Poligamija kao rešenje problema nataliteta?

*Neca Šmeca*

Iskusan
Banovan
Poruka
5.217
Отварам ову тему пошто сам већ дуги низ година присталица идеје да се као решење проблема наталитета уведе полигамија.
Као што видимо Библија не каже ништа против такве врсте уређења у друштву. Примери цар Соломом је имао 300 жена, а Мојсије две имате још примера које можете наћи у Библији. По шеријатском праву дозвољено је да мушкарац има до четири жене. Лично неко моје схватање на основу истраживања које сам направио по овом питању јесте да треба дозволити сваком Србину који жели и који може како са економске стране тако и са физичке да има жена колико може да поднесе. Такође не би требало ограничити ни да сексуално задовољава жене рецимо свога комшије или пријатеља нити да се те жене сексуално задовољавају са ким хоће поред њега. Мишљења сам да би у таквом друштву прво дошло до наглог повећања наталитета завист љубомора и мржња биле би сведене на минимум па би и самим тим било мање насиља на релацији мушко женских односа.

Ето то је неко моје мишљење занима ме шта ви мислите по овом питању па да мало причамо на ову тему.

Postoji vec nesto sto se zove Swing-Lifestyle, i jako puno parova u svetu (a Srbija nimalo u tome ne zaostaje) zivi takvim zivotom.
A nacin na koji si opisao problematiku, navodi iskljucivo na jedan zakljucak: cilj ovog tvog predloga nije nikakvo povecanje nataliteta, vec iskljucivo ostvarenje odredjene licne seksualne perverzije z:mrgreen:

To može da prođe kod muslimana, ali hrišćani se rukovode Isusovim besedama.

NOVI ZAVET

PO MATEJU

Beseda na gori

31. Rečeno je dalje: »Ko otpusti svoju ženu, neka joj da knjigu otpusnu«.
32. A ja vam kažem da svaki koji otpušta svoju ženu, osim zbog preljube, navodi je da učini preljubu, i ko se oženi otpuštenom, čini preljubu.

NOVI ZAVET

PO MATEJU

Beseda na gori

32. A ja vam kažem da svaki koji otpušta svoju ženu, osim zbog preljube, navodi je da učini preljubu, i ko se oženi otpuštenom, čini preljubu.

Zbog tih njihovih beseda mi sad ne mozemo da se razmasemo kao ljudi, domacini, srbi
Ghelyon.gif

NOVI ZAVET

PO MATEJU

Beseda na gori

Neki ljudi i dalje zive zivote po user manual-u kreiranom pre 2000 godina :dash:

Такође не би требало ограничити ни да сексуално задовољава жене рецимо свога комшије или пријатеља нити да се те жене сексуално задовољавају са ким хоће поред њега
Za poligamiju se donekle i slazem,ali ovo je malo diskutabilno,hmm :think:
A postoji jos i jedan problem,a to je da neki ne mogu da nadju ni jednu zenu,a kamo li dve :D

Ја када будем председник Србије ја ћу такав систем да уведем па ви бирајте како хоћете. Можете по мом предлогу, а и можете као и до сада. Ни једно ни друго неће бити обавеза већ ствар вашег слободног избора. Са не видим препреку да се таква опција не омогући. Чак ћу и да легализујем проституцију па ће држава да узима велики порез. Имам у плану и идеју за секс туризам у Србији па на томе да профитирамо. За хришћане и муслимане ме баш брига и они ће временом увидети слободу коју им нудим и први ће они да је практикују од попова па до хоџа.

Ја када будем председник Србије ја ћу такав систем да уведем па ви бирајте како хоћете. Можете по мом предлогу, а и можете као и до сада. Ни једно ни друго неће бити обавеза већ ствар вашег слободног избора. Са не видим препреку да се таква опција не омогући. Чак ћу и да легализујем проституцију па ће држава да узима велики порез. Имам у плану и идеју за секс туризам у Србији па на томе да профитирамо. За хришћане и муслимане ме баш брига и они ће временом увидети слободу коју им нудим и први ће они да је практикују од попова па до хоџа.

Predsednik nema moc da uvede tako nesto, s obzirom da se o takvim stvarima odlucuje u okviru zakonodavne i izvrsne vlasti. Politicki sistem u Srbiji je parlamentarni, ne predsednicki.
Da bi imao moc da tako nesto ozakonis i sprovedes, morao bi da budes na celu politicke stranke koja ima apsolutnu vecinu u parlamentu, i da bar 2/3 podpredsednika te tvoje stranke bude na tvojoj strani u vezi te teme.
U svakom slucjau, sa srecom, voleo bih da se sve te stvari koje si naveo legalizuju, imaces moj glas na izborima :zcool:

Predsednik nema moc da uvede tako nesto, s obzirom da se o takvim stvarima odlucuje u okviru zakonodavne i izvrsne vlasti. Politicki sistem u Srbiji je parlamentarni, ne predsednicki.
Da bi imao moc da tako nesto ozakonis i sprovedes, morao bi da budes na celu politicke stranke koja ima apsolutnu vecinu u parlamentu, i da bar 2/3 podpredsednika te tvoje stranke bude na tvojoj strani u vezi te teme.
U svakom slucjau, sa srecom, voleo bih da se sve te stvari koje si naveo legalizuju, imaces moj glas na izborima :zcool:

Хвала. Ја мењам комплетан систем па и председнички. Полако ради се и на странци.

Poslednja izmena:
Ne bi to resilo problem nataliteta, muskaraca u Srbiji ima 200 000 vise nego zena u dobi do 40 god. Tako da bi to samo imalo kontra efekat . Na neki nacin oni ljudi koji su bogati, imaju vise zena ali ne istovremeno vec kroz vise brakova buduci da je Srbija zemlja koja prednjaci po razvodima a i kada su u braku uglavnom imaju ljubavnice.
Sto se tice ovoga drugog dela, Srbija je veoma promiskuitetno drustvo i toga danas ima ali samo se te paralelne veze i kombinacije javno ne obelodanjuju .
Sex turizam u Srbiji odavno postoji i stranci zbog toga i dolaze na vikend ovde.

http://www.telegraf.rs/vesti/2545795-da-li-je-beograd-mesto-gde-stranci-locu-krkaju-i-seksaju-se-za-male-pare-tvit-sinise-kovacevica-zapalio-internet

Poslednja izmena:
Ne bi to resilo problem nataliteta, muskaraca u Srbiji ima 200 000 vise nego zena u dobi do 40 god. Tako da bi to samo imalo kontra efekat . Na neki nacin oni ljudi koji su bogati, imaju vise zena ali ne istovremeno vec kroz vise brakova buduci da je Srbija zemlja koja prednjaci po razvodima a i kada su u braku uglavnom imaju ljubavnice.
Sto se tice ovoga drugog dela, Srbija je veoma promiskuitetno drustvo i toga danas ima ali samo se te paralelne veze i kombinacije javno ne obelodanjuju .
Sex turizam u Srbiji odavno postoji i stranci zbog toga i dolaze na vikend ovde.

http://www.telegraf.rs/vesti/2545795-da-li-je-beograd-mesto-gde-stranci-locu-krkaju-i-seksaju-se-za-male-pare-tvit-sinise-kovacevica-zapalio-internet

Разводе се јер су несрећни трпљењем и обавезама наметнутим садашњим брачним дужностима. Полигамија и свинг решавају та питања.

Секс туризам постоји али је још увек тајно и испод жита.

Отварам ову тему пошто сам већ дуги низ година присталица идеје да се као решење проблема наталитета уведе полигамија.
Као што видимо Библија не каже ништа против такве врсте уређења у друштву. Примери цар Соломом је имао 300 жена, а Мојсије две имате још примера које можете наћи у Библији. По шеријатском праву дозвољено је да мушкарац има до четири жене. Лично неко моје схватање на основу истраживања које сам направио по овом питању јесте да треба дозволити сваком Србину који жели и који може како са економске стране тако и са физичке да има жена колико може да поднесе. Такође не би требало ограничити ни да сексуално задовољава жене рецимо свога комшије или пријатеља нити да се те жене сексуално задовољавају са ким хоће поред њега. Мишљења сам да би у таквом друштву прво дошло до наглог повећања наталитета завист љубомора и мржња биле би сведене на минимум па би и самим тим било мање насиља на релацији мушко женских односа.

Ето то је неко моје мишљење занима ме шта ви мислите по овом питању па да мало причамо на ову тему.

Crni Neco, a da li bi ti sebi mogao da sve to dozvolis, sto predlazes ovde :?:
A posebno se zamisli da jos i "obilazis" i komsiluk, pa gde ces dusu ostaviti, jos ako te komsija "zakaci".
I ti bi promene partnera da upraznjavas,a znas li da to moze da izazove medicinsku problematiku :?:
I znas li ti koliko je para potrebno da imas vise od jedne zene,a tek da ih "namiris" u svakom pogledu, zamisli da ih samo dve imas ili tri, i ne mozes da stignes i onda si "obrao zelen bostan", jer te one ostavise i odose svoji putem, znas kako je Lepava nekada pevala: od izvora dva puticam ne znam kojim bih pre :)

Samo arogantnim i iskompleksiranim kreaturama treba više žena realno.
Virtuelno,u mašti smo svi poligamni!
(Oko ovog bi Marlon znao baš podosta reči...)
Virtuelni svet je naša umetnost,naš duhovni uzlet bez kog smo zombiji.
Naime...Za emotivnu stabilnost i muškarca i žene je dovoljna zajednica 1+1!
Ukoliko u nekim slučajevima,a nisu retki,to nije kompletno-traži se dalje-s drugim
partnerom,trećim itd...
Emotivnu stabilnost s više partnera nije moguće ostvariti jer se sukobljuju interesi i ima antagonizama.
A za normalno funkcionisanje je emotivna stabilnost i ispunjenost od prvorazrednog značaja-i za zdravlje
i za dobro funkcionisanje u društvu!
Tako da nije u pitanju Hriščanski kanon,već ishodište praktičnog uma.
Pogledajte samo jednu epizodu turske serije,u kojima čak i ne dominira Islam-nagoni pokreću radnje scenarija
pa slede emocije i tek na kraju racio...Od imaginacije ni traga!
Slično je u svingeraju...Vraćanje na nagone...Emocije su u drugom planu,a racio se koristi za prevazilaženje prepreka.

E sad...U Srbiji dominira Pravoslavlje,ali s elementima Islamskih običajnih normi (Dušanov zakonik s dominantnim šerijatskim pravom!)
obzirom na tragove viševekovne okupacije...Tako da je ta sklonost muških da imaju više ženskih razumljiva...
Zapadnije, muški beže i od one jedne!:hahaha:

SOLO MOM. Dakle, ne da ti se poligamija, samo jedna žena.

Evako, gledajuci u naslov odmah da odgovorim.
Zasto bi resavao natalitet. Poligamija je jednostavno resenje sexualnog frusta. A to je sasvim dovoljno...

Back