ПОЛИЦИЈА ДИЛУЈЕ ДРОГУ

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.mondo.rs/s193324/Hronika_i_Drustvo/Policajci_uhapseni_zbog_preprodaje_droge.html
Policajci uhapšeni zbog preprodaje droge
Policija je uhapsila četiri osobe, od kojih dve zaposlene u ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, osumnjičene za nabavku i preprodaju heroina.
Pripadnici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su Jugoslava P. iz Raške, Ivana Z. i Ivana M. iz Beograda, i Radomira D. iz Kraljeva, saopšteno je danas iz MUP-a Srbije.

Ispod zadnjeg sedišta u automobilu osumnjičenog Jugoslava P. pronađena su dva paketa heroina oblepljena žutom selotejp trakom, ukupne težine od oko kilogram, a kako navodi, MUP, droga je bila namenjena za preprodaju na beogradskom tržištu.

Na mestu gde je on trebalo da isporuči drogu, zatečeni su Ivan Z. i Ivan M.

Osumnjičeni Radomir D. je uhapšen zbog sumnje da je zajedno sa Jugoslavom P, obojica zaposleni u MUP-u Srbije, učestvovao u nabavci heroina na području Kosova i Metohije, a potom i u njenoj daljoj distribuciji na teritoriji Beograda.

Svoj četvorici je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

..................................
...................................
Није ми јасно, шо су хапсили људе....
Они су робу сигурно ваљали повољније....
и давали на одложемо плаћање...
Еби га...Сад ће ома цена да скочи....
z:mrgreen: z:mrgreen: z:mrgreen:
 
heroin sa kosova?
ako je tako, nema sudjenje dok se ne dokaze krivica

Ма..... у овој пропалој земљ СВИ СВЕ ЗНАЈУ - а зашто не можемо да мрднемо из овог живог блата него тонемо све дубље - никада ми неће бити јасно, једино могу да тумачим да је у питању НАМЕРА, јер:

Tačijevo pleme mafijaša

Marko Lopušina | 27. decembar 2010. 20:22 |


Albansko podzemlje ima pola miliona članova, a na Kosmetu 100.000 "vojnika". Samo u Nemačkoj Albanci operu 1,5 milijardi dolara godišnjeDroga zaplenjena od albanskih dilera kod Bubanj Potoka


POLITIČKE veze Prištine i Njujorka, albansko lobiranje u SAD, koje je plaćeno milionima dolara u vreme raspada Jugoslavije, omogućili su albanskoj mafiji na Kosmetu da funkcioniše bez velikih problema širom sveta. Njen glavni posao je ilegalna trgovina i prozivodnja heroina, koji distribuira sa istoka na zapad planete.
"Balkan je zahvaljujući albanskoj mafiji postao jedinstven poligon u Evropi gde su politika, organizovani kriminal i terorizam na istom zadatku - stvaranju druge albanske države u Srbiji. Uspostavivši spregu sa kriminalnim strukturama, nosioci terorističkog delovanja osnažili su svoju političku poziciju, koju koriste za pritiske na celokupno albansko stanovništvo, kao i na političke subjekte.

IZ TRNOVCA U GNJILANE

NAJVEĆE albansko selo Veliki Trnovac, smešteno na samo šest kilometara od administrativne granice, važi u UN i u Interpolu za centar albanske narkomafije. U selu 500 ljudi direktno radi na trgovini narkoticima. Prema pouzdanim podacima UN tu su krajem devedesetih postojala dva pogona za proizvodnju heroina, ali su potom preseljeni u Gnjilane.


Tako se u javnosti stiče utisak o potpunoj homogenosti albanskog nacionalnog korpusa i njegovom jedinstvenom zalaganju za isti cilj. Međutim, iza političko-ideoloških i nacionalnih motiva za stvaranje države, nezavisno Kosovo, prikrivaju se interesi određenih kriminalnih struktura, koje teže da se uključe u postojeće procese političke i ekonomske tranzicije, odnosno transformacije regiona u celini, te da legalizuju svoje kriminalne poslove"!


Ovako je glasio zaključak Bele knjige o albanskom terorizmu i organizovanom kriminalu na Kosovu i Metohiji, koju je napravila srpska tajna policija i promovisala ga u Vladi Srbije 1998. godine.Srpski zvaničnici su tada registrovali da komandanti OVK Hašim Tači i Ramuš Haradinaj aktivnosti svoje terorističke vojske finansiraju iz nelegalne trgovine cigaretama i drogom na prostoru između Turske, Grčke, Makedonije, KiM, Srbije i Crne Gore.


Ove činjenice je međunarodna zajednica uvažila tek posle demokratskih promena u Srbiji.


Prvo je Peter Vove, portparol Europola 2003. saopštio javnosti da su Nemačka, Švajcarska, skandinavske zemalje, Italija, Austrija i Velika Britanija pokrenule istragu protiv albanske narkomafije. Prema poverljivom dokumentu BND, Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Džavit Haljiti su bili ključni igrači međunarodnog lanca krijumčara heroina, kojim se mesečno preko Kosmeta prebacivalo oko 700 kilograma droge. Tim povodom dr Mark Galeoti, kriminolog sa britanskog Kele univerziteta je izjavio:

- Evropske zemlje poseduju pouzdane dokaze da je teroristička OVK bila direktno umešana u rasturanje heroina po evropskim metropolama, ali su SAD i NATO iz političkih razloga pokušavali da taj problem zataškaju. Albanska narkomafija godišnje samo u Nemačkoj preko 200 privatnih banaka opere 1,5 milijardi dolara zarađenih na heroinu. Veza albanske mafije i političkog podzemlja na Kosmetu je dvojaka. Albanski dileri plaćaju nadoknadu teroristima i političarima radi prebacivanja turskog heroina kroz teritoriju KiM, a potom od direktne prodaje droge u zapadnoj Evropi stvaraju profit i deo odvajaju za kupovinu oružja za albansku vojsku.


Posle ovih saznanja američka policija DEA je 2008. godine albansku narkomafiju stavila na četvrto mesto u svetu, odmah uz italijansku, kolumbijsku i rusku. Američki Stejt departmentu je potvrdio ovaj izveštaj.


"Albansko podzemlje ima pola miliona članova i kontroliše narkotržišta Bliskog istoka, Evrope, SAD i severne Afrike. Mafija na KiM drži punu kontrolu svih društvenih tokova albanske zajednice. Procena je da na Kosmetu deluje 100.000 "vojnika" mafije. A pošto se Srbija nalazi na centralnom mestu takozvane Balkanske rute, kojom prođe 80 odsto heroina namenjenog zapadnoevropskom tržištu, vrednog oko 60 milijardi dolara, to je kapital oko kog se vrte i albanska i srpska narkomafija", napisano je u jednom tajnom izveštaju Unmika.


Analitičari nemačke BND došli su do zaključka da Albanci u ilegalnim poslovima sa heroinom i kokainom tesno sarađuju sa srpskim i crnogorskim podzemljem.


- Krijumčari sa Kosmeta idu ilegalno preko brda, kroz sela Nesalce, Turije, Mali Trnovac i Veliki Trnovac do Bujanovca i niške magistrale, a zatim prema Beogradu ili Skoplju - kaže Zoran Mitrović, bivši šef carine u selu Končulj.


- Sa albanskom narkomafijom tesno su sarađivali članovi klana iz Zemuna, krijumčarski gang iz Rožaja i narkodileri iz Novog Pazara. Oni su u Prištini kupovali heroin, koji su potom preprodavali po gradovima Šumadije. Tako se početkom veka stvara veliko heroinsko tržište u Pomoravlju, u kome su glavni centri sa distribuciju bili Jagodina, Kraljevo, Kragujevac i Velika Plana. Ulogu dilera su preuzeli penzionisani ili prebegli policajci sa Kosmeta, koji su imali veze sa Albancima. U nedostatku kvalitetnog heroina Zemunci, Rožajci i Pazarci su ga nabavljali ili u Bugarskoj ili u Švajcarskoj, gde su imali svoje ljude - svedoči bivši specijalni policajac Slavko Nikić, koji je članove zemunskog klana sretao na Kosmetu.
NikiĆ se još 1994. godine susretao sa vođama zemunskog klana, Dušanom Spasojevićem i Miletom Lukovićem na Kosmetu.


U svojoj policijskoj ispovesti "Hotel Park - Priština" on piše o Srbima i Albancima koji su sarađivali na poslovima s drogom, oružjem, prostitucijom i tajnim likvidacijama. To mafijaško bratstvo Albanaca i Srba, kaže Nikić, nastavljeno je i posle hapšenja članova zemunskog klana i posle proglašenja tzv. nezavisnog Kosova 2007. godine.
 
Вероватно су се ови одметнули од врха државе и полиције и престали да плаћају рекет, па су их зато похапсили. Иначе, власт регуларно дилује дрогу преко полиције и својих уличних дилера. Пуне су их школе...

До пре пар година, овде је у једној средњој школи био школски полицајац који је имао задатак да откуцава властима професоре који се противе диловању дроге деци.

Ми ниакда у историји нисмо имали гору власт. Кад дође смена, према њима не сме бити милости.
 
Poslednja izmena:
Вероватно су се ови одметнули од врха државе и полиције и престали да плаћају рекет, па су их зато похапсили. Иначе, власт регуларно дилује дрогу преко полиције и својих уличних дилера. Пуне су их школе...

Aaaaaaa pa zato su postavili one pandure po skolama,satro da cuvaju decu a oni tamo "dilaju" z:shock:
 
a sta mislite---zasto je policija na granici zamenila vojsku..?? kako je lakse stvoriti poroznost granice --ako imas policajce koji su stalni...znaju se gde zive i stanuju...zna im se materijalno stanje...lako je saznati sve o njima...ili je lakse zavrbovati vojnike u patroli mladice koji dolaze sa svih strana zemlje..?? krenite gospodo danas pored granicnih linija zemlje...zaprepasticete se koliko je trasirano novih puteva od kada granicu ne kontrolise vojska...savremeni sverceri cak nece da idu ni peske...toliko su sigurni u vezu da idu raznoraznim dzipovima...a pogranicna policija je zavela teror prema gradjanima srbije koji zive i borave pored granice...drakonskim kaznama za neposedovanje dokumenata i pogranicnih dozvola su odjurili mestane koji mogu biti svedoci nedozvoljenih radnji....ko ne veruje nek ode u pogranicna podrucja pa nek se diskretno raspita....
 
Tajni bugarski tovari

Marko Lopušina | 28. decembar 2010. 20:47 |Roba se šalje kad na račune legne polovina ugovorene cene, a drugi deo ide na ruke. Vranje velika raskrsnica transporta narkotikaNe prestaje rat policije i trgovaca drogom
NARKOMANIJA je u Srbiji poslednjih 15 godina razvijana na organizovan i planski način, preko albanske, turske, bugarske i srpske narkomafije. Glavni uzrok velikog zamaha narkomanije bila je politička, socijalna i ekonomska kriza u našoj zemlji, izazvana ratom, embargom i pojavom crne berze. Srpska narkomafija se samo uklopila u taj proces.


- Bio sam svedok tog procesa, jer sam kao šef Odeljenja za suzbijanje narkomanije i krijumčarenja droge imao priliku da vidim kako narkomafija i članovi paravojnih formacija drogu donose u jedinice i prodaju je borcima i dobrovoljcima. Za razliku od Albanaca, koji se bave ilegalnom trgovinom heroinom, ali ga ne prodaju svojoj deci, srpski narkotrgovci heroin koriste i prodaju ga svojim potomcima. I to je dovelo do ubrzanog širenja narkomanije i među odraslima, ali i među decom - svedoči Slobodan Golubović, koji je skoro dve decenije u Nišu vodio borbu sa krijumčarima narkotika.
SEDAM ŽRTAVA U PIROTU

Sedmoro ljudi je preminulo u Pirotu od droge za godinu dana, a broj narkomana nije moguće utvrditi. Prema istraživanju grupe školskih psihologa, čak 18 odsto ili svaki šesti srednjoškolac odgovorio je u anonimnoj anketi da je probao drogu. U sudovima je svaki drugi slučaj vezan za drogu. Procesiraju se uglavnom narkokuriri, a šefovi ostaju nekažnjeni. Pošto je izmenama Krivičnog zakona sankcionisano i samo držanje droge, kod nas je sve veći broj predmeta za ovo krivično delo - kaže Sveta Mančić, predsednik Okružnog suda u Pirotu.


On podseĆa da je Sofija devedesetih godina bila centar krijumčara droge i cigareta sa naših prostora. Te poslove su odrađivali beogradski mafijaši u saradnji sa delovima kriminalizovane specijalizovane i tajne policije. Kada je u operaciji "Sablja" taj klan pao 2003. godine, ove poslove sa Bugarima su nastavili njihovi naslednici.


Heroin je i dalje najvažnija "roba" koju u Sofiji naručuju Bugari i Srbi od svojih saradnika iz Turske. Polovina ugovorene cene za taj heroin uplaćuje se u Sofiji na račune u Turskoj, a kad novac legne, roba se šalje. Ostatak novca srpska narkomafija isplaćuje svojoj vezi u Turskoj na ruke po prodaji heroina. Bugari su u ovom poslu posrednici, ali i garancija sigurnosti.


Srpski carinici su na graničnom prelazu Gradina zaplenili prošle godine više od 50 kilograma raznih vrsta droge i 850.000 evra koji su bili namenjeni za kupovinu narkotika.
- Zaplenjeno je oko 20 kilograma heroina, 5,5 kilograma kokaina, 12,7 kilograma hašiša, 5,4 kilograma ekstazija, a bilo je i mnogo zaplena ostalih vrsta droge.Narkomafija pokušava da zaobiđe ovaj prelaz i sada koristi dresirane konje, koji natovareni heroinom, bez pratnje preko planina prelaze granicu - kaže Ivan Stoimenov, upravnik carinarnice.


Stoimenov je, inače, rekorder po zapleni narkotika na Gradini, pošto je u toku dugogodišnje karijere zaplenio više od 2,5 tona. On je svedok da šverceri koriste kao "pokriće" čak i žene ili decu koji sa njima putuju.


Zbog blizine granice sa Bugarskom, Pirot, Dimitrovgrad i Vranje su najviše ugroženi velikim količinama droge. Prema nezvaničnim podacima, u Pirotu postoji čak 3.000 narkomana na 60.000 stanovnika. I to dokazuje da droga nije namenjena samo evropskom već i srpskom tržištu.


Preprodaju heroina u Vranju kontroliše 15 dilera. Slađan Velinović iz Odeljenja kriminalističke policije dvadesetak godina radi sa krijumčarima narkotika. I kaže da se u Vranju ukrštaju putevi raznih droga iz Turske, Bugarske, Makedonije i sa Kosmeta, koje troši oko 600 zavisnika.


- U Vranju najviše ima aktivnih narkomana na heroinu, njih 300. Ima 60 narkomana na špricu, dok ostali uzimaju ušmrkavanjem, u njihovom žargonu - na nos. Oni dnevno troše 150 grama, odnosno 4,5 kilograma mesečno. Ovdašnjem narkotržištu godišnje je potrebno 60 kilograma heroina. A to je oko 1,2 miliona evra zarade za narkomafiju. U Vranju, međutim, glavni narkobos ne postoji. Čim takvog otkrijemo, mi ga sasečemo u korenu, tako da nema vremena da se "razvije". Trenutno nemamo veće zaplene od 10 do 15 grama. Smatramo da su dileri pod kontrolom i da drogu prodaje najviše petnaest ljudi u gradu - otkriva Velinović.


Doskoro je glavni snabdevač heroinom u Vranju bio Nikola Vasko iz Velikog Trnovca. Uhapšen je sa 650 grama heroina i osuđen na tri godine. Sa njim su pali i svi dileri u lancu koji su prodavali drogu vranjskim narkomanima. Policajac Slađan Velinović, međutim, priznaje da u gradu ima Vranjanaca koji prevoze drogu u Beograd, Kragujevac, Niš i Leskovac.


- Ima u Vranju dilera povezanih sa beogradskim podzemljem. Znamo i za koga prevoze drogu u Beograd. Ima i slobodnih strelaca, koji kupe drogu u Velikom Trnovcu ili Preševu za 10.000 evra, pa je prodaju u Beogradu za 13.000 evra. Pitanje je dana kada će ti ljudi završiti iza rešetaka - kaže Velinović.


Rođeni Vranjanac, Velinović je završio Srednju školu za unutrašnje poslove u Sremskoj Kamenici 1985, a oktobra 1990. diplomirao je na Višoj školi za unutrašnje poslove u Zemunu. Glavno policijsko priznanje dobio je maja 2007. za rezultate postignute upravo u suzbijanju krijumčarenja narkotika. U toku 2008. sa kolegama je imao ukupno 120 zaplena droge.


- PoČetkom 2009. u 48 zaplena pronašli smo oko 3,5 kilograma, najviše heroina, marihuane i hašiša. Hapsili smo po desetak dilera mesečno. Od 55 lica obuhvaćenih prijavama 38 su bili Srbi, 12 Albanci i ostalo su stranci. Presekli smo jedan krijumčarski kanal i razbili četiri jake grupe dilera u Vranju - otkriva policajac Slađan Velinović.**************************************


СВЕ ЗНАЈУ - АЛИ НИКОГА НЕ ХАПСЕ... е коферче, коферче...
 
a sta mislite---zasto je policija na granici zamenila vojsku..?? kako je lakse stvoriti poroznost granice --ako imas policajce koji su stalni...znaju se gde zive i stanuju...zna im se materijalno stanje...lako je saznati sve o njima...ili je lakse zavrbovati vojnike u patroli mladice koji dolaze sa svih strana zemlje..?? krenite gospodo danas pored granicnih linija zemlje...zaprepasticete se koliko je trasirano novih puteva od kada granicu ne kontrolise vojska...savremeni sverceri cak nece da idu ni peske...toliko su sigurni u vezu da idu raznoraznim dzipovima...a pogranicna policija je zavela teror prema gradjanima srbije koji zive i borave pored granice...drakonskim kaznama za neposedovanje dokumenata i pogranicnih dozvola su odjurili mestane koji mogu biti svedoci nedozvoljenih radnji....ko ne veruje nek ode u pogranicna podrucja pa nek se diskretno raspita....
droga ulazi preko granicnih prelaza i vojska sa tim nema nista,bez obzira ko bio na granici
Veliki Trnovac je zakon,jedino mesto koje tokom sukoba 1997-1999 niko nije ni pipnuo
 
potpuni slom
prvo se ispostavi da su doktori bez granica povezani sa trgovcima ljudskim organima a posle da durpani diluju gudro
smejati se i pevati il plakati
smejati im se u facu, to ih izbezumljuje i potpuno devastira

i zamisli kad odes kod sudije za prekrsaje zbog saobracajnog prekrsaja---a on ti kaze da je policajac sluzbeno lice...i da se u njegovu rec ne moze sumnjati...i da mora da budes kaznjen....a malo malo pa se neki policajci uhvate u kriminalnim radnjama....stvarno nema mesta sumnji u postenje policajaca...
 
i zamisli kad odes kod sudije za prekrsaje zbog saobracajnog prekrsaja---a on ti kaze da je policajac sluzbeno lice...i da se u njegovu rec ne moze sumnjati...i da mora da budes kaznjen....a malo malo pa se neki policajci uhvate u kriminalnim radnjama....stvarno nema mesta sumnji u postenje policajaca...

e to je vrh, imao sam raspravu vec bash zbog saobracajnog prekrshaja, nakachio mi se durpan jer mi je neki mangup preko noci maznuo zhmigavac a ja nisam ni gledao ujutro nego samo seo i vozi...
vrh je bio kad je rekao da sam svojom nepromishljenoscu doveo u opasnost zhivote drugih uchesnika u saobracaju.
samo shto ga nisam nokautirao
 
Poslednja izmena:

Back
Top