Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako je došlo do toga? 
ustaše i odoše kući, jer su spremni...USTASE
Politika + zla namera + nepismen narod - zubi - vaspitanje = neokomiteKažu pojedini građani Crne Gore da brane Crnu Goru od Srba i Rusa.Kako je došlo do toga?
![]()
Da su izbori naredne nedjelje DPS bi uzeo 27,7 odsto, PES 15,2, DF 14,2, Demokrate 13,1...
Slijedi URA sa 4,9 odsto. Na šestom mjestu nalazi se Bošnjačka stranka sa 4,1 odsto, slijedi SDP sa 3,3, SNP sa 3,2 i SD sa 2,9 odsto.
Đukanovića bi na predsjedničkim izborima sigurno glasalo 24,4 odsto građana
Istraživanje CEDEM-a pokazalo da bi 39 odsto građana glasalo nekog od proitvkandidata Đukanovića.Građani, njih 12,2 odsto, je navelo da ne zna kako bi glasalo.Takođe, istraživanje je pokazalo da za Đukanovića ne bi glasalo 6,7 odsto iako ne podržavaju sadašnju vlast.
Takođe, istraživanje je pokazalo da za Đukanovića ne bi glasalo najmanje oko 46 odsto građana.U istraživanju CEDEM-a je učestvovalo ukupno 1.019 ispitanika, a sprovedeno je od 2. do 17. decembra.
Lideri Pokreta Evropa sad najbolje ocijenjeni političari, slijede Bečić, Đukanović i Abazović
Najgore prosječne ocjene imaju predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković (1,63), član Građanske inicijative "21. maj" Miodrag Živković (1,61) i poslanik CIVIS-a Srđan Pavićević (1,60)
Na popisu bi se 48,3 odsto građana izjasnilo kao Crnogorci, 32,7 kao Srbi, 8,3 kao Bošnjaci...
Kao Albanci izjasnilo bi se 4,5 odsto, a Muslimani 3,9. Da govori srpskim jezikom izjasnilo se 48,6 odsto građana, a crnogorskim 36,1 građana.
Istraživanje CEDEM-a: Da se Crna Gora kreće pogrešnim putem smatra 42,6 odsto građana
Direktorica CEDEM-a Milena Bešić rekla je da 42,6 odsto ispitanika smatra da se Crna Gora kreće pogrešnim putem, 27,6 da se kreće pravim putem, dok 29,7 odsto građana nema stav o tom pitanju.
Za članstvo u EU 75 odsto građana
Članstvo u NATO podržava 44 odsto, a 40 odsto ima suprotan stav.
Pogrešno si shvatio: "istraživanje je pokazalo da za Đukanovića ne bi glasalo najmanje oko 46 odsto građana"Sama činjenica da se radi anketa za Đukanovića i da prikazuje da bi čak 46% glasalo za njega, bez obzira na to koliko mu možda nabijaju koji procenat, jedan je od prvih indikatora da će se Milo izgleda, ipak, kandidovati za svoj treći mandat.
To još ne znamo. Očito je da bi on želio da se kandiduje. Sa druge strane ako procjeni da nema nikakve šanse na tim izborima ne vidim zašto bi srljao u poraz, ne liči mi na neuračunljivog političara.Znači da nije dobio dogovor sa Zapadom koji je tražio i da je odlučio da ide sa stilom, Guns and blazing do kraja i bez predaje.
Pogrešno si shvatio: "istraživanje je pokazalo da za Đukanovića ne bi glasalo najmanje oko 46 odsto građana"
Pogledajte prilog 1274106
To još ne znamo. Očito je da bi on želio da se kandiduje. Sa druge strane ako procjeni da nema nikakve šanse na tim izborima ne vidim zašto bi srljao u poraz, ne liči mi na neuračunljivog političara.
Što se tiče zapada, zapad je do skoro podržavao novu vlast. Sada mi se čini da polako diže ruke i igra na dvije karte, na Evropu sad (uz Demokrate koje još nisu otpisane) ali i na novo jačanje DPS-a. Evo jedne interesantne svježe vijesti:
VAŠINGTON, 1. I 2. FEBRUAR
Na Molitveni doručak pozvano šest predstavnika iz Crne Gore
Poziv da prisustvuju 71. Molitvenom doručku u Vašingtonu dobili su predsjednik države Milo Đukanović, ministar finansija Aleksandar Damjanović, poslanici Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić, i Branimir Gvozdenović, poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović, kao i predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj.
https://www.vijesti.me/vijesti/poli...orucak-pozvano-sest-predstavnika-iz-crne-gore
Iz aktuelne vlasti je pozvan samo ministar Damjanović, čak 3 predstavnika DPS-a, 1 predstavnik SD-a i 1 predstavnik Albanaca. Ovo je poruka iz SAD. Eskobar sada kada je bio u CG bio je jasan, a niko se sa zapada nije susreo sa nekim iz DF-a. O posjetama i reakcijama iz EU nema potrebe išta da kažem, jasno je zaprijećeno da će nam prekinuti proces pridruživanja EU ako vladajuća većina nastavi da se ponaša kako je naumila. A to bi značilo da će nam onemogućiti pretpristupne fondove EU i vratiti vize. To bi dovelo do bankrota države i novog crnogorskog Majdana koji bi DPS neočekivano vratio na velika vrata. To je ipak krajnja solucija. Prije toga ide pritisak na bar formalno proevropske stranke aktuelne većine, URU i Demokrate da koriguju stavove.
Nije nemoguće i da je jučerašnje hapšenje Rada Miloševića, Dritanove desne ruke, početak pritiska zapada na Abazovića jer je interesantno da se desilo odmah po povratku VD glavnog specijalnog tužioca Novovića iz Londona:
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-hronika/635639/novovic-sa-timom-boravio-u-londonu
Pogrešno si shvatio: "istraživanje je pokazalo da za Đukanovića ne bi glasalo najmanje oko 46 odsto građana"
Pogledajte prilog 1274106
To još ne znamo. Očito je da bi on želio da se kandiduje. Sa druge strane ako procjeni da nema nikakve šanse na tim izborima ne vidim zašto bi srljao u poraz, ne liči mi na neuračunljivog političara.
Što se tiče zapada, zapad je do skoro podržavao novu vlast. Sada mi se čini da polako diže ruke i igra na dvije karte, na Evropu sad (uz Demokrate koje još nisu otpisane) ali i na novo jačanje DPS-a. Evo jedne interesantne svježe vijesti:
VAŠINGTON, 1. I 2. FEBRUAR
Na Molitveni doručak pozvano šest predstavnika iz Crne Gore
Poziv da prisustvuju 71. Molitvenom doručku u Vašingtonu dobili su predsjednik države Milo Đukanović, ministar finansija Aleksandar Damjanović, poslanici Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić, i Branimir Gvozdenović, poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović, kao i predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj.
https://www.vijesti.me/vijesti/poli...orucak-pozvano-sest-predstavnika-iz-crne-gore
Iz aktuelne vlasti je pozvan samo ministar Damjanović, čak 3 predstavnika DPS-a, 1 predstavnik SD-a i 1 predstavnik Albanaca. Ovo je poruka iz SAD. Eskobar sada kada je bio u CG bio je jasan, a niko se sa zapada nije susreo sa nekim iz DF-a. O posjetama i reakcijama iz EU nema potrebe išta da kažem, jasno je zaprijećeno da će nam prekinuti proces pridruživanja EU ako vladajuća većina nastavi da se ponaša kako je naumila. A to bi značilo da će nam onemogućiti pretpristupne fondove EU i vratiti vize. To bi dovelo do bankrota države i novog crnogorskog Majdana koji bi DPS neočekivano vratio na velika vrata. To je ipak krajnja solucija. Prije toga ide pritisak na bar formalno proevropske stranke aktuelne većine, URU i Demokrate da koriguju stavove.
Nije nemoguće i da je jučerašnje hapšenje Rada Miloševića, Dritanove desne ruke, početak pritiska zapada na Abazovića jer je interesantno da se desilo odmah po povratku VD glavnog specijalnog tužioca Novovića iz Londona:
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-hronika/635639/novovic-sa-timom-boravio-u-londonu
To je prava paranoja; tako i u Srbiji mnogi plaše, ali to je pre svega u velikoj meri dizanje paranoje.Interesantno, prvi put da bi dobio manje glasova nego njegova sopstvena stranka, DPS trenutno stoji na 27, 7%. Upravo ovo istraživanje kao da je poruka Milu da se ne kandiduje.24,4%?
Pfft. Nema on šanse.
Bogme ne bih rekao da je paranoja, poruka Fajon i Šalenberga je jasna da jasnija ne može biti:Pretpristupne fondove EU i vratiti vize.To je prava paranoja; tako i u Srbiji mnogi plaše, ali to je pre svega u velikoj meri dizanje paranoje.
Bogme ne bih rekao da je paranoja, poruka Fajon i Šalenberga je jasna da jasnija ne može biti:
Fajon: Crna Gora rizikuje zaustavljanje pristupnih pregovora sa EU
https://www.rts.rs/page/stories/sr/...74/fajon-salenberg-crna-gora-ustavni-sud.html
Pa ne bi ovi iz Evrope sad pristali da imaju takvog zajedničkog kandidata sa ostatkom partija pobjednica iz avgusta 2020. godine.Pretpostavljam da bi Milo mogao da pobedi samo ako neka baš srbenda bude kandidat. Tipa, porazio bi Andriju Mandića, Vladislava Dajkovića i slično.
To je ono, kako kaže @alexn96 ako kandidat nude nesterilni Srbin.

Zar nije Spajić rekao da nema ambicije za predsednika?Ja bih volio da Spajic bude kandidat jedinstvene opozicije.. mislim da bi pobijedio.
Nisam neki analiticar/politikolog ali ko se u to bolje razumije treba da vidi da li da ide jedinstveni kandidat ili vise kandidata pa drugi krug... sta je bolje, ? da li bi DF i URA podrzai Spajica? Da li ce Demokrate mozda izaci sa svojim kandidatom- Becic jedini ima neke sanse od Demokrata? ako bude vise kandidata ocekujem u trci i Zdravka Krivokapica... sta vi mislite?
I ja pretpostavljam da nema. Ali kažem da bi on moguće prestigao kandidata DPS-a još u prvom krugu, a u drugom bi se lagano provozao. Ali imaju oni i Oliveru Injac i Filipa Ivanovića, oni su umjereno prosrpski orijentisani i teško da bi prestigli kandidata DPS-a u prvom krugu. Ali bi zato imali velike šanse da u prvom krugu nadmaše kandidate iza kojih bi stajali DF i Demokrate i uđu u drugi krug u kom bi odnijeli pobjedu.Zar nije Spajić rekao da nema ambicije za predsednika?
Pa i ne treba ti neka specijalna anketa. Kad bi sabrao rezultate poslednjih lokalnih izbora u 14 opština, i dodao lokalne izbore u još par opština održanih u poslednjih godinu dana dobio bi sledeći rezultat:Ja ne mogu da verujem da ovaj ludak Komita i dalje stavlja ankete Montenegrinske CEDEM i to predstavlja kao nesto verodostojno.
Koje opozicije?Ja bih volio da Spajic bude jedinstvene opozicije.. mislim da bi pobijedio.
Misliš vlasti S obzirom da kandidata DPS-a više neće biti problematično pobjediti u drugom krugu, iskreno ne očekujem jedinstvenog kandidata aktuelne parlamentarne većine.Nisam neki analiticar/politikolog ali ko se u to bolje razumije treba da vidi da li da ide jedinstveni kandidat ili vise kandidata pa drugi krug... sta je bolje, ? da li bi DF i URA podrzai Spajica? Da li ce Demokrate mozda izaci sa svojim kandidatom- Becic jedini ima neke sanse od Demokrata? ako bude vise kandidata ocekujem u trci i Zdravka Krivokapica... sta vi mislite?
Ma CEDEM nema pojma. Izrazito nepouzadana i neprecizna agencija koja se prosto ne razume previse u svoj posao.evo istrazivanje pa prelistajte sta vas zanima... @alexn96
https://www.cedem.me/istrazivanje/objavljeni-rezultati-istrazivanja-politickog-javnog-mnjenja/
Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi je poraslo povjerenje sa 45% na 54% vidim to niko ne spominje svi se prave mrtvi![]()
Hhaha ne lici mi to na moj vukabular, ja ne delim Srbe (niti bilo koga) na sterilne i nesterilne. To sto ti zoves sterilnim Srbinom je u 99% slucaja etnicki Crnogorac.Pretpostavljam da bi Milo mogao da pobedi samo ako neka baš srbenda bude kandidat. Tipa, porazio bi Andriju Mandića, Vladislava Dajkovića i slično.
To je ono, kako kaže @alexn96 ako kandidat nude nesterilni Srbin.
Licno ne mislim da bi bilo pametno da DF za kandidata podrzava zagovaraca nekakvog "Crnogorskog svijeta" u borbi protiv imaginarnog "srpskog". Da ne pricam o nenacionalnim stvarima kakva je uzasavajuca politika zaduzivanja i politika "hleba za 2 dinara". 3. razlog je strateski - Ako bi imali zajednickog kandidata licno mislim da je veca verovatnoca da se dogovore oko nekog nestranackog ili oko kandidata neke manje stranke sem ako kandidatura ne bude deo nekog sireg dogovora. Onda je sve moguce.Ja bih volio da Spajic bude kandidat jedinstvene opozicije.. mislim da bi pobijedio.
Nisam neki analiticar/politikolog ali ko se u to bolje razumije treba da vidi da li da ide jedinstveni kandidat ili vise kandidata pa drugi krug... sta je bolje, ? da li bi DF i URA podrzai Spajica? Da li ce Demokrate mozda izaci sa svojim kandidatom- Becic jedini ima neke sanse od Demokrata? ako bude vise kandidata ocekujem u trci i Zdravka Krivokapica... sta vi mislite?
Pa i ne treba ti neka specijalna anketa. Kad bi sabrao rezultate poslednjih lokalnih izbora u 14 opština, i dodao lokalne izbore u još par opština održanih u poslednjih godinu dana dobio bi sledeći rezultat:
DPS/SDP/SD/LP/21 MAJ - 36,5%
DF/PRAVA/SLOBODNA CG - 18,8%
EVROPA SAD (sa građanskim listama u Boki) - 14%
DEMOKRATE/UJEDINJENA/DEMOS - 12,7%
URA - 4,8%
BOŠNJAČKA STRANKA - 4,7%
SNP - 3,6%
ALBANSKE PARTIJE - 3,8
HGI - 0.3
PREOKRET - 0,4
Imaj u vidu da Evropa sad nije nastupila u mnogim opštinama. I sada uporedi ove rezultate sa ovoim istraživanjem javnog mnjenja:
Pogledajte prilog 1274193
Ova je realnija anketa, po ovome nemaju ni blizu Evropa Sad, Demokrate, URA, dovoljno procenata da formiraju vlast bez DF. Ni sa manjinama.
DF i SNP (ZBCG) najjači činilac bi bili u toj vlasti. A gde je tu PCG i UCG sa još 2%.
Znači Srbi bi bili glavni stub te nove vlasti.
A ovo je anketa za danas, a mi uskoro dobijamo Lekićevu vladu do 2024.
Na kraju će biti tada još veća dominacija za ZBCG. Komite na aparatima.
A uz manjinsku podršku DPS-a?