Полетео кинески ловац пете генерације

ВОДКА

Iskusan
Banovan
Poruka
5.913
Данас је историјски дан, први пут је полетео Ј-20, прототип будућег кинеског ловца пете генерације. Незваничних слика и видеа је пун интернет а стигла је и званична потврда од стране кинеског председника Ху Ђинтаоа.

http://en.rian.ru/world/20110111/162100197.html

v194439p0.jpg

kopija ruskog aviona

hvala na linku majstore

Тако би се могло рећи и да је руски Т-50 копија америчког Рептора. Међутим код ловца пете генерације сам облик није толико много битан. Битно је колико су Руси и Кинези успели да постигну технологију производње композитних материјала, тј. колико су успели да смање радарски одраз и да постигну невидљивост. Такође су наравно битни мотор и радар, што ефикаснији мотор који са што мањом потрошњом горива, што мањом буком и топлотним одразом постиже што већи потисак, као и радар који је што прецизнији, да уочава циљеве са малим радарским одразом на што већим удаљеностима. За крај наравно битно је и наоружање, домет ракета као и електроника у авиону као и у ракетама. Претпостављам да у већини наведених технологија Кина заостаје једно 5 година за Русима и једно 10 година за Америма. Међутим квалитетна шпијунажа, уз мало среће, може за час премостити тај недостатак.

Тако би се могло рећи и да је руски Т-50 копија америчког Рептора. Међутим код ловца пете генерације сам облик није толико много битан. Битно је колико су Руси и Кинези успели да постигну технологију производње композитних материјала, тј. колико су успели да смање радарски одраз и да постигну невидљивост. Такође су наравно битни мотор и радар, што ефикаснији мотор који са што мањом потрошњом горива, што мањом буком и топлотним одразом постиже што већи потисак, као и радар који је што прецизнији, да уочава циљеве са малим радарским одразом на што већим удаљеностима. За крај наравно битно је и наоружање, домет ракета као и електроника у авиону као и у ракетама. Претпостављам да у већини наведених технологија Кина заостаје једно 5 година за Русима и једно 10 година за Америма. Међутим квалитетна шпијунажа, уз мало среће, може за час премостити тај недостатак.

ali ruski t-50 je baziran na frejmu su-27, ne na raptoru, stelt tehnologija je isto prvobitno ruska.

sto se tice kine, kao sto rekoh, oni su u akomulirajucem modu, i to nece trajati doveka

ali ruski t-50 je baziran na frejmu su-27, ne na raptoru, stelt tehnologija je isto prvobitno ruska.

sto se tice kine, kao sto rekoh, oni su u akomulirajucem modu, i to nece trajati doveka

Рекох ти ја, није битан облик авион, битно је поседовати одређене технологије. Кад то поседујеш, за две три године можеш склепати неки авион, а можеш и прекопирати туђи авион.

PAK FA samo podseca na Raptor a da je platforma naprednija.

PAK FA:Ukomponovani su super manevarbilnost na svim brzinama i visinama(uz pomoc 2.5d ili 3d vektorskih mlaznica), veliki dolet, mnogo prostora u spremistima za naoruzanje, velika uzgonska povrsina, smanjeni radarski odraz('stelt') i mogucnoct za postizanje velike maksimalne brzine i ubrzanja.

Ovo su samo neke od osobina u kojima je platforma PAK FA bolja od serijskog lovca F-22 Raptor.

Ima li neko nesto da doda?

Kineski avion je tek poleteo, svakako da izgleda respektabilno zbog svoje velicine i podesnosti za postizanje 3+ maha u buducnosti kada se razviju motori.

Informacije o ovom avionu treba tek da se saopste javnosti i to ce se desiti kao i sa Suhojem u narednim godinama.

Poslednja izmena:
Данас је историјски дан, први пут је полетео Ј-20, прототип будућег кинеског ловца пете генерације. Незваничних слика и видеа је пун интернет а стигла је и званична потврда од стране кинеског председника Ху Ђинтаоа.

I posle kazu da je Budjanovci na Kosovu...

Malo su se zahebali.

z:((

Poslednja izmena:

Ovo su samo neke od osobina u kojima je platforma PAK FA bolja od serijskog lovca F-22 Raptor.

QUOTE]

Imam ja...

Platforma PAK FA je bolja od serijskog Raptora...hm,hm...

Kad PAK FA za par godina postane serijski, već će leteti serijski Raptor C, D, E, koji će opet biti za korak ispred...

Ili će postojati platforma nekog F-44, koji će biti tri koraka ispred...

A za ovog kineza važi isto, samo sa 10 godina zaostatka...

QUOTE]

Imam ja...

Kad PAK FA za par godina postane serijski, već će leteti serijski Raptor C, D, E, koji će opet biti za korak ispred...

Serijska proizvodnaj F-22 je prekinuta i nece postojati ni jedan novi primerak,inace imaju problema i sa F-35 koji nece verovatno da udje u oruzane snage pre 2016!

QUOTE]

Imam ja...

Можда у шестој генерацији ловачких авиона, у петој су Амери већ рекли све што су имали да кажу. Мада пре мислим да ће шеста генерација припасти Кинезима.

143695_184969004_J-20%20bomboluk.jpg

Back