Pokrenuta peticija za zabranu ulaska Dina Merlina u Srbiju

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.310
Pokrenuta je peticija kojom se traži zabrana ulaska u Srbiju kompromitovanom pevaču Dinu Merlinu.

Pevač Dino Merlin pevaće pred beogradskom publikom u novembru i to četiri noći zaredom. Najavljeni koncerti kompromitovanog bosanskog izvođača naišli su na veliki odjek publike, ali i na još veće negodovanje, pa se, sasvim očekivano, pojavila i peticija kojom se traži zabranak ulaska osvedočenom ratnohuškaču.

Naime, na sajtu peticija.online dostupna je Dinova fotografija uz svima dobro poznate izjave: "Zabranjeno za Srbe i za pse", "Možda bih trebao otići u Beograd jer su Srbi bolesnici, a bolesnike treba obilaziti", "U Beograd ću doći samo ako bude sravnjen granatama", "Srbe treba ukloniti puškama", a do objavljivanja ovog teksta, više od 21.000 ljudi mišljenja je da bi Merlinu trebalo udariti embargo.
link

Да смо ми они који нисмо не би биле потребне никакве забране .Довољно је да се конццерт игнорише и да за та четири дана не дође више од стотинак људи, али на жалост ми нисмо за то способни.

Svima nama bi trebalo zabraniti ulazak u USA, kada bi se gledalo sta smo sve govorili i govorimo o njoj...Ne samo u USA nego u citavu Evropu....Mi nadalje bez grca nastavljamo da idemo u te zemlje kojima iskreno zelimo propast i donosimo njihov novac u Srbiji....Na kraju zelimo da zabranimo ulaz onome ko nas je jedno vreme verovatno i kolektivno prezirao...Mislim da bi to bilo veoma, veoma licemerno...

Pokrenuta je peticija kojom se traži zabrana ulaska u Srbiju kompromitovanom pevaču Dinu Merlinu.

Pevač Dino Merlin pevaće pred beogradskom publikom u novembru i to četiri noći zaredom. Najavljeni koncerti kompromitovanog bosanskog izvođača naišli su na veliki odjek publike, ali i na još veće negodovanje, pa se, sasvim očekivano, pojavila i peticija kojom se traži zabranak ulaska osvedočenom ratnohuškaču.

Naime, na sajtu peticija.online dostupna je Dinova fotografija uz svima dobro poznate izjave: "Zabranjeno za Srbe i za pse", "Možda bih trebao otići u Beograd jer su Srbi bolesnici, a bolesnike treba obilaziti", "U Beograd ću doći samo ako bude sravnjen granatama", "Srbe treba ukloniti puškama", a do objavljivanja ovog teksta, više od 21.000 ljudi mišljenja je da bi Merlinu trebalo udariti embargo.
link
Жао ми је што је један народ језички гледано, чија је естрада наравно заједничка, потпао под то под што је данас.

Али, сматрам да сви који су отвирено пљували по Србима немају морално право да од истих узимају паре

Али ту долазимо до онофа што неко горе написа, то је већ до нас. Да смо они који нисмо, не би долазили на мерлинов концерт и тјт.

Но нажалост опет кажем, један језик, једна музичка сцена...

Svima nama bi trebalo zabraniti ulazak u USA, kada bi se gledalo sta smo sve govorili i govorimo o njoj...Ne samo u USA nego u citavu Evropu....Mi nadalje bez grca nastavljamo da idemo u te zemlje kojima iskreno zelimo propast i donosimo njihov novac u Srbiji....Na kraju zelimo da zabranimo ulaz onome ko nas je jedno vreme verovatno i kolektivno prezirao...Mislim da bi to bilo veoma, veoma licemerno...
Има и ту истине. Зато ја не идем у те земље.

On je već više puta dolazio ovde, a za većinu tih navodnih izjava nema dokaza da je to stvarno izjavio.
Verovatno da je vecina tih izjaval lazno, neko malo nesto doda neko sve izmisli i tako se prenosi....Ne sumnjam ja da je on odavno besan na Srbiju kao mnogi, mozda je i mrzi, kao sto mnogi mrze druge zemlje,Bosnu, Hrvatsku itd... ali sve je to njegova stvar, ne bi trebalo da zbog toga ovo radimo....Znam da je ranije dolazio, medjutim i ovomje pokazatelj da je nacionalizam trenutno na vrhuncu...

Ради се о моралном интегритету а не о дикатаури мишења.Да је тог интегритета не би ни он долазио, а не би ни било публике :rtfm:
Ko je odmerio integritet,čiji,sa čim.Za moral sam ali ne extremizam.Zar ne misliš da je ružno što u Hrvatskoj brane našim pevačima da nastupaju,vodi se fašistička kampanja,zar da budeno kao oni.
Što se mene tiče i Tomson neka dodje samo ako ima onih koji bi ga slušali.

Ko je odmerio integritet,čiji,sa čim.Za moral sam ali ne extremizam.Zar ne misliš da je ružno što u Hrvatskoj brane našim pevačima da nastupaju,vodi se fašistička kampanja,zar da budeno kao oni.
Što se mene tiče i Tomson neka dodje samo ako ima onih koji bi ga slušali.
Очигледно се не разумемо :huh:

Да смо ми они који нисмо не би биле потребне никакве забране .Довољно је да се конццерт игнорише и да за та четири дана не дође више од стотинак људи, али на жалост ми нисмо за то способни.
ali kako se suzdrzati orgazma kada krene: mesecina ko dukat zuuuut

Pevač Dino Merlin u novembru je zakazao četiri nastupa zaredom u Beogradu.

Vlada veliko interesovanje za koncerte, te su se karte ubrzo rasprodale.
Međutim, sada je osvanula i peticija u kojoj se traži da se zabrani održavanje koncerata bosanskom izvođaču.

Na sajtu Peticija.online dostupna je Dinova fotografija sa natpisom „Nepoželjan“ i njegove izjave koje navodno šire govor mržnje, a koje nikada nisu potvrđene.

Dino Merlin je u više navrata opovrgao mnoge od navoda i izjava koje su mu pripisivali.

„Nikad nisam rekao da mrzim ikoga. Taj glagol ne postoji kod mene. To je notorna neistina. Toliko toga što je o meni napisano svih ovih godina je potpuno izmišljeno“, izjavio je Merlin 2011. godine na televiziji Prva uoči prvog koncerta.

Od 27. jula do danas peticiju su potpisala 21.763 čoveka.

(B92)

"Zabraniti Merlina ili ga debelo oporezivati!" Aca Amadeus pozvao pevača da se javno izvini u "Dnevniku"!​

Frontmen muzičkog sastava "Amadeus" Aca Stanimirović oglasio se za Informer povodom najavljenih koncerata Dina Merlina u beogradskoj Areni.​

Bosanski pevač Edin Dervišhalidović, alijas Dino Merlin, nastupiće u novembru u srpskoj prestonici četiri puta zaredom. Najavljeni koncerti naišli su na veliki odjek, izazvali lavinu komentara a pokrenuta je i peticija o zabrani koncerta.
oglasio se i Aleksandar Stanimirović, frontmen grupe "Amadeus".

- Treba zabraniti Dinu Merlinu da nastupa u Srbiji ili da mu se naplati veliki porez i onda da mi kao država budemo zadovoljni zaradom. Trebalo bi i da nam uputi neko izvinjenje putem "Dnevnika" na Pinku i RTS-u za sve što je pričao o nama. Javno da se izvini našem narodu. Valjda smo zaslužili izvinjenje posle onakvih gnusnih izjava koje je rekao za nas. Razumem rat i ratno stanje, pamet se pomeri, ali makar jedno izvinjenje. Može koncert, ali ili da plati veliki porez ili da mu se zabrani da nastupa u Srbiji - kazao je Aca za Informer.
Prisetimo se, kako je Informer danas već pisao, na sajtu peticija.online dostupna je Dinova fotografija uz svima dobro poznate izjave: "Zabranjeno za Srbe i za pse", "Možda bih trebao otići u Beograd jer su Srbi bolesnici, a bolesnike treba obilaziti", "U Beograd ću doći samo ako bude sravnjen granatama", "Srbe treba ukloniti puškama", a do objavljivanja ovog teksta, više od 25.500 ljudi mišljenja je da bi Merlinu trebalo udariti embargo.

- Potpisujem ovu peticiju za zabranu ulaska bivšem mudžahedinskom vojniku paravojne formacije “Patriotska Liga”, i dokazanom srbomrzcu, u Srbiju, Edinu Dervišhalidoviću - Dinu Merlinu.

Informer

Dino Merlin će iz Beograda otići sa minimum 3 miliona evra zarade i to samo za 4 koncerta!​

Od ovih iznosa treba oduzeti troškove koje Merlin ima kada je reč o opremi i bini, kao i članovima benda i svog tima.

Dino Merlin rasprodao je Štark arenu za datume 18, 19. i 21. novembar 2023. godine, a 4. koncert zakazan je za 22. novembar.

bxcbxcbcxbcxbxcbxcbxcbxc.jpg
Zakup Štark arene košta 25.000 evra, saznaje Telegraf.rs, što znači da Merlin samo za to ima fiksni trošak od 100.000 evra.
Sve cifre tiču se 4 koncerta, jer eventualni peti ili šesti još uvek nisu zvanično zakazani.

Cena najniže karte je 3.000 dinara, dok su cene skupljih 6.500 (za fan pit), te 15.000 dinara za barske stolove. Cena za lože je znatno viša.

Ako za računicu uzmemo samo najnižu cenu od 3.000 dinara i pomnožimo to sa 24.000 ljudi dolazimo do neverovatne cifre od 72 miliona dinara! U evrima, to je oko 615.380 evra.

Kada se ta cifra pomnoži sa 4 koncerta, dolazi se do iznosa od 2.461.000 evra.

Ovaj iznos je daleko veći, jer ne koštaju sve karte 3.000 dinara, već duplo ili mnogo više.
Ako bismo uzeli prosek od recimo 7.000 dinara i pomnožili sa brojem ljudi koji prima Arena, došli bismo do cifre od 5.743.000 evra za 4 koncerta.

Od ovih iznosa treba oduzeti troškove koje Merlin ima kada je reč o opremi i bini, kao i članovima benda i svog tima.

Kada se sve to oduzme, proizvoljno se dolazi do zaključka da Dino Merlin iz Beograda neće otići bez bar 3 miliona evra i to pod uslovom da ne bude ni petog, ni šestog koncerta.

Telegraf.rs
Ako su sva tri koncerta rasprodata, čemu onda peticija?

Back