Da se ogradim i kazem da je ovo moje misljenje... Dakle, nasa sluzba nije potpuno jedinstvena...Njoj pripada i za nju radi o onaj kome ime ne sme da se pomene, a koji je organizovao i ono u Banjskoj...On je takodje organizovao i otimanje i prebijanje Sandulovica(naravno i to je zataskano, iako je Sandulovic ispricao sve sta se desilo), da se razumemo taj Sandulovic mozda jeste malo skrenuo, ali nije uradio nista protivzakonito a i da jeste ne smeju ga oteti, maltretirati i zamalo ubiti....Dakle taj je organizovao pretpostavljam i ovu akciju dole, iako ona uopste nije ispracena i iskomentarisana od strane nasih medija...Oni o tome uglavnom cute, ne smeju nista da pricaju..A vidim i da narod nije spreman da vidi istinu...Kao i u slcaju Olvera Ivanocvica, isti ljudi sve odrade, a narod nista, cuti...
Nas car jeste potpuno upuen u to ko je izvrsio, ali izgleda da nije on onaj koji naredjuje, bice da naredjuje jedna od retkih osoba kojoj ni sam Car ne moze nista..Nije smeo ni da ga uhapsi, niti sad sme da ga uhapsi...Jednostavno je sluzba preplavljena njegovim ljudima, opasan je i ima moc...Te je on osoba koje se Car plasi.... Car je na konferenciji za novinare odradio ocekivanu foru...Ispricao je delove istine, a najbitnije stvari precutao...A ta istina koju je ispricao je o ljudima koje su privodili na Kosovu, mozda i bez razloga, ispitivali, pretresali... Iako on to naziva hapsenjima, a to su privodjenja...Ono sto nije ispricao je ko je to ucinio...On kao ne zna, a zna svaki detalj o svakom opozicionaru...Takodje je pricao i sta Kurti radi sa Srbima koji mirno protestuju, kao da on nista slicno ne radi sa Srbima koji mirno protestuju...
Dakle moj zakljucak je i moje misljenje je da su "nasi" to odradili... Ali opet onako kako se to jedino i radi, da moze slobodno da se kaze da to stvarno iz Beograda nije organizovano....Tako su proterivalji Albance u kamionima i stvarno se moglo ustvrditi da to nije organizovano iz Bgda, tako su ih ubijali, tako su streljali po Bosni i uvek se moglo reci da to nije nasa politika i da to nismo organizovali mi...Ono stvarno iz nekog uigla se moze tako reci, jer to nikad nije ni funkcionisalo tako sto ce ti vrh pismeno uz pecat iz Beograda narediti....Funkcionisalo je tako sto te nece hapsiti, sto ce ti dati slobodu i moc u sluzbi, a kako dolazi ideja i naredba za izvrsenje, to se pusti.....A s obzirom da proslost trebamo uciti iz sadasnjosti, ja sam potpuno siguran da je na slican nacin izvrsen i atentat na Ferdinanda i zamu mu u Sarajevu...Dakle, mogli smo da kazemo da nasa vlast i mi kao drzava u tome nismo ucestvovali, samo smo dali moc toj organizaciji, ona je bila finansirana od nase sluzbe, oruzje joj je nase, uradila je ono sto odgovara nama, uvezbavala se i dogovarala kod nas i na kraju nismo hteli da svi oni budu pohapseni, ali eto nismo mi krivi....