Policija pustila Tatonovog ubicu!

Poruka
4.285
Vođu navijačke grupe „Alkatraz“ Đorđa Prelića (25), za kojim je policija raspisala poternicu zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona (28), pre dva meseca je zaustavio saobraćajni policajac na Karaburmi, ali ga je pustio da ode ne znajući ko je on, saznaje „Alo!“ iz dobro obaveštenih izvora.
Naime, policajac je Prelića zaustavio u redovnoj kontroli, nije ga proveravao preko motorole niti mu se učinio sumnjivim, pa ga je pustio da ode. Tek kasnije je policajac video Prelićevu sliku u novinama i shvatio da je pustio osobu za kojom traga srpska policija.
Podsećanja radi, posle tuče usred Beograda između Partizanovih i francuskih navijača, u kojoj je smrtno stradao Bris Taton, Đorđe Prelić je pobegao u Holandiju. Tada se šuškalo da mu je beg omogućio jedan policajac jer to nije mogao sam da učini.
Mesec dana kasnije, u oktobru 2009. godine, u izjavi za jedan beogradski list, ministar policije Ivica Dačić rekao je da se prema svim dosadašnjim operativnim podacima Prelić krije u Holandiji.
Prema Dačićevim rečima, Prelić ima dosije u policiji, bio je osuđivan, a jedan je od poznatijih narko-dilera u Beogradu.
- Mi ujedno pokušavamo da utvrdimo na koji je način pobegao iz Srbije, ko su mu bili pomagači, pošto to nije mogao da uradi sam. Pored Prelića, policija intenzivno traga i za drugim osumnjičenim koji je u bekstvu, Dejanom Puzigaćom, koji je takođe bio osuđivan - objasnio je tada Dačić.
Protiv sada već odbeglog mladića sa Karaburme, inače jednog od vođa Partizanove navijačke grupe “Alkatraz”, kako “Alo!” saznaje, policija je u periodu od 2003. godine podnela ukupno 46 krivičnih prijava za razna dela. Prelić se ipak slobodno šetao Srbijom zahvaljujući našem pravosudnom sistemu, koji je “reagovao” samo na jednu od prijava. Naime, mladić je osuđen jedino 2003. na šest meseci zatvora zbog prodaje narkotika. Za preostalih 45 prijava ili su tužilaštva odustajala od optužnica ili su, u slučaju da su optužnice podignute, postupci još u toku.
Pre četiri dana, Đorđe Prelić je u odsustvu osuđen na 35 godine zatvora zbog ubistva Brisa Tatona.
pfc-v.jpg

http://www.alo.rs/vesti/35131/Policija_pustila_Tatonovog__ubicu

Kako ovo moze da se desi u jednoj pravnoj drzavi gde policija radi svoj posao?
 
Poslednja izmena:
Dakle ,,, neznajuci ko je . Nenamerno . A i informacija iz pouzdanih izvora je smena stvar . a nase vlsti i sudstvo pustila je albanske ubice koje su ubile vise od 80 Srba , uz uzasn mucenje kuci i ako su im bili u zatvoru , uhapseni , uprkos tome sto su tacno znali ko su .
 
Dakle ,,, neznajuci ko je . Nenamerno . A i informacija iz pouzdanih izvora je smena stvar . a nase vlsti i sudstvo pustila je albanske ubice koje su ubile vise od 80 Srba , uz uzasn mucenje kuci i ako su im bili u zatvoru , uhapseni , uprkos tome sto su tacno znali ko su .


Ti što su pustili šiptare verovatno su spremni da svoje glave založe za šiptarske.

Uostalom za što ne bi bili spremni kada su za to dobro podplaćeni.
 

Back
Top