Полазак на факултет

ШтекарА

Početnik
Poruka
15
Поздрав људи.

Занима ме, будући да ове године постајем студент а најстарије сам дете породице па немам од кога старијег да научим, да ли на факултет мора да се иде сваког дана као например у средњу школу? Како то иде уопште?

Ја бих путовао, па ме зато занима све. :)

Sve zavisi od profesora do profesora... Savetujem ti da kad krenu predavanja ideš na sve kako bi se upoznao sa predmetom i profesorom.. Neki boduju prisustvo pa tako skupljaš poene. Ja sam recimo išla samo na vežbe iz nekih predmeta tu smo teoriju primenjivali u praksi kroz neke primere i zadatke, ali retko ko dolazi na fax svaki dan ako živi malo dalje jer nema potrebe na sve ići a opet i trošak je

Поздрав људи.

Занима ме, будући да ове године постајем студент а најстарије сам дете породице па немам од кога старијег да научим, да ли на факултет мора да се иде сваког дана као например у средњу школу? Како то иде уопште?

Ја бих путовао, па ме зато занима све. :)
Pošto se ovde fokusiraš na nešto što je stvar tvog ličnog izbora, idealno bi bilo da na predavanja ne moraš, već želiš da ideš. Ako u toku studija vidiš da te tematika nešto i ne zanima, onda je pametnije završiti viš školu koja te osposobljava za rad u struci na višem nivou. Ja sam debelo prekvalifikovan, čak imam i master studije završene, ali od toga na radnom mestu apsolutno nikakve vajde nije bilo već je to bilo više prikladno za rad u akademiji. Zato kao što rekoh, idealno je da te stvar koju studiraš stvarno zanima, tako da te odlazak na predavanja raduje. Sve najbolje.

Back