Policajac nije prebio mladića!

AZTEC

Buduća legenda
Poruka
27.335
NEGOTIN, 11. decembra 2010, (Be92) – Tokom rutinskog pregleda sedamnaestogodišnjeg V. B. iz Negotina, kad je izlazio iz kafića „Zeleno zvono“, ljubazni policajac Ž. S. mu nije pretio i nije ga pretukao.

U istoj patroli se nalazio i njegov kolega S. P. koji takođe nije niti opsovao niti oborio mladića na pod, nije ga šutirao dok je ležao na zemlji, a nije mu ni nožem odsekao uvo, niti je bilo potrebe mladića prebaciti u bolnicu.

Jedan od mnogobrojnih svedoka ovog događaja bila je i konobarica Snežana Malovčić koja je, iako u šoku, pristala da da izjavu za B92

- Bilo je strašno. Momci su samo sedeli za stolom i šegačili se. Nikom ništa nažao nisu uradili. Kada su krenuli napolje naišli su na patrolu. Policajci su bili nasmešeni i jednom od njih su tražili dokumenta, preporučili mu da ne vozi ako je malo popio i udaljili se. Toliko sam bila zaprepašćena količinom nenasilja da sam morala da pokrijem oči rukama. Nisam mogla da gledam – u jednom dahu nam je ispričala Snežana.

Mladić se dobro oseća i razmatra svoje opcije sa pravnim zastupnikom. Od roditelja smo saznali da se ovo neće tek tako završiti.

Kako saznajemo, policajci su suspendovani, a na tužilaštvu je da protiv njih sprovede disciplinski postupak. Od roditelja i komšija dvaju policajaca saznajemo da se inače radi o uzornim i više puta nagrađivanim policajcima.

:rtfm:
 
Ima

Dinkić i dalje podstanar
BEOGRAD, 22. novembar 2010 – Ministru ekonomije i regionalnog razvoja i potpredsedniku Vlade Srbije, Mlađanu Dinkiću odbijen je zahtev za stambeni kredit i pošto je, kako su mediji objavili, već prodao svoj stari stan na Novom Beogradu, prinuđen je da živi u iznajmljenoj sobi od 18 kvadrata dok se ne snađe.

Iz ranijih izveštaja u domaćim medijima poznato je da je njegov ekonomski status vec duže vreme ugrožen i da je zahvaljujući ljudima dobre volje i nesebičnoj pomoći bliskih članova porodice uspeo da skupi 20% učesća koji su mu bili potrebni da bi aplicirao za kredit u Banci Intezi.

- Ne znam kako se to desilo. Uveravali su me da je sve u redu i onda ovaj hladan tuš. Malo sam požurio sa obaveštavanjem medija, bio sam tako srećan što ću imati svoj studio. Hteo sam u potpunosti da se posvetim svojoj prvoj ljubavi, muzici. Sada sve to moram da odložim i vratim se poslu koji trenutno radim, a to je ministrovanje – izjavio je Dinkić.

Nismo uspeli da dobijemo zvanično objašnjenje iz Banke Inteze usled stavljanja ovog slučaja pod oznakom poslovne tajne. Kako nezvanično saznajemo Dinkić je na formularu pod „zanimanje“ uneo muzičar i tako doveo celu aplikaciju u pitanje zbog nejasnih izvora prihoda.

Posle ovog dramatičnog razvoja događaja koja su potpredsednika vlade ostavila na ivici egzistencije, Vlada Srbije je uplatila jednokratnu pomoć u visini jednogodišnje kirije jer se, kako kaže premijer Cvetković, ne može dozvoliti da ministar i potpredsednik ostane na ulici.

Radio televizija Srbije je odmah reagovala organizacijom Teletona za Dinkića pod sloganom „Teleton za rentiran dom“, koji je naišao na dobar odaziv građana Srbije, koji su konačno našli smisleni način da svoj višak od mesečne zarade pametno utroše i usmere ministra ka novoj karijeri.

Dinkić se zahvalio svim ljudima dobre volje i rekao da gleda i dobru stranu nastale situacije – Sada ću imati više inspiracije za svoju muziku, jer se svaka umetnost iz patnje rađa, a svakako da ću uložiti veći trud u savladavanje akustične gitare, jer zbog visokih računa za električnu energiju, neću moći više da vežbam na stratokasteru.

Ukoliko i vi želite da pomognete ministru Dinkiću da promeni karijeru i konačno se skući, ostavite mu poruku na našoj Fejsbuk strani a mi ćemo u vaše ime to proslediti nadležnima.
 

Back
Top