Policija zabranila skup u Bosilegradu

Poruka
4.286
BEOGRAD -

Rešenjem Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, odnosno Policijske uprave u Vranju, zabranjen je sutrašnji skup u Bosilegradu, na kome su pripadnici bugarske nacionalne manjine planirali obeležavanje godišnjice smrt Vasila Levskog.

Komandir policijske ispostave u Bosilegradu Novica Stojanov, koji je potpisao rešenje o zabrani održavanja skupa, poziva se na član 11. stav 1. Zakona o okupljanju građana.

"Na javnom skupu može doći do ometanja javnog saobraćaja, ugrožavanja zdravlja, javnog morala ili bezbednosti ljudi i imovine", stoji u policijskom rešenju.

Zahtev za održavanje javnog skupa podneo je Kulturno-informativni centar (KIC) Bugara u Bosilegradu, čiji je predsednik Ivan Nikolov zatečen ovakvim stavom policije.

"Vasil Levski je bugarski heroj, simbol nacionalne borbe protiv otomanske imperije. U Bosilegradu smo mu podigli spomenik 2005, godine, i od tada, bez i najmanjeg incidenta ili problema, obeležavali godišnjice njegove smrti", kazao je Nikolov Tanjugu.

On smatra da su ovim ugrožena elementarna ustavna prava Bugara u Srbiji i da će se KIC žaliti na rešenje, bez obzira što žalba ne odlaže izvršenje.

"Žalićemo se svima od Bosilegrada, preko Sofije i Beograda do Brisela, jer je ovakav policijski postupak antievropski, necivilizacijski i krajnje licemeran", kazao je Nikolov.

"Mi sada očekujemo i druge probleme. Pretpostavljamo da će sutra na granici policija sprečiti ulazak u Srbiju brojnih predstavnika Narodnog sobranja, više parlamentarnih partija i mirovnih organizacija iz Sofije", rekao je predsednik Kulturno-informativnog centra Bugara u Bosilegradu.

"Čekamo kakav će biti dalji razvoj situacije. Čekamo da vidimo kako će se policija poneti prema gostima na granici, ali nas iz Bosilegrada nikakva sila neće sprečiti da položimo vence i cveće na spomenik Vasila Levskog", kazao je Nikolov.

v198064p0.jpg


http://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/policija-zabranila-skup-u-bosilegradu_239471.html

Eto sta demokratska policija ne dozvoljava.
Ali dozvoljava fasiste,kriminalce...a uz to mlate koga stignu i strajkuju.:cool:
 
Poslednja izmena:

Top