Pokusaj NATO-CIA sponzorisanog drzavnog udara u Gruziji

Ni mi nismo ništa bolji... eno naš predsednik zabada nos u pitanja drugih država, stalno neko prepucavanje sa Hrvatskom,
Zamisli Srbija nema dobre odnose sa zemljom koja otvoreno slavi ustaške koljače Srba i svake godine na državnom nivou slavi protjerivanje 250 hiljada Srba.

Srbija sa Crnom Gorom nema problem, postoji problem sa prekrajateljima istorije koji bi da izmisle neku novu istoriju i izbrišu Srbe iz Crne Gore.

Kosovom... svima delimo lekcije a scenario je potpuno isti, kako svi beže od Rusije, tako svi beže i od Srbije. Ispada kao da su to dve najšugavije države na svetu ;)
Kosovo je teroristička kvazidržava na okupiranoj teritoriji Srbije.

Ne bih ja poredio Srbiju i Švabe. Mi nismo imali ni pameti ni silu da zadržimo svoju teritoriju. Ponekad treba biti svestan svojih mogućnosti.
Interesantno da se takva logika ne primjenjuje recimo na Ukrajinu koja isto očito nema ni pameti ni sile da povrati izgubljene teritorije ni od 2022. godine, a kamoli od 2014. godine.

Sta ima da mislis raspisali su referendum i odlucili da se otcepe i pripoje Rusiji.

Samo sto zapad ne priznaje referendume koji mu ne idu u korist nikada.

Isto ko sto ne priznaje ni rezultate izbora na kojima njihove marionete gube.

Pokvareni licemeri.

Jes malo sutra, referendum posle okupacije. Taj narod je zloupotrebljen. Kao što je i na Kosovu zloupotrebljen srpski narod i njegovi predstavnici dobili metak u leđa pa onda šefovanje preuzeo Beograd, tako su i Rusi zloupotrebljeni u Ukrajini da bi Putin krenuo da odlučuje umesto njih i imao opravdanje za agresiju. Sve je to politika, nema tu brige za ljude.

Znači Zelenski džabe krečio? Opet će doživjeti poraz.

Nema džabe ni kod babe. Rat mora da se završi kompromisom. Putinu teritorije a ostatak Ukrajine u Nato.

Sad je problem što je Putin malo alav, pa bi i jedno i drugo, da otme teritoriju a da Ukrajina ostane nezavisna. To ne verujem da će moći. Ako uzme teritoriju, onda ostatak ide u Nato... a ako hoće neutralnost, onda neka vrati teritorije pa cela Ukrajina da bude neutralna. Ne može i jare i pare.

Jes malo sutra, referendum posle okupacije. Taj narod je zloupotrebljen. Kao što je i na Kosovu zloupotrebljen srpski narod i njegovi predstavnici dobili metak u leđa pa onda šefovanje preuzeo Beograd, tako su i Rusi zloupotrebljeni u Ukrajini da bi Putin krenuo da odlučuje umesto njih i imao opravdanje za agresiju. Sve je to politika, nema tu brige za ljude.

A gde je referendum za Srbe u Republici Srpskoj i Srbe u Republici Srpskoj Krajini? I oni su odlucili da se otcepe od BIH i od Hrvatske i pripoje Srbiji. Zasto se ne postuju rezultati tih referenduma i zasto je zapad bombardovao Srbe da ih natera da zive u drzavama u kojim ne zele?

Pokvaren si i licemeran do srzi.

Znaci kad su referendumi o otcepljenju Srba i Rusa od drugih = TO NE MOZE. Al kad god hoce neko da se otcepi od Srbije i Rusije = TO MOZE.

Nema džabe ni kod babe. Rat mora da se završi kompromisom. Putinu teritorije a ostatak Ukrajine u Nato.

Sad je problem što je Putin malo alav, pa bi i jedno i drugo, da otme teritoriju a da Ukrajina ostane nezavisna. To ne verujem da će moći. Ako uzme teritoriju, onda ostatak ide u Nato... a ako hoće neutralnost, onda neka vrati teritorije pa cela Ukrajina da bude neutralna. Ne može i jare i pare.

Nema kompromisa izmedju orlova i svinja.

Nikada nije bilo niti ce biti. Rat ce se zavrsiti totalnim porazom i unistenjem NATO pakta.

Idemo do kraja nema vise stani kreni.

A gde je referendum za Srbe u Republici Srpskoj i Srbe u Republici Srpskoj Krajini? I oni su odlucili da se otcepe od BIH i od Hrvatske i pripoje Srbiji. Zasto se ne postuju rezultati tih referenduma i zasto je zapad bombardovao Srbe da ih natera da zive u drzavama u kojim ne zele?

Pokvaren si i licemeran do srzi.

Znaci kad su referendumi o otcepljenju Srba i Rusa od drugih = TO NE MOZE. Al kad god hoce neko da se otcepi od Srbije i Rusije = TO MOZE.

Vidi, te stvari zavise od toga kakvu silu imaš. Naravno da pravila igre nisu ista za nas, Rusiju, Amere ili druge države.

Napisah gore, Srbija prosto nije imala ni pameti ni silu da zadrži teritorije, kao ni Srbe u Hrvatskoj. Kad sagledavaš neke stvari, moraš da uzmeš u kontekst realnost a ne samo da se puvaš "ovo je nepravda". Ne živimo u kalimero svetu, nego ako si glup i slab, onda prosto gubiš. Pomiri se sa time.

Narod Gruzije brani demokratiju.
Pokrali ih na izborima - oni demonstriraju.
Tako se radi!
A ne ko Srbi, mozes da im radis sta hoces - ulizuju se vlastima :D

Stranka Gruzijski San je uzela 54% na izborima.

Znaci cim izgube NATO stranke izbori su pokradeni automatski nisam znao za takav vid demokratije z:D

Vidi, te stvari zavise od toga kakvu silu imaš. Naravno da pravila igre nisu ista za nas, Rusiju, Amere ili druge države.

Napisah gore, Srbija prosto nije imala ni pameti ni silu da zadrži teritorije, kao ni Srbe u Hrvatskoj. Kad sagledavaš neke stvari, moraš da uzmeš u kontekst realnost a ne samo da se puvaš "ovo je nepravda". Ne živimo u kalimero svetu, nego ako si glup i slab, onda prosto gubiš. Pomiri se sa time.

Mi smo imali snage da zadrzimo teritorije i uspesno smo ratovali i protiv Hrvata i protiv Bosnjaka sve dok nas NATO pakt nije napao .

Kontrolisali smo 35% teritorije sadasnje NDH i cak 72% teritorije sadasnje BIH 1994.

A onda je NATO pakt se umesao u sukob i direktno nas napao da promeni stvari na nasu stetu a na korist nasih neprijatelja.

Svakako sustina je da zapad nije ispostovao slobodnu volju gradjana Republike Srpske i Republike Srpske Krajine o otcepljenju od maticnih drzava i pripajanju Srbiji a istovremeno priznaje odluku Siptara sa Kosmeta da se odvoje od nas. Cak su nas i bombardovali i napali 1999te da nas nateraju na to.

Mi smo imali snage da zadrzimo teritorije i uspesno smo ratovali i protiv Hrvata i protiv Bosnjaka sve dok nas NATO pakt nije napao .

Snaga nije dovoljna ako nemaš pamet. Zato sam napisao "pamet i snaga" nego ne čitaš pažljivo.

Jak si onoliko koliko imaš jake saveznike. Pametan odabir saveznika je najbitnija stvar u takvim momentima. Onog momenta kad smo mi odabrali Rusiju a Hrvati i Albanci NATO... tad je sve bilo rešeno. Nego mi ovde volimo da se prenemažemo 30 godina, kao fora ne razumemo, pa nam nije jasno...

Poenta, ispušili smo i sad idemo dalje. Od inata nema vajde ;)

Ono što mene više brene od plakanja nad prošlošću, je što mi i dalje na zapadu nemamo ni jednog jedinog saveznika (Orbana ne računam), što znači da ako uletimo opet u neki spor sa nekim, opet ćemo da izgubimo teritoriju. Umesto da gledamo u budućnost, mi stalno gledamo u prošlost.

Možda su imali šanse za takav scenario ali ipak, neće biti tako.

Ukrajina će biti tampon zona. Demilitarizacija potpuna.

U Gruziji je u toku pokusaj nasilne smene vlasti stranke Gruzijaki San koja ne na prerhodnim izborima tamo dobila 54% podrske gradjana.

Uzrok nasilja i puca je sto stranka Gruzijaki San ne dozvoljava uvodjenje LGBT i WOKE agende u svojoj zemlji sto EU zeli da nametne kao i pre svega to sto je NATO trazio od Gruzije da napadne Rusiju i otvori.novi front sro je Gruzija odbila.

Sve podseca na ukrajinski drzavni udar 2014.

Potpuno je ista scenografija i recept.

Kakva su vasa predvidjanja da li ce doci do gradjanakog rata tamo?

Autorska tema
Grusijaki San je pokrao te izbore i zbog toga će odgovarati narodnom sudu!
ŽIVELA SLOBODNA GRUZIJA ČLANICA NATO PAKTA I EU!

Back