Političari ili naučnici, kome više (ne) verujete?

Schrodinger

Poznat
Poruka
9.433
Ima postenih ljudi u obe branse, ali takvi obicno ne mogu da se domognu vodecih pozicija u hijerarhiji. Na celo hijararhije u politici ce da stave Bajdena a u nauci nekog neopevanog debila koji je i osnovnu skolu jedva zavrsio.

Buduci da su politika i nauka dve iste strukture istog sistema, kojima se bave isti ljudi, odakle proizilazi bizarna potreba modernog coveka da dok prvu omalovazava, drugu glorifikuje? :think:Da li je ta vrsta zanosa neki rudiment verskih osecanja iz proslosti, kada je autoritet svestenika bio neupitan mada su i drzavnici bili daleko vise cenjeni. Postoji li analogija sa vojskom i generalima...? Biznismenima...?

Na celo hijararhije u politici ce da stave Bajdena a u nauci nekog neopevanog debila koji je i osnovnu skolu jedva zavrsio.
1691658503435.jpeg

Poslednja izmena:
Stavi to tamo na pdf politika antiSNSovcima i ostalima, ja nigde nisam konkretno napisao da mi vlast nije draga :lol:

Moglo bi pitanje i da se prosiri
- koliko (ne) verujete nasim a koliko stranim politicarima
- koliko (ne) verujete nasim a koliko stranim naucnicima
- CIA ili BIA...

Politicarima nijednom ne verujem.
Naucnicima samo onim renomiranim, i onima koje licno poznajem.
Srecom, u familiji i medju prijateljima imam izuzetno ozbiljne naucnike, tako da sta god da me interesuje imam koga od poverenja da pitam, ne treba mi ni internet, ni tv, niti iko :)

П
Ima postenih ljudi u obe branse, ali takvi obicno ne mogu da se domognu vodecih pozicija u hijerarhiji. Na celo hijararhije u politici ce da stave Bajdena a u nauci nekog neopevanog debila koji je i osnovnu skolu jedva zavrsio.

Buduci da su politika i nauka dve iste strukture istog sistema, kojima se bave isti ljudi, odakle proizilazi bizarna potreba modernog coveka da dok prvu omalovazava, drugu glorifikuje? :think:Da li je ta vrsta zanosa neki rudiment verskih osecanja iz proslosti, kada je autoritet svestenika bio neupitan mada su i drzavnici bili daleko vise cenjeni. Postoji li analogija sa vojskom i generalima...? Biznismenima...?
Постоји веза у томе да одређени политички и социолошки лобисти финансирају и лобирају велик број студија, те резултати истих ипак нису баш увек истинити. И ту имамо много контрадикција

За опсежне студије поттребан је новац, и спонзори у већини случајева нажалост. А спонзори увек, имају интерес.

Politicarima nijednom ne verujem.
Naucnicima samo onim renomiranim, i onima koje licno poznajem.
Srecom, u familiji i medju prijateljima imam izuzetno ozbiljne naucnike, tako da sta god da me interesuje imam koga od poverenja da pitam, ne treba mi ni internet, ni tv, niti iko :)
i meni rodjaka lekar specijalist, i samo kod nje idem i jedino njoj veruje...........dok ostali pacijenti tvrde da ona ne radi u interesu zdravlja nasih gardjana.
Dakle, to kako se ti tvoji naucnici rodjaci prema tebi odnose ne znaci da se tako odnose i prema ne-rodjacima. Bajden je najbolji otac na svetu i najvece djubre od politicara na svetu.

i meni rodjaka lekar specijalist, i samo kod nje idem i jedino njoj veruje...........dok ostali pacijenti tvrde da ona ne radi u interesu zdravlja nasih gardjana.
Dakle, to kako se ti tvoji naucnici rodjaci prema tebi odnose ne znaci da se tako odnose i prema ne-rodjacima. Bajden je najbolji otac na svetu i najvece djubre od politicara na svetu.

Moji su isti prema svima, nema dvostrukih aršina.😎

Poznajem minimalno dva iskrena političara; Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Gospodin Premijer Andrej Plenković i Председник Републике Србије, Господин Председник Александар Вучић.

Što se tiče znanstvenika, to je najgori belosvetski ološ koji postoji.
Parazitiraju na grbači čestitog naroda dok laprdaju o nekakvim teorijama koje sve odreda kasnije budu opovrgnute, a oni s ustima punim govana i dalje žvaljave i lažu, izmišljajući pri tome opet neke nove teorije, uvijek iznova uplićući se u svoju mrežu laži.

Poznajem minimalno dva iskrena političara; Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Gospodin Premijer Andrej Plenković i Председник Републике Србије, Господин Председник Александар Вучић.

Parazitiraju na grbači čestitog naroda dok laprdaju o nekakvim teorijama koje sve odreda kasnije budu opovrgnute, a oni s ustima punim govana i dalje žvaljave i lažu, izmišljajući pri tome opet neke nove teorije, uvijek iznova uplićući se u svoju mrežu laži.
Vic godine! Može lock teme dok se ne oporavimo od smejanja grohotom. 🤣🤣🤣

Naravno, oni su i kompromitovali pojam teorije kao takve
Vic godine! Može lock teme dok se ne oporavimo od smejanja grohotom. 🤣🤣🤣
Mozes li navesti primer jedne naucne teorije koju je vreme potvrdilo (ne racunajuci one prastare koje su sami odbacili)?
Vucic je covek kome se moze verovati

Čitam komentare i stvarno ... Čuj naučnici bezvredni, a paraziti političari korisni. Ma pravo je imao Edison. Kada je Tesla rekao da radi za čovečanstvo, a ne za novac, Edison mu je odgovorio:"Gospodine Tesla, čovečanstvo je sebično i nezahvalno."
19. vek je bio vreme ozbiljne nauke i entuzijazma, ne moze se to porediti sa ovim danas. Pogledaj samo koliko se degradirala institucija americkog predsednika od tada, isto se desilo i sa naukom odnosno njenim sluzbenim oblikom.

Takve naucnike koji hoce nesto da urade za narod sistem ne afirmise, bas kao ni politicare.
čovečanstvo je sebično i nezahvalno."
Politicka verzija citata: "ma to je stoka koju treba j..."

Poslednja izmena:
Političarima, naravno.
Oni su ti koji na osnovu dnevnih potreba biraju koji će naučnici i koji pseudonaučnici da budu finansirani i protežirani. Naučnik se bavi dokazima, tj. traženjem istih da bi na osnovu njih izveo teoriju, on govori istinu. Pseudonaučnici prvo nađu teoriju, pa prilagođavaju dokaze da bi je podržali.

Back