Полиција, слуга свих режима не поштује закон

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Пре пар година (мислим за време Калдрминог мандата) донета је одлука да су полицајци ОБАВЕЗНИ да имају јасно видљив број истакнут на значки која се носи на левој страни груди.
Одлично. Тако и треба.

Међутим, када се догађају неке демонстрације, митинзи, спортски догађаји, рације............полиција не поштује законску обавезу и бројеви полицајаца се нигде не виде.
Имају шлемове, дуге пендреке, панцире, оклопе....имају све осим онога што су обавезни да имају - своје личне значке?
Зашто се то дешава?
Да ли је то у ствари дозвола власти да њихова преторијанска гарда - полиција може без проблема да млати и пребија заштићена тоталном анонимношћу?
Да ли им је то нека врста зеленог светла за претерану употребу силе и прекорачење овлашћења јер не постоји шанса да неки пребијени и малтретитрани човек зна КО га је малтретирао?
Разумем да су полицајци нека врста режимских чувара и плаћених батинаша, тако је свуда у свету, али мислим да би могли макар да испоштују минимум правила које им је држава прописала.

Poslednja izmena:
Пре пар година (мислим за време Батићевог мандата) донета је одлука да су полицајци ОБАВЕЗНИ да имају јасно видљив број истакнут на значки која се носи на левој страни груди.
Одлично. Тако и треба.

Међутим, када се догађају неке демонстрације, митинзи, спортски догађаји, рације............полиција не поштује законску обавезу и бројеви полицајаца се нигде не виде.
Имају шлемове, дуге пендреке, панцире, оклопе....имају све осим онога што су обавезни да имају - своје личне значке?
Зашто се то дешава?
Да ли је то у ствари дозвола власти да њихова преторијанска гарда - полиција може без проблема да млати и пребија заштићена тоталном анонимношћу?
Да ли им је то нека врста зеленог светла за претерану употребу силе и прекорачење овлашћења јер не постоји шанса да неки пребијени и малтретитрани човек зна КО га је малтретирао?
Разумем да су полицајци нека врста режимских чувара и плаћених батинаша, тако је свуда у свету, али мислим да би могли макар да испоштују минимум правила које им је држава прописала.

.nisam obracao paznju al si u pravu .........

То се дешавало и за време Ђинђића, Живковића, Коштуњавога а дешава се и сад.
Зна ли ико које је званично објашњење за ту незакониту појаву?

Nije nezakonit.

Postoji pravilnik o propisima za zimsku, letnju (svečanu) i specijalnu uniformu (ratnu, radnu).

Kod uniforme za specijalne namene nije predviđena ID pločica.

Otprilike.

када су "под пуном опремом" никада немају.
Провери.

Sasvim je normalno da nemaju... Ebote, koliko ti ne umeš da razmišljaš....

Idi uhapsi lika tipa Joca Amsterdam i daj mu svoju vizit kartu... Naglasi tačno šta imaš od familije, kao i gde ti se deca najčešće igraju...

:dash::dash:

Nije nezakonit.

Postoji pravilnik o propisima za zimsku, letnju (svečanu) i specijalnu uniformu (ratnu, radnu).

Kod uniforme za specijalne namene nije predviđena ID pločica.

Otprilike.

Чекај, колико се не варам јасно је назнашено да припадник МУП-а мора имати јасно истакнуту значку...Па чак и инспектори у цивилу увек за време неке акције носе значку која им виси око врата

Sasvim je normalno da nemaju... Ebote, koliko ti ne umeš da razmišljaš....

Idi uhapsi lika tipa Joca Amsterdam i daj mu svoju vizit kartu... Naglasi tačno šta imaš od familije, kao i gde ti se deca najčešće igraju...

:dash::dash:

глупост.
мислиш да јоца не зна ко га хапси?
Али ОК...него шта је са онима који немају значке на поменутим манифестацијама?

Жандармерији је сваки посао "специјалан" па некада носе значке а некад не.

Poslednja izmena:
I ja mislim da ti za nerede ne moraju da imaju....
police_adv_NriotGear.jpg

I ja mislim da ti za nerede ne moraju da imaju....
police_adv_NriotGear.jpg

Ја мислим да би морали пошто им недостатак значке гарантује анонимности која је кључна за све малверзације и прекорачења овлашћења.

Poslednja izmena:
глупост.
мислиш да јоца не зна ко га хапси?
Али ОК...него шта је са онима који немају значке на поменутим манифестацијама?

Isto!!!

Objasnio sam ti u prvom postu.

Ajd sad priznaj da si ispao glup u društvu i kazni se!

15605_100.jpg

Ae...

Јамислим да би морали пошто им недостатак значке гарантује анонимности која је кључна за све малверзације и прекорачења овлашћења.

Za prekoračenja ovlašćenja ne odgovaraju oni nego komandiri jedinica, koji izdaju naređenja!

Za prekoračenja ovlašćenja ne odgovaraju oni nego komandiri jedinica, koji izdaju naređenja!

ни командири немају значке....анонимност предуслов за прекорачење овлашћења....а дао сам ти пример жандармерије.......њима је сваки задатак по опису посла "посебан" а некада носе значке а некад не.

ни командири немају значке....анонимност предуслов за прекорачење овлашћења....а дао сам ти пример жандармерије.......њима је сваки задатак по опису посла "посебан" а некада носе значке а некад не.

Nađi mi sliku gde imaju ID na radnim uniformama. :think:

Ni komandiri nemaju ID, ako su na terenu, ali nadležne komande znaju raspored svojih oficira... :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back