Ne samo da sam u udruženju, nego sam suosnivač udruženja, ali nije mi jasno na osnovu čega, osim pokušaja zamene teza, možeš da tvrdiš da sam pristrasan.Nemam pojma čime se u životu baviš ali sve govori da si u nekom udruženju. Znači da si pristrasan.
Mogu jedino da budem iz prve ruke upućen u odnos državnih organa prema životnoj sredini, živom svetu i udruženjima koja se time bave... i gle čuda, jesam upućen.
Zapravo ne samo što sam upućen, nego dobijam državne izveštaje na uvid pre nego što se finalizuju.
Stoga odlično znam šta je u članku koji si naveo jeftina propagandna manipulacija, a šta je očaj ljudi koji žele da pomognu i ljudima i psima.
Ja sam vojni invalid. Molim te, obavesti me o situaciji koju pominješ, pošto ništa o istoj ne znam.Kad vidim da se sa istom energijom zalažeš za human odnos države prema ljudima, reći ću da si u pravu. Da li si podržao veterane koji su se godinama borili za ono što im je država dugovala. Ili si kao i mnogi pomislio da su to budale koje su se borile za tuđe interese.

Znaš li u kakvim uslovima žive Srbi na jugu Kosova i Metohije?Znaš li kolika je prosečna zarada u opštinama na jugu Srbije?
I šta sada?

Bulatović je odsekao i pojeo svoj prstDa li i oni treba da prete državi samospaljivanjem da shvatiš da takav život nije dostojan čoveka.
Osim toga, samospaljivanje je vid protesta, zapravo ne tako redak vid protesta, protesta protiv nepravde, protesta za kojim posežu očajnici koji ne žele da ugroze bilo čiji život. Samospaljivanje je potez ljudi koji su nadasve altruisti i imaju visokoi razvijenu etiku u situaciji u kojoj više nemaju izlaza, niti drugih sredstava.
Opet vršiš zamenu teza. Zaista jadno.A što se tiče mahinacija sa parama...treba li da izvlačim članke o sumnjivim poslovima Elvira Burazerovića?

Vodimo diskusiju o konkrenom udruženju, a ne o Elviru Burazeroviću.
Da izvlačim članke o Pinočeu?

Veze sa vezom nema.
Nije reč o dvostrukom aršinu, kao što je Marsupilami jasno objasnila.Што волим двоструке аршине... Кад локални клинац избацује на улицу куцу коју је покупио из сажаљења а сад више нема где да је држи, то је иживљавање и небрига према животињама. Када ПРИВАТНО удружење ради исту ствар са 700 паса то је проблем државе. По оном Стаљиновом ''једно убиство је злочин, милиони су статистика''.
Овде постоје 2 проблема, од којих је свакако далеко већи комунални проблем паса луталица у Суботици. И по градској власти/држави/комуналном/несавесним грађанима треба осути дрвље и камење. Али то не треба да амнестира ове што су ишли грлом у јагоде.
Psi su u azil udruženja primljeni upravo zato što ih je neko izbacio na ulicu.
Držanje pasa u azilu je društveno korisno, pošto ne samo zbrinjava pse, već i uklanja pse od ljudi.
Nije problem prostor, već nedostatak hrane za te pse.
Osuđivati nekoga zato što se posvetio pomaganju životinjama i ljudima, zato što se našao u finansijskoj neprilici? Ja još uvek nisam dospeo do te kaljuge morala i etike.
Ma neće ih ubiti, teleportovaće ih u koloniju na Marsu.Na osnovu čega se onda ovde tvrdi da bi ti psi bili poubijani ako ih preuzme državni azil?

Azil grada Sobotice je već pun, a kapacitet mu je oko 300 pasa.
Gde si ti tačno zamislio da bi komunalne službe smestile te pse?

Da pse ti isti građani nisu izbacili na ulicu, na prvom mestu, ne bi ni bilo problema.I onda ih treba pustiti na ulicu da bi se oprala savest i napadali građani kad krenu da ih truju ili ubijaju na druge načine. Mislim...svaka čast na principijelnosti.
I da, slažem se da treba odati počast na principijelnosti. Neko drugi bi pse pustio da umru od gladi, a evo vidimo da je predsednica udruženja spremna da žrtvuje i sopstveni život za nedužne životinje.
Uzgred, građani koji bi trovali pse su pshički labilne ličnosti koje bi trebalo preventivno zatvoriti kao opasne po društvo.