama da ce odmah da ukine novu proceduru dobijanja drzavljanstava za Srbe? DPS koji govori da ce podrzati Dritana u manjinskoj vladi ali "moraju dobiti neke male ustupke" za to. Pa tebi ako to nije sqiptarcina jos i gora od Mila, onda ne znam sta da ti kazem. Zdravko i Demokrate su izmislili univerzum po pitanju srpskih interesa za njega. Mnogo si ostrascen i ne gledas realno.

A Srbe na Vrbe u Novom Sadu? Prefarbanje trobojki u NS? Suspenzije zbog Tri prsta za srpske ucitelje u Srbiji?
https://www.alo.rs/vesti/politika/598583/novi-sad-grafit-srbe-na-vrbe/vest

Kakvu sliku vi pravite u Srbiji prema Srbima? Ja kao Srbin iz CG osjecam se manje bezbjedno i dobrodosao u Srbiju no u Crnu Goru.

Srbi u CG su trenutno najbrza rastajuca srpska populacija na Balkanu, i sigurno medju najponosnijim i najzasluzenijim. Tako da CG treba doci kao oaza Srpstva za vas Srbijance.
Nisam Srbijanac vec Vojvodjanin.
Druze, promasio si ceo fudlbal. Dritan "pomiritelj" i nije presao na mracnu stranu sa prenjama da ce odmah da ukine novu proceduru dobijanja drzavljanstava za Srbe? DPS koji govori da ce podrzati Dritana u manjinskoj vladi ali "moraju dobiti neke male ustupke" za to. Pa tebi ako to nije sqiptarcina jos i gora od Mila, onda ne znam sta da ti kazem. Zdravko i Demokrate su izmislili univerzum po pitanju srpskih interesa za njega. Mnogo si ostrascen i ne gledas realno.
Nisam pozitivno govorio o njegovim metodama niti politici vec o namerama za koje licno mislim da su dobre.

@alexn96

Ako vam nije jasno kako je ovo moguće zamislite kako je njima da žive sa ovim: Prosječni crnogorski srbi (poznatiji među samima sobom i kao "najbolji srbi") bezuslovno podržavaju Rusiju i mrze NATO. Jedina politička opcija u CG koja ima pro-ruske i anti-NATO elemente je DF. Od svih političkih opcija NajBOlJI SrbI najviše mrze DF jer su to "profesionalni srbi". Oni zato biraju da podržavaju otvorene anti-srbe kojima "NATO nema alternativu" i koji uvode sankcije Rusiji već godinama. Jedini lider u Evropi koji nije uveo sankciji Rusiji ni prije ni nakon agresije na Ukrajinu je Vučić. Koga NajBOlJI SrbI najviše mrze u regionu? Pogađate, Vučića. Zašto ga mrze? Pa jer je po njihovoj visokointelektualnoj procjeni "priznao Kosovo". Koga oni podržavaju? Ljude koji ne samo da su priuznali Kosovo više puta no iko nasvijet (pošto je ostalima bilo dovoljno jednom) no su slali i pomoć vojsci Kosova. A ti ljudi u vlasti, koji su po priči NajBOlJIj SrbA isto NajBOlJI SrbI (i to im vjerujem jer se uklapa) uvode sankcije Rusiji jer poštuju teritorijalni integritet svake zemlje pa i Ukrajine, samo ne Srbije, koju njihove pristalice najviše vole iako njihove stanovnike najviše preziru, i "jao šta rade našem narodu na Kosovu, al isto mi smo najbolji srbi a oni tamo srbi ciBBani". E sad zašto je NaJbOlJI SrBIn protiv toga da se Srbiji uzme Kosovo? Pa jer je to naša suverena zemlja međunarodno priznate granice ovo ono, tj sve ono što ne podržava u Ukrajini kad je u pitanju Donbas. Kad smo kod toga, što je protiv NATO? Pa jer vrši agresije, ubija civile, krši međunarodno pravo i radi sve ono šrto radi Rusija u Ukrajini a oni podržavaju. Mogao bih nastavit ovako, al vjerujet, saldo je 0 koliko god daleko išli, svaki svoj stav poništavaju svojim drugim stavom il djelom. Nije IQ mjerodavan čuo sam, al isto Evropa takvih nula od ljudi gledala nije.

:rotf:

Nema veze opraštao im. Ovo ljeto mogu da se oproste od ruskih i ukrajinskih turista. Manje u CG kasi novca a manje novca kod njih samih u džepovima. Smanji će se broj turista iz BiH i SRB.
Sve veći broj ljudi iz Srbije boravi u Grčkoj i Turskoj,a nama iz BiH je riskantno putovati zbog opasnog kolovoza na Šćepan Polju.
Nisu Srbi 5 kolobna u Crnoj Gori , već zeleni kadar.
Koji sanja Zelenu Transverzalu i hunitarnu Bosnu ..
Oni su Bosni isto ono što su Erdoganu Turci u Nemačkoj .

Najgore što ti ne znaš ni što je Rusija.

Rusija su oni što ih Putin hapsi po istoj Rusiji jer neće ovo što se sad dešava.

A ne znaš ni što je Srbija,jer misliš da je Srbija Miloševićeva politika.

Takvima poput tebe odgovara ideologija "krvi i tla",dok vas čitam jasno mi je što ni sa jednim komšijom iz bivše Jugoslavije "nema" Srbija problem.

Oladite više svi poput takvih kao što si ti,ili prosto zaobiđite tu Crnu Goru.

Nema koju naciju i vjeru ovdje niste ti takvi poput tebe prozvali kao nižu od neke svoje "nebeske".

Što ćeš sad da mjeriš čiji je krst veći?

Kakvog gadluka se čovjek nagleda od "vjernika".
Crnu Goru polako zaobilazimo jer nemamo normalnog magistralnog puta prema njoj :D.
Problem je što se ta narkomanska državica petlja u unutrašnje odnose u mojoj zemlji,te seoski zločin naziva genocidom. Ako se gdje desio to je na području Stare Crne Gore - "Istraga Poturica".

Crnu Goru polako zaobilazimo jer nemamo normalnog magistralnog puta prema njoj :D.
Problem je što se ta narkomanska državica petlja u unutrašnje odnose u mojoj zemlji,te seoski zločin naziva genocidom. Ako se gdje desio to je na području Stare Crne Gore - "Istraga Poturica".
Crna Gora je uvek bila omiljena destinacija za srpske turiste ali rastuci desni ekstremizam je ono sto predstavlja problem. Nikom ne sporim pravo da tamo letuje na svoju odgovornost ukoliko se oseca bezbedno i pozeljno. Ja bih licno rizikovao potencijalne incidente i susrete sa krezubim komitama, ali ne zelim ovako genocidan da ostavljam svoj genocidni novac budzetu drzave koja me je proglasila za genocidasa kao i trecinu svojih gradjana.

Videcemo u narednim mesecima/godinama da li postoji zelja da se od Crne Gore napravi stabilno i bezbedno drustvo za sve njene gradjane ili ce se nastaviti sa aparthejdom. Leposavic je lepo izjavio nedavno kako su "Srbi u CG fenomen" jer su 30 godina najbrutalnije ugnjetavani u svakoj sferi zivota a opet ostali lojalni drzavi. Pitanje koliko ce to jos moci tako ako se nastavi sa marginalizacijom i majorizacijom Srba.

Bitno je razumeti koliko su ovo krupni problemi. DPS je podele u Crnoj Gori podigao na neverovatan nivo. 2 kljucne stvari kojima bi se eleminisao ogroman bezbedonosni rizik po Crnu Goru su inkluzija Srba u crnogorsko drustvo i borba sa rastucim desnim ekstremiznom. Ako se te dve stvari sto bi rekao Dritan "ne relaksiraju" onda se ulazi u novu fazu nestabilnosti, a to gde cemo mi ici na more je manje bitno.

Веома квалитетна емисија и проницљива промишљања историчара и истинског родољуба Александра Раковића. Који је опет актуелним процесима у Црној Гори пришао са пуно емоција, пуно страсти, како већ рече један мудрац "човјек када пуно прича увијек каже нешто што није требао", тако и Раковић у излагањима каже понешто што није требао. Али је као мало ко успио препознати истрајност и приврженост српству оних истинских Црногораца који баштине Његошово насљеђе а на другој страни тако прецизно је "провалио" менталитет Монтенегрина, нације у покушају која у том отклону од српства и на србофобији покушава изградити идентитет.

Crna Gora je uvek bila omiljena destinacija za srpske turiste ali rastuci desni ekstremizam je ono sto predstavlja problem. Nikom ne sporim pravo da tamo letuje na svoju odgovornost ukoliko se oseca bezbedno i pozeljno. Ja bih licno rizikovao potencijalne incidente i susrete sa krezubim komitama, ali ne zelim ovako genocidan da ostavljam svoj genocidni novac budzetu drzave koja me je proglasila za genocidasa kao i trecinu svojih gradjana.

Videcemo u narednim mesecima/godinama da li postoji zelja da se od Crne Gore napravi stabilno i bezbedno drustvo za sve njene gradjane ili ce se nastaviti sa aparthejdom. Leposavic je lepo izjavio nedavno kako su "Srbi u CG fenomen" jer su 30 godina najbrutalnije ugnjetavani u svakoj sferi zivota a opet ostali lojalni drzavi. Pitanje koliko ce to jos moci tako ako se nastavi sa marginalizacijom i majorizacijom Srba.

Bitno je razumeti koliko su ovo krupni problemi. DPS je podele u Crnoj Gori podigao na neverovatan nivo. 2 kljucne stvari kojima bi se eleminisao ogroman bezbedonosni rizik po Crnu Goru su inkluzija Srba u crnogorsko drustvo i borba sa rastucim desnim ekstremiznom. Ako se te dve stvari sto bi rekao Dritan "ne relaksiraju" onda se ulazi u novu fazu nestabilnosti, a to gde cemo mi ici na more je manje bitno.

Ovo sto pricas kao da nijesi nikad vidio Crnu Goru sem na dnevniku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back