Političari sa diplomama nekad i sad

Poruka
67.682
U čemu je razlika?
Danas imamo instant diplome, samo platiš koja ti treba
A ranije je to išlo, jest preko državnog fakulteta, ali sa štelovanim pitanjima
na koje se dobijaše čiste desetke...

Kada ispoštujemo formu a ne i suštinu onda dodjemo do ovakvih kvazi intelektualaca
Malo koji od njih se uopšte seća šta mu bio tzv "diplomski"
Naročito se titulama prče totalni diletanti, obavezno je da su sastavni deo njihovog imena i prezimena
Ko ono kad obidjete Hristov grob pa forsate ono HADŽI...

Poslednja izmena:
Не чини диплома неког интелектуалцем.

Kako pobogu?
Kad se turi ono Dr. ispred imena i prezimena šta mi treba da zaključimo?
Da je "Dr" skraćenica od "doktor" ili "drug"?

- - - - - - - - - -

Kupljene dilplome. Nikoga to ne brine za na da, odnosno još koji trenutak, jer kada pomisliš da treba da te opriše lekar sa kupljenom diplomom shvatiš da je taj trenutak prošao :ceka:

A u čemu je razlika ako te operiše neko ko je položio na pitanjima koje dobio pola godine ranije?
I još kaže prosek studiranja 9.75?

Ajd nećemo da pominjemo ministra za nadrimedicinu, on položio sa šesticom
na nameštena pitanja... a i to na lakat...

kad nam je skolovanje tako koncipirano da ucis 20 god.

i kad treba da pocnes da radis , shvatis da to sto treba da radis - ne znas.

pa onda par nedelja ucis taj posao , radeci ga.

mozda bi duze trajalo to ucenje da nisi zavrsio skole , mozda par meseci.

i naravno da ima izuzetaka od moje premise .

ali uglavnom je tako.

i sta onda ima veze koju diplomu imas

Kako pobogu?
Kad se turi ono Dr. ispred imena i prezimena šta mi treba da zaključimo?
Da je "Dr" skraćenica od "doktor" ili "drug"?

- - - - - - - - - -

A u čemu je razlika ako te operiše neko ko je položio na pitanjima koje dobio pola godine ranije?
I još kaže prosek studiranja 9.75?

Ajd nećemo da pominjemo ministra za nadrimedicinu, on položio sa šesticom
na nameštena pitanja... a i to na lakat...

Vrlo jednostavna je razlika. Umesto da ti daje dijagonzu izvadi ti bubreg jer unutašnji organi su od skoro i državni organi, nisu više u našem vlasništvu. Tako da se takve operacije mogu nazivati neznanjem ili korupcijom :ceka:

Не чини диплома неког интелектуалцем.

Jesi ti on il si falsifikator Rolovog noj avatara? :think:

A tema, nekada se tacno znalo koje su i odakle sumnjive da ne pisem kupljeno diplome i cim bi neko prilozio diplomu Pristinskog Univerziteta tesko da bi ga iko krsten zaposlio sem po nekoj liniji sekretarskog bambusanja i slicnih "odgovornih" radnih mesta gde je prebacivanje veze direktoru bio intelektualno najveci domet.

Sada su sve diplome na tom nivou.

Лепо.
Имаш овде тих са дипломама, који су те ЕН-пута на течном српском терали у мајчину, набрајали фамилију и частили епитетима, а имаш и једва писмених, који тако крезуби и неопрани осете стид при таквим манифестацијама мржње и беса, и изразе своје неслагање аргументима који нису директба увреда на личнос'...
И немо' да ме изазиваш туна, да ми не провири ДР Џекилов Алтер-Его (!!!), кад ти је већ до титула!:mrgreen:

moj predlog reforme skolstva -

treba ukinuti:sve drustvene fakultete filozofske, umetnicke, istorija itd.
fakulteti sa cijom se diplomom posle predaje to isto u osnovnoj/srednjoj skoli (recimo geografski, bioloski i drugi fakulteti) da se ukinu i da se dodaju kao smer studija na uciteljskom koji traje 3 godine
5 razreda osnovne, sa tim da se u poslednjem razredu uvedu dva predmeta - prirodnjacke nauke (gde ce da se rade osnove hemije, fizike) i tehnicke nauke (zanatstvo i ostala "sljakerska" zanimanja)
srednje skole produziti na 5 godina, ukinuti gimnazije i umetnicke srednje, dakle da postoje samo ove - elektrotehnicko-masinske skole, medicinska skola (u koju spadaju i zubotehnicke i ostale) i vojna gimnazije (cije kapacitete duplirati)
fakultet smanjiti na 3 godine i spojiti sa visokim skolama.

medicina je specificna , mada lekari opste prakse ne moraju znati puno , specijalizanti znaju svoju oblast.

ali oni idu 24 god u skolu

a ne 20
Suština je da niko od nas ne bi otišao na operaciju kod lekara sa kupljenom diplomom. Čudno je što mi pristajemo da nas vode političari sa kupljenom diplomom, ne vidim razliku :D
ko beše operisao borisa tadića ili tomicu milosavljevića

Ne znam :)

fakulteti sa cijom se diplomom posle predaje to isto u osnovnoj/srednjoj skoli (recimo geografski, bioloski i drugi fakulteti) da se ukinu i da se dodaju kao smer studija na uciteljskom koji traje 3 godine
5 razreda osnovne, sa tim da se u poslednjem razredu uvedu dva predmeta - prirodnjacke nauke (gde ce da se rade osnove hemije, fizike) i tehnicke nauke (zanatstvo i ostala "sljakerska" zanimanja)
srednje skole produziti na 5 godina, ukinuti gimnazije i umetnicke srednje, dakle da postoje samo ove - elektrotehnicko-masinske skole, medicinska skola (u koju spadaju i zubotehnicke i ostale) i vojna gimnazije (cije kapacitete duplirati)
Мокија за министра просвете, био би најбољи реформатор још од Доситеја!:eek:

U čemu je razlika?
Danas imamo instant diplome, samo platiš koja ti treba
A ranije je to išlo, jest preko državnog fakulteta, ali sa štelovanim pitanjima
na koje se dobijaše čiste desetke...

Kada ispoštujemo formu a ne i suštinu onda dodjemo do ovakvih kvazi intelektualaca
Malo koji od njih se uopšte seća šta mu bio tzv "diplomski"
Naročito se titulama prče totalni diletanti, obavezno je da su sastavni deo njihovog imena i prezimena
Ko ono kad obidjete Hristov grob pa forsate ono HADŽI...

Nista nisi razumeo. ozbiljnim zemljama niko te ne pita za diplomu nego za znaje.
Nije mi jasno zasto su u Srbiji toliko opsednuti diplomama.

cemu ova galama? svuda je korupcija i falsifikat a vi ocete da su diplome stecene iskljucivo ucenjem.
liberalni kapitalizam prilagodjen potrebama vladara sveta.

ako zelite sve ovo promeniti , ovde ne pomaze "hemo-terapija"................morate se uhvatiti za SKALPER.

- - - - - - - - - -

Problem je u tome što se posle Tesle kod nas nije niti jedan rodio koji bez diplome može da zadivi čitav svet. Nije se ni Tito kod nas rodio, mi nemamo takvih, Telsa je jedan u milenijumu ako ne i više :)

ne radi se samo o Tesli, Titu,............takvih "samorodjenih genijalaca", koji nisu rodjeni kod nas, ima po Srbiji kolko oces.......................I SVI SU NA NAJVISIM POLITICKIM I UPRAVNIM FUNKCIJAMA.............................

A i obavezno uvesti muzicko obrazovanje ( ako postoji, izmeniti ga) gde ce deca
od seste godine zivota slusati i studirati ovog Shabana sto je onomad poginuo.
Uvesti i predmet Shabanometrija umesto recimo biologije:D

Back