Policajac izvršio samoubistvo na dužnosti

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
Policajac Vladimir Adamović iz Šapca počinio je samoubistvo u noći između petka i subote.


On se ubio nalazio na dužnosti u stražarskom objektu Policijske uprave u Gospodar Jevremovoj ulici u Šapcu.

Kako je "Novostima" potvrđeno, on je u sebe pucao iz službenog pištolja.

Adamović je te večeri na posao, navodno, došao revoltiran zbog dugogodišnjih bračnih problema. A supruga mu je, kako kažu, upravo odvela dete.

Sindikat srpske policije uputio je porodici policajca izraze najdubljeg saučešća zbog njegove tragične smrti.

"Broj samoubistava radnika Ministarstva unutrašnjih poslova se ne smanjuje. Svake godine veliki broj zaposlenih ne izdrži razne vrste pritiska i rešenje problema pronalazi u suicidu", navedeno je u saopštenju tog sindikata.

Od 2000. godine do danas više od 70 radnika Ministratstva unutrašnjih poslova izvršilo je samoubistvo, od čega su više od 90 odsto uniformisani pripadnici policije.

Poslednjih meseci nekoliko policajaca oduzelo je sebi život na dužnosti, na radnom mestu.

Navedeno je i da ovi podaciju ukazuju da je lekarska i psihološka podrška zaposlenima neadekvatna a da su policajci prepušteni sami sebi.

"Zar toliki broj samoubistava nije dovoljan pokazatelj da se mora učiniti više na prevenciji. Treba li da se desi veća tragedija da bi država ili poslodavac nešto konkretno preduzeli. Zar nam slučaj “Brejvik”nije dovoljna opomena da ljudi pod oružjem mogu postati opasni i po okolinu, a ne samo po sebe?"kaže se u saopštenju Sindikata srpske policije.

Zbog toga je primarni zadatak Sindikata Srpske policije u narednom periodu je da sa budućim ministrom Unutrašnjih poslova pokuša da dođe do rešenja u cilju smanjenja suicida u policiji i pružanja adekvatne psihološke podrške zaposlenima, navedeno je u saopštenju.

http://www.mondo.rs/s247624/Info/Hronika_i_Drustvo/Policajac_izvrsio_samoubistvo_na_duznosti.html
 

Back
Top