Policija upala u Dojče banku - 170 ljudi "češlja" papire

Tyson Fury

Domaćin
Banovan
Poruka
4.348
Akcije banke pale 3 odsto u trenu.

Nemačka policija upala je u sedište banke u Frankfurtu, u okviru istrage o pranju novca. Sumnja se da su dva službenika Dojče banke pomogli klijentima da operu novac stečen kriminalnim aktivnostima.

Ispred sedišta banke su policijska vozila, a ceo blok u kom se nalazi sedište Dojče banke je blokiran.

Navodi se da je u pitanju opsežna akcija u okviru koje su ispitane i ostale ispostave banke, za šta je bilo angažovano oko 170 policajaca i drugih službenika.

Istraga je pokrenuta još 2016, kada je procurila ogromna količina podataka, u slučaju poznatom kao "Panamski papiri".

Nemačka policija sprovela je danas raciju u sedištu Dojče banke u Frankfurtu u sklopu istrage o pranju novca povezane sa aferom “Panamski papiri”.

“Tačno je da policija trenutno sprovodi istragu na nekoliko različitih lokacija Dojče banke u Nemačkoj. Radi se o slučaju povezanom sa aferom Panamski papiri, navodi se u saopštenju Dojče banke, i dodaje da će u potpunosti sarađivati sa vlastima.

Posle ove vesti, akcije banke pale su čak za 3 odsto.

Skandal "Panamski papiri" predstavlja najveće curenje informacija u istoriji, kada su u aprilu 2016. godine u javnost procureli podaci advokatske firme “Mosak Fonseka” sa sedištem u Panami. Tada je iz njene baze procurelo 11,5 miliona dokumenata i 2,6 terabajta informacija koji otkrivaju kako bogataši peru novac.

Akcije banke pale 3 odsto u trenu.

https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2018&mm=11&dd=29&nav_id=1475724

OJHA! Evo vama, plebejci Serbski, BIA (keramicaru), Slinavoj POLICIJI (Slina), Dezerteru (VBA) radosti! :mrgreen:

_nobody_

Znaci, drzava stiti svoj ulog? :)

Drzava je poslala u Frankfurt am Maine, u centralu DBa, 170 groznih nemackih policajaca. To nista nije slucajno. Vec se 2016te drugi put desilo da je DB izgutala velike novce, nakon sto je izgutala novce 2009. 2009. je izgutala americke real estate derivative. 10ine milijaerdi evara. Pa su 2016. popili 5.4 milijardi evra kazne NYSE SEC komisije za pranje para. A trebali su 15.

A sada ce im finansijska policija iebati mamu. Sada ce executivni direktori propisati majcino mlako. I treba. Ja jesam surovi liberalni kapitalista, ali MORA da postoje neki limiti za ovakav bezobrazluk i agresiju DBa. Sada ce da podobijaju otkaze, krivicne prijave, tvorza, pa ce da prodaju 10milionske vile i stanove u posh cetvrtima i da se sele da zive kao obicni gradjani... Majku li im iebem ja, koruptivnu nemacku. :aha2:

Ja bih, da sam Nemac, sudija ustavnog nemackog suda, gomilu njih poslao na 20 godina teske robije na Goli Otok. Da, na Goli Otok, spalir "topli zec". :kez:

_nobody_

Drzava je poslala u Frankfurt am Maine, u centralu DBa, 170 groznih nemackih policajaca. To nista nije slucajno. Vec se 2016te drugi put desilo da je DB izgutala velike novce, nakon sto je izgutala novce 2009. 2009. je izgutala americke real estate derivative. 10ine milijaerdi evara. Pa su 2016. popili 5.4 milijardi evra kazne NYSE SEC komisije za pranje para. A trebali su 15.

A sada ce im finansijska policija iebati mamu. Sada ce executivni direktori propisati majcino mlako. I treba. Ja jesam surovi liberalni kapitalista, ali MORA da postoje neki limiti za ovakav bezobrazluk i agresiju DBa. Sada ce da podobijaju otkaze, krivicne prijave, tvorza, pa ce da prodaju 10milionske vile i stanove u posh cetvrtima i da se sele da zive kao obicni gradjani..

Sto brate

:klap:

tako to rade pravno uredjene države !
Kod nas bi upali, ali da je opljačkaju ! Ili da udare neki reket !

Ili je u pitanju nesto u vezi nekoga iz nemackog politickog zivota ?

Znali su oni i o onom "velikom seljaku" Helmutu Kolu , pa su ga "strogo pogledali zbog njegovih velikih zasluga oko ujedinjenja"...

Sarpingu i tako "to"...

A sada ce im finansijska policija iebati mamu. Sada ce executivni direktori propisati majcino mlako. I treba. Ja jesam surovi liberalni kapitalista, ali MORA da postoje neki limiti za ovakav bezobrazluk i agresiju DBa. Sada ce da podobijaju otkaze, krivicne prijave, tvorza, pa ce da prodaju 10milionske vile i stanove u posh cetvrtima i da se sele da zive kao obicni gradjani... Majku li im iebem ja, koruptivnu nemacku. :aha2:

Ja bih, da sam Nemac, sudija ustavnog nemackog suda, gomilu njih poslao na 20 godina teske robije na Goli Otok. Da, na Goli Otok, spalir "topli zec". :kez:

_nobody_

Ако си за либералну економију нема апшења и нејкед отока са топлим зецовима. Не може слободно тржиште да се контролише.

OJHA! Evo vama, plebejci Serbski, BIA (keramicaru), Slinavoj POLICIJI (Slina), Dezerteru (VBA) radosti! :mrgreen:

_nobody_

Занимљиво, Додик је пре неки дан помињао депозите БиХ и могућност пропасти Дојче банке, где су депонован новац Централне банке БиХ.

"Нека Централна банка купи обвезнице Федерације БиХ /ФБиХ/ да направи ауто-пут Зеница-Добој и да наставимо даље. Има ли боље гаранције за новац Централне банке? Дојче банка може пропасти, а Република Српска и ФБиХ не могу пропасти као гаранти за враћање средстава. Европа је спасила привреду штампањем 2.200 милијарди евра без покрића и усмјерила то у финансијски систем, а нама држе чврст курс марке са евром и тиме отежавају наш извоз", истакао је Додик.

http://www.srna.rs/novosti/645142/centralna-banka-mora-podsticati-razvoj-bih--a-ne-njemacke.htm

Ако си за либералну економију нема апшења и нејкед отока са топлим зецовима. Не може слободно тржиште да се контролише

U liberalnoj ekonomiji ovakva i slične banke se puste da propadnu, a njihove poverioce, dužnike i ostale resurse preuzme konkurencija po dogovorenoj ceni.
U liberalnoj ekonomiji država ne otima novac poreskih obveznika da bi održala u životu drugi entitet.

Ali ne živimo u liberalnoj ekonomiji, pa onda će onda ćutke Hans iz Kelna da plaća svoj porez kako bi u teškim vremenima država mogla da pomogne ovoj gospodi.

Državni aparat je dugo vremena čeznuo i očajnički se borio da stavi bankarski sektor pod svoju kontrolu. Zato sada ima da plaćaju njihove greške.

Poslednja izmena:
U liberalnoj ekonomiji ovakva i slične banke se puste da propadnu, a njihove poverioce, dužnike i ostale resurse preuzme konkurencija po dogovorenoj ceni.
U liberalnoj ekonomiji država ne otima novac poreskih obveznika da bi održala u životu drugi entitet.

Ali ne živimo u liberalnoj ekonomiji, pa onda će onda ćutke Hans iz Kelna da plaća svoj porez kako bi u teškim vremenima država mogla da pomogne ovoj gospodi.

Državni aparat je dugo vremena čeznuo i očajnički se borio da stavi bankarski sektor pod svoju kontrolu. Zato sada ima da plaćaju njihove greške.
Либерална економија је измаштана будалаштина нарцисоидних десничара, самообмана и самозаваеавање једнако као и оно комунистичко, да су сви људи, у суштини- поштени.
Њих је уништила њихова фукара; вас ће- ваша...:lol:

_nobody_

Ha, ha, dal se ti salis il samo nisi obavesten?
Jel ti kaze nesto ime Josef Akerman,......to je onaj sto je vec jednom shebao tu istu DB 2012. mislim. Kao "kaznu" dobio je milione otpremnine i vecu poziciju u drugoj banci.:D

Back