Politička situacija u Crnoj Gori

Koju opciju podržavate na političkoj sceni u Crnoj Gori?

• Demokratski front (Mandić, Knežević, Medojević)

glasova: 62 53,0%
  • ES, Demokrate, URA (Spajić, Bečić, Abazović)

glasova: 25 21,4%
  • DPS, SD, SDP (Đukanović, Brajović, Krivokapić)

glasova: 30 25,6%

• Ukupno glasova
    117
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Da su izbori naredne nedjelje DPS bi uzeo 27,7 odsto, PES 15,2, DF 14,2, Demokrate 13,1...​

Slijedi URA sa 4,9 odsto. Na šestom mjestu nalazi se Bošnjačka stranka sa 4,1 odsto, slijedi SDP sa 3,3, SNP sa 3,2 i SD sa 2,9 odsto.

Đukanovića bi na predsjedničkim izborima sigurno glasalo 24,4 odsto građana​

Istraživanje CEDEM-a pokazalo da bi 39 odsto građana glasalo nekog od proitvkandidata Đukanovića.Građani, njih 12,2 odsto, je navelo da ne zna kako bi glasalo.Takođe, istraživanje je pokazalo da za Đukanovića ne bi glasalo 6,7 odsto iako ne podržavaju sadašnju vlast.
Takođe, istraživanje je pokazalo da za Đukanovića ne bi glasalo najmanje oko 46 odsto građana.U istraživanju CEDEM-a je učestvovalo ukupno 1.019 ispitanika, a sprovedeno je od 2. do 17. decembra.

Lideri Pokreta Evropa sad najbolje ocijenjeni političari, slijede Bečić, Đukanović i Abazović​

Najgore prosječne ocjene imaju predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković (1,63), član Građanske inicijative "21. maj" Miodrag Živković (1,61) i poslanik CIVIS-a Srđan Pavićević (1,60)

Na popisu bi se 48,3 odsto građana izjasnilo kao Crnogorci, 32,7 kao Srbi, 8,3 kao Bošnjaci...​

Kao Albanci izjasnilo bi se 4,5 odsto, a Muslimani 3,9. Da govori srpskim jezikom izjasnilo se 48,6 odsto građana, a crnogorskim 36,1 građana.

Istraživanje CEDEM-a: Da se Crna Gora kreće pogrešnim putem smatra 42,6 odsto građana​

Direktorica CEDEM-a Milena Bešić rekla je da 42,6 odsto ispitanika smatra da se Crna Gora kreće pogrešnim putem, 27,6 da se kreće pravim putem, dok 29,7 odsto građana nema stav o tom pitanju.

Za članstvo u EU 75 odsto građana​

Članstvo u NATO podržava 44 odsto, a 40 odsto ima suprotan stav.

Sama činjenica da se radi anketa za Đukanovića i da prikazuje da bi čak 46% glasalo za njega, bez obzira na to koliko mu možda nabijaju koji procenat, jedan je od prvih indikatora da će se Milo izgleda, ipak, kandidovati za svoj treći mandat.

Znači da nije dobio dogovor sa Zapadom koji je tražio i da je odlučio da ide sa stilom, Guns and blazing do kraja i bez predaje.

Meni su se ovde mnogi smejali kad sam svojevremeno otvorio ovu temu i kad sam povodom izbora pre par godina pisao da je ovo samo početak.

Ostajem uveren da Milo, ukoliko zaista odluči da se ponovo kandiduje, ima realne šanse ako mu protivkandidat bude bio Srbin ili neka slabija ličnost.

Sama činjenica da se radi anketa za Đukanovića i da prikazuje da bi čak 46% glasalo za njega, bez obzira na to koliko mu možda nabijaju koji procenat, jedan je od prvih indikatora da će se Milo izgleda, ipak, kandidovati za svoj treći mandat.
Pogrešno si shvatio: "istraživanje je pokazalo da za Đukanovića ne bi glasalo najmanje oko 46 odsto građana"

Screenshot (113).png

Znači da nije dobio dogovor sa Zapadom koji je tražio i da je odlučio da ide sa stilom, Guns and blazing do kraja i bez predaje.
To još ne znamo. Očito je da bi on želio da se kandiduje. Sa druge strane ako procjeni da nema nikakve šanse na tim izborima ne vidim zašto bi srljao u poraz, ne liči mi na neuračunljivog političara.
Što se tiče zapada, zapad je do skoro podržavao novu vlast. Sada mi se čini da polako diže ruke i igra na dvije karte, na Evropu sad (uz Demokrate koje još nisu otpisane) ali i na novo jačanje DPS-a. Evo jedne interesantne svježe vijesti:

VAŠINGTON, 1. I 2. FEBRUAR​

Na Molitveni doručak pozvano šest predstavnika iz Crne Gore​

Poziv da prisustvuju 71. Molitvenom doručku u Vašingtonu dobili su predsjednik države Milo Đukanović, ministar finansija Aleksandar Damjanović, poslanici Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić, i Branimir Gvozdenović, poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović, kao i predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj.

https://www.vijesti.me/vijesti/poli...orucak-pozvano-sest-predstavnika-iz-crne-gore

Iz aktuelne vlasti je pozvan samo ministar Damjanović, čak 3 predstavnika DPS-a, 1 predstavnik SD-a i 1 predstavnik Albanaca. Ovo je poruka iz SAD. Eskobar sada kada je bio u CG bio je jasan, a niko se sa zapada nije susreo sa nekim iz DF-a. O posjetama i reakcijama iz EU nema potrebe išta da kažem, jasno je zaprijećeno da će nam prekinuti proces pridruživanja EU ako vladajuća većina nastavi da se ponaša kako je naumila. A to bi značilo da će nam onemogućiti pretpristupne fondove EU i vratiti vize. To bi dovelo do bankrota države i novog crnogorskog Majdana koji bi DPS neočekivano vratio na velika vrata. To je ipak krajnja solucija. Prije toga ide pritisak na bar formalno proevropske stranke aktuelne većine, URU i Demokrate da koriguju stavove.
Nije nemoguće i da je jučerašnje hapšenje Rada Miloševića, Dritanove desne ruke, početak pritiska zapada na Abazovića jer je interesantno da se desilo odmah po povratku VD glavnog specijalnog tužioca Novovića iz Londona:

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-hronika/635639/novovic-sa-timom-boravio-u-londonu

Pogrešno si shvatio: "istraživanje je pokazalo da za Đukanovića ne bi glasalo najmanje oko 46 odsto građana"

Pogledajte prilog 1274106

To još ne znamo. Očito je da bi on želio da se kandiduje. Sa druge strane ako procjeni da nema nikakve šanse na tim izborima ne vidim zašto bi srljao u poraz, ne liči mi na neuračunljivog političara.
Što se tiče zapada, zapad je do skoro podržavao novu vlast. Sada mi se čini da polako diže ruke i igra na dvije karte, na Evropu sad (uz Demokrate koje još nisu otpisane) ali i na novo jačanje DPS-a. Evo jedne interesantne svježe vijesti:

Poziv da prisustvuju 71. Molitvenom doručku u Vašingtonu dobili su predsjednik države Milo Đukanović, ministar finansija Aleksandar Damjanović, poslanici Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić, i Branimir Gvozdenović, poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović, kao i predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj.

https://www.vijesti.me/vijesti/poli...orucak-pozvano-sest-predstavnika-iz-crne-gore

Iz aktuelne vlasti je pozvan samo ministar Damjanović, čak 3 predstavnika DPS-a, 1 predstavnik SD-a i 1 predstavnik Albanaca. Ovo je poruka iz SAD. Eskobar sada kada je bio u CG bio je jasan, a niko se sa zapada nije susreo sa nekim iz DF-a. O posjetama i reakcijama iz EU nema potrebe išta da kažem, jasno je zaprijećeno da će nam prekinuti proces pridruživanja EU ako vladajuća većina nastavi da se ponaša kako je naumila. A to bi značilo da će nam onemogućiti pretpristupne fondove EU i vratiti vize. To bi dovelo do bankrota države i novog crnogorskog Majdana koji bi DPS neočekivano vratio na velika vrata. To je ipak krajnja solucija. Prije toga ide pritisak na bar formalno proevropske stranke aktuelne većine, URU i Demokrate da koriguju stavove.
Nije nemoguće i da je jučerašnje hapšenje Rada Miloševića, Dritanove desne ruke, početak pritiska zapada na Abazovića jer je interesantno da se desilo odmah po povratku VD glavnog specijalnog tužioca Novovića iz Londona:

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-hronika/635639/novovic-sa-timom-boravio-u-londonu

24,4%?

Pfft. Nema on šanse.

Pogledajte prilog 1274106

Pretpristupne fondove EU i vratiti vize. :lol: To je prava paranoja; tako i u Srbiji mnogi plaše, ali to je pre svega u velikoj meri dizanje paranoje.

Pretpostavljam da bi Milo mogao da pobedi samo ako neka baš srbenda bude kandidat. Tipa, porazio bi Andriju Mandića, Vladislava Dajkovića i slično.

To je ono, kako kaže @alexn96 ako kandidat nude nesterilni Srbin.
Pa ne bi ovi iz Evrope sad pristali da imaju takvog zajedničkog kandidata sa ostatkom partija pobjednica iz avgusta 2020. godine.
Zapravo najvjerovatnije je da će oni imati sopstvenog kandidata koji bi pokušao da uđe u drugi krug i onda pobjedi. A ako bi bio recimo Spajić kandidat, ne bih isključio mogućnost da dobije najviše glasova i u prvom krugu, više čak i od kandidata DPS-a.

Ja bih volio da Spajic bude kandidat jedinstvene opozicije.. mislim da bi pobijedio.
Nisam neki analiticar/politikolog ali ko se u to bolje razumije treba da vidi da li da ide jedinstveni kandidat ili vise kandidata pa drugi krug... sta je bolje, ? da li bi DF i URA podrzai Spajica? Da li ce Demokrate mozda izaci sa svojim kandidatom- Becic jedini ima neke sanse od Demokrata? ako bude vise kandidata ocekujem u trci i Zdravka Krivokapica... sta vi mislite?

Ja bih volio da Spajic bude kandidat jedinstvene opozicije.. mislim da bi pobijedio.
Nisam neki analiticar/politikolog ali ko se u to bolje razumije treba da vidi da li da ide jedinstveni kandidat ili vise kandidata pa drugi krug... sta je bolje, ? da li bi DF i URA podrzai Spajica? Da li ce Demokrate mozda izaci sa svojim kandidatom- Becic jedini ima neke sanse od Demokrata? ako bude vise kandidata ocekujem u trci i Zdravka Krivokapica... sta vi mislite?
Zar nije Spajić rekao da nema ambicije za predsednika?

Zar nije Spajić rekao da nema ambicije za predsednika?
I ja pretpostavljam da nema. Ali kažem da bi on moguće prestigao kandidata DPS-a još u prvom krugu, a u drugom bi se lagano provozao. Ali imaju oni i Oliveru Injac i Filipa Ivanovića, oni su umjereno prosrpski orijentisani i teško da bi prestigli kandidata DPS-a u prvom krugu. Ali bi zato imali velike šanse da u prvom krugu nadmaše kandidate iza kojih bi stajali DF i Demokrate i uđu u drugi krug u kom bi odnijeli pobjedu.
Bečić takođe ima šanse kao relativno umjereni prosrpski političar. Kandidat iz reda DF-a ima šanse da uđe u drugi krug, ali bi u drugom krugu imao problema da pobijedi kandidata DPS-a. Tako da očekujem da DF stane iza nekog umjerenijeg kandidata, možda nekog iz reda PZP, recimo Branke Bošnjak. Ili recimo iza Lekića ili tako nekog sličnog koji ne mora nužno čak ni biti član DF-a.

1671741002532.png

Vujović: Zapad jasan – prorusko vladanje u CG nije prihvatljivo

zlatko-vujovic-foto-anetena-m-2-1024x640.jpeg

22. dec 2022.

Ova Vlada jeste proruska, ona jeste prosrpska, ona u potpunosti jeste ona koja ignoriše sve zahtjeve zapadnih partnera, koja ovu zemlju pokušava da svede na nekakav subjekat koji će izvršavati planove Moskve i Srbije. Vi ste već došli u zonu totalne konfrontacije sa Zapadom, odnosno – veoma smo blizu tome. Kad se to desi, onda će se početi izvlačiti mnoge prljave stvari. I jednostavno će se destabilizovati ovaj režim, kao što će se destabilizovati režim u Beogradu! Ne može se prihvatiti da Putin ovdje preuzima kontrolu!

Dr Zlatko Vujović u Drugačijoj radio vezi Antene M kaže da su EU i SAD potpuno shvatili prilike na političkoj sceni Crne Gore i da su rezultat jasne poruke koje posljednjih dana šalju izaslanici Brisela i Vašingtona.

Na pitanje da li su te “jasne poruke” razumjeli i u aktuelnoj parlamentarnoj većini, imajući u vidu ocjenu (ne)suđenog mandatara Miodraga Lekića da se te izjave mogu shvatiti kao prijetnje i nepoštovanje suverenosti naše države. Vujović kaže:

-Jedno je pitanje da li je neko shvatio poruke, a drugo da li će da ih prihvati i postupi u skladu sa njima. Mislim da su svi više nego jasno shvatili šta im je poručeno sa strane naših zapadnih partnera. Jenostavno-prorusko vladanje u Crnoj Gori nije prihvatljivo! Ova Vlada jeste proruska, ona jeste prosrpska, ona u potpunosti jeste ona koja ignoriše sve zahtjeve zapadnih partnera, koja ovu zemlju pokušava da svede na nekakav subjekat koji će izvršavati planove Moskve i Srbije”.

Predsjednik UO CEMI objašnjava kakav se katastrofalan scenario sprema po Crnu Goru, ukoliko se vlast ogluši o pozive Brisela i Vašingtona da se pronađe kompromisan model izlaska iz krize.

-Što znači prekid pregovora? To je uvođenje sankcija! Ako vi znate da ćete dobiti desetine i stotine miliona eura, a onda se donese odluka kojom se zaustavlja taj novac, to je ta sankcija. Jer vi ste već u Budžetu projektovali taj novac. Projektovali ste novac za puteve. Nema ništa od Berlinskog procesa, nema ništa od autoputeva i bespovratne pomoći. Je li to nekome jasno?!”

Vujović upozorava da će sljedeći korak, nakon finansijske omče, gotovo izvjesno biti uvođenje viza za građane Crne Gore koji žele da putuju u države Evropske unije i pita: hoće li im satisfakcija biti mogućnost da bez viza putuju u Rusiju.

O eventualnom Abazovićevom pokušaju da ostane premijer u tehničkom mandatu, a poruke Zapada iskoristi kao alibi da URA uskrati podršku Lekiću, Vujović kaže:

-To nije opcija!I mislim da je to njemu veoma jasno rečeno. Ostanak njegove Vlade i stvaranje nekakve nove normalnosti jednostavno nije opcija. Jasno je poručeno: kompletiranje Ustavnog suda nakon inkluzivnog dijaloga, dakle kompromisom. I nakon toga vanredni izbori”.
A šta Dritan Abazović rizikuje ukoliko nastavi da bude nekooperativan sa EU i SAD?
Ako Dritan Abazović bude i dalje insistirao na ovome, bojim se da ga čekao scenario Gruevskog! A to je dalja kompromitacija i političko eliminisanje!”

Vujović svoju tezu konkretizuje slučajem hapšenja Rada Miloševića, bliskog saradnika Dritana Abazovića. Mogao bi to da bude tek početak otvaranja pandorine kutije kompromitujućih sadržaja.

Vujović, objašnjavajući mehanizme za kojima je Zapad znao da posegne kad se suočio sa neprihvatljivim prodorom uticaja Rusije na neku državu, podsjeća na dešavanja u Ukrajini i činjenicu da je, tokom protesta na Majdanu, prozapadnim demonstrantima usred Kijeva podršku dao izaslanik EU. Poruka je, kaže naš sagovornik, bila jasna: ne damo da Ukrajina ode u zagrljaj Rusije!

-Sad, bojim se, da sve više idemo ka tom scenariju, koji će nas dovesti do konfrontacije trenutne vlade i vladajuće većine (sa Zapadom). A što, onda, ostaje ako imate jednu potpuno antizapadnu parlamentarnu većinu? A imate opoziciju koja je prozapadna.”

Ukoliko aktuelna većina nastavi sadašnju politiku, Crnu Goru čeka status izolacije, sličan onome što ga danas ima Bjelorusija.
Na Abazovićevu i Vučićevu antizapadnu politiku, Zapad će odgovoriti destabilizacijom njihovih režima, smatra Vujović.

Zapad je dugo pokušavao da “šargarepom” privoli Beograd na kooperativnost. Takva politika nije dala rezultat i sada se, tvrdi on, stvari mijenjaju. Srbiji kao glavnom generatoru problema u regionu neće se više gledati kroz prste, niti će se žmuriti na činjenicu da Dritan Abazović poslušno slijedi Vučićevo ignorisanje poruka EU i SAD.

-Dritan Abazović, zajedno sa DF i Vučićem podigrao je jednu kartu: apsolutno nas ne interesuje šta misli Zapad. Bez obzira na to što im se stalno smješka i tapše ih po ramenima, činjenica je da na Zapadu procjenjuju što on radi. A svaki njegov potez je usklađen sa zvaničnim Beogradom. A zvanični Beograd radi sve da destabilizuje planove Zapada za stabilnost ovog regiona. Znači, on im postaje protivnik! Ne govorim samo o njemu, nego o parlamentarnoj većini: DF, Demokratama koje ćute, a odrađuju sve što kaže zvanični Beograd.

Vi ste već došli u zonu totalne konfrontacije sa Zapadom, odnosno – veoma smo blizu tome. Kad se to desi, onda će se početi izvlačiti mnoge prljave stvari. I jednostavno će se destabilizovati ovaj režim, kao što će se destabilizovati režim u Beogradu! Ne može se prihvatiti da Putin ovdje preuzima kontrolu!”
Komentarišući paradoks koji pokazuju istraživanja, da skoro tri četvrtine građana Crne Gore želi u EU, a većina podržava političke subjekteb koji našu državu vode u izolaciju i prekid odnosa sa Zapadom, Vujović kaže:

-Imate totalnu blokadu medija. Praktično svi elektronski mediji u Crnoj Gori su pod kontrolom Beograda. Vlasnici svih televizija sa nacionalnom frekvencijom bez obzira na to jesu li pod kontrolom Vučića, su iz Srbije. A, kada govorimo o TV CG, ona je u potpunosti kontrolisana od kadrova DF. Tako da imate jednu prosrpsku, provučićevsku TVCG.”

Zlatko Vujović komentarisao je i proteste “Ima nas”. Kaže da se o njihovoj učinkovitosti može govoriti ako se definiše cilj koji se njima želji postići.
-Svima je bilo jasno da nećete protestima primorati parlamentarnu većinu da promijeni svoje ponašanje. Ali, da skrenete pažnju Zapada na situaciju u Crnoj Gori, da na neki način malo podignete tenzije pa da Zapad shvati, da neko u tim prijestonicama počne da čita izvještaje iz Crne Gore, to se uspjelo. Znate, vi imate desetine hiljada koje protestuju u skladu sa interesima Zapada. Nijesu to protesti protiv interesa zapada.

Mislim da uspjeh ovih protesta zavisi od toga koliko će iskoristiti vjetar koji sada Zapad daje njima da ostvare i svoje i interese Zapada. Mislim da je najveća šansa onih koji organizuju proteste da na tome plove. Da plove na vjetru koji stiže sa Zapada jer, očigledno, trenutna vladajuća koalicija je potpuno konfrontirana sa Zapadom“.

Kako je gost DRV komentarisao hapšenje Rada Miloševića, mogućnost širenja spiska odgovornih, ali i niz drugih zanimljivih analiza saznaćete ako pogledate cijelu emisiju Drugačija radio veza.

Ja ne mogu da verujem da ovaj ludak Komita i dalje stavlja ankete Montenegrinske CEDEM i to predstavlja kao nesto verodostojno.
Pa i ne treba ti neka specijalna anketa. Kad bi sabrao rezultate poslednjih lokalnih izbora u 14 opština, i dodao lokalne izbore u još par opština održanih u poslednjih godinu dana dobio bi sledeći rezultat:

DPS/SDP/SD/LP/21 MAJ - 36,5%
DF/PRAVA/SLOBODNA CG - 18,8%
EVROPA SAD (sa građanskim listama u Boki) - 14%
DEMOKRATE/UJEDINJENA/DEMOS - 12,7%
URA - 4,8%
BOŠNJAČKA STRANKA - 4,7%
SNP - 3,6%
ALBANSKE PARTIJE - 3,8
HGI - 0.3
PREOKRET - 0,4

Imaj u vidu da Evropa sad nije nastupila u mnogim opštinama. I sada uporedi ove rezultate sa ovoim istraživanjem javnog mnjenja:

Screenshot (116).png

Ja bih volio da Spajic bude jedinstvene opozicije.. mislim da bi pobijedio.
Koje opozicije? :mrgreen: Misliš vlasti ;)
S obzirom da kandidata DPS-a više neće biti problematično pobjediti u drugom krugu, iskreno ne očekujem jedinstvenog kandidata aktuelne parlamentarne većine.
Mislim da će ih biti više. Biće tu interesantna pozicija Demokrata, da li bi oni možda podržali prije zajedničkog kandidata DF-a i URE ili ipak kandidata Evrope sad? Ili možda DF i URA podrže kandidata Demokrata spram kandidata Evrope sad? Jer očekujem najmanje 2 kandidata na toj strani, 1 će biti iz Evrope sad, drugi koga podrži DF. A možda ih bude i 4 pa svoje kandidate istaknu posbeno još i Demokrate i URA. Jer svako će se boriti za tu poziciju kad je već izvjesna pobjeda nad kandidatom DPS-a u drugom krugu.
Kao što rekoh, svaki kandidat bi bez problema u drugom krugu pobijedio kandidata DPS-a. Jedino bi imao problem kandidat DF-a ako bude iz partija Mandića ili Kneževića (Milačića i Dajkovića ne računam uopšte, oni nikakve šanse nemaju da iza njih stane DF).

Poslednja izmena:
evo istrazivanje pa prelistajte sta vas zanima... @alexn96

https://www.cedem.me/istrazivanje/objavljeni-rezultati-istrazivanja-politickog-javnog-mnjenja/

Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi je poraslo povjerenje sa 45% na 54% vidim to niko ne spominje svi se prave mrtvi :mrgreen:
Ma CEDEM nema pojma. Izrazito nepouzadana i neprecizna agencija koja se prosto ne razume previse u svoj posao.
Pretpostavljam da bi Milo mogao da pobedi samo ako neka baš srbenda bude kandidat. Tipa, porazio bi Andriju Mandića, Vladislava Dajkovića i slično.

To je ono, kako kaže @alexn96 ako kandidat nude nesterilni Srbin.
Hhaha ne lici mi to na moj vukabular, ja ne delim Srbe (niti bilo koga) na sterilne i nesterilne. To sto ti zoves sterilnim Srbinom je u 99% slucaja etnicki Crnogorac.
Licno ne mislim da bi bilo pametno da DF za kandidata podrzava zagovaraca nekakvog "Crnogorskog svijeta" u borbi protiv imaginarnog "srpskog". Da ne pricam o nenacionalnim stvarima kakva je uzasavajuca politika zaduzivanja i politika "hleba za 2 dinara". 3. razlog je strateski - Ako bi imali zajednickog kandidata licno mislim da je veca verovatnoca da se dogovore oko nekog nestranackog ili oko kandidata neke manje stranke sem ako kandidatura ne bude deo nekog sireg dogovora. Onda je sve moguce.

Pa i ne treba ti neka specijalna anketa. Kad bi sabrao rezultate poslednjih lokalnih izbora u 14 opština, i dodao lokalne izbore u još par opština održanih u poslednjih godinu dana dobio bi sledeći rezultat:

DPS/SDP/SD/LP/21 MAJ - 36,5%
DF/PRAVA/SLOBODNA CG - 18,8%
EVROPA SAD (sa građanskim listama u Boki) - 14%
DEMOKRATE/UJEDINJENA/DEMOS - 12,7%
URA - 4,8%
BOŠNJAČKA STRANKA - 4,7%
SNP - 3,6%
ALBANSKE PARTIJE - 3,8
HGI - 0.3
PREOKRET - 0,4

Imaj u vidu da Evropa sad nije nastupila u mnogim opštinama. I sada uporedi ove rezultate sa ovoim istraživanjem javnog mnjenja:

Pogledajte prilog 1274193

Ova je realnija anketa, po ovome nemaju ni blizu Evropa Sad, Demokrate, URA, dovoljno procenata da formiraju vlast bez DF. Ni sa manjinama.

DF i SNP (ZBCG) najjači činilac bi bili u toj vlasti. A gde je tu PCG i UCG sa još 2%.

Znači Srbi bi bili glavni stub te nove vlasti.

A ovo je anketa za danas, a mi uskoro dobijamo Lekićevu vladu do 2024.

Na kraju će biti tada još veća dominacija za ZBCG. Komite na aparatima.

Ova je realnija anketa, po ovome nemaju ni blizu Evropa Sad, Demokrate, URA, dovoljno procenata da formiraju vlast bez DF. Ni sa manjinama.

DF i SNP (ZBCG) najjači činilac bi bili u toj vlasti. A gde je tu PCG i UCG sa još 2%.

Znači Srbi bi bili glavni stub te nove vlasti.

A ovo je anketa za danas, a mi uskoro dobijamo Lekićevu vladu do 2024.

Na kraju će biti tada još veća dominacija za ZBCG. Komite na aparatima.

A uz manjinsku podršku DPS-a?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back