Pokolj u saobracaju na putevima Srbije!!

draksson

Iskusan
Poruka
5.674
Zasto cute precednik i ministar policije povodom ovih svakodnevnih pogibija na putevima u Srbiji?:evil:

Za tri dana 19 ljudi je poginulo na putevima Srbije. Vrućine smanjuju pažnju vozača i povećavaju umor, zbog čega je neophodan dodatni oprez, upozoravaju nadležni.

sudar.jpg

Stručnjaci upozoravaju da velike vrućine predstavljaju dodatnu opasnost u saobraćaju, jer smanjuju pažnju vozača a povećavaju umor. Komitet za bezbednost saobraćaja podseća da je u poslednjih pet godina na putevima Srbije poginulo više od 4.000 ljudi, a povređeno oko 105.000.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Društvo/1132054/Vrućine,+dodatna+opasnost+za+vozače.html

Koliko godišnje pogine ljudi u prometu u Srbiji, npr. ako netko zna podatke za zadnjih par godina?

Koji je najčešći razlog za te nesreće, vozači, kvaliteta cesta, brzina, alkohol??
Brzina i bahatost vozaca su najcesci uzroci nesreca.zanimljiva je cinjenica da se najvise udesa desi na putevima koji su kvalitetniji i jednostavniji za voznju od ostalih...

Brzina i bahatost vozaca su najcesci uzroci nesreca.zanimljiva je cinjenica da se najvise udesa desi na putevima koji su kvalitetniji i jednostavniji za voznju od ostalih...

U Hrvatskoj mnogo ljudi strada baš od brzine i alkohola iako se ukupan broj stradalih smanjuje od 2008.NAjviše su tome doprinijele visoke kazne i nacionalna kampanja o odgovornom ponašanju u vožnji. Ceste i noviji automobili su tome doprinijeli. Tu vjerojatno ne treba otkrivat toplu vodu nego konzistentnije provoditi zakon ili ga postrožiti ako ne daje rezultate.

baner-tragedija-poginule-sestre.jpg

Baner-teska-nesreca.jpg

UŽAS: Poginula sedmorica braće u “kadetu”, zakucali se u kamion!
Svi poginuli momci, starosti između 15 i 25 godina, bili su bliski rođaci. Nesreća se dogodila kada je "opel kadet" podleteo pod kamion, koji je bio nepropisno parkiran u desnoj traci magistralnog puta Pančevo - Alibunar

http://www.telegraf.rs/vesti/269863-poginulo-sedmoro-roma-u-nesreci-na-putu-pancevo-alibunar

Dve sestre (pokoj im dušama) su poginule u džipu Grand Čiroki. Samod a mi je znati koja je majmunčina od roditelja ćerkama koje su još jako mlade dala da voze ogroman džip koji ima najmanje 3,000 kubika i koji mogu da kontrolišu samo iskusni vozači!?!?!?!?!

U Hrvatskoj mnogo ljudi strada baš od brzine i alkohola iako se ukupan broj stradalih smanjuje od 2008.NAjviše su tome doprinijele visoke kazne i nacionalna kampanja o odgovornom ponašanju u vožnji. Ceste i noviji automobili su tome doprinijeli. Tu vjerojatno ne treba otkrivat toplu vodu nego konzistentnije provoditi zakon ili ga postrožiti ako ne daje rezultate.
Kod nas su uveli neki novi zakon pre par god.Po tom zakonu se upisuju kazneni poeni za svaki prekrsaj.Ko skupi dovoljno poena,placa visoke kazne,a ko sakupi i vise od toga,oduzima mu se dozvola.Po meni je taj zakon glup,a i slabo se primenjuje,sto se vidi i po povecanom broju nesreca u poslednjih nekoliko meseci.Kazne moraju biti drasticnije i moraju se izricati odmah,vec pri prvom prekrsaju.Eno,sinoc gledam kroz prozor,neki klinci u uskoj gradskoj ulici testiraju novi auto i mere maksimalnu brzinu.Mogli su da ubiju nekog,a i sebe.Sreca pa je bilo kasno,pa nije bilo pesaka i vozila na ulici u tom momentu...

Kod nas su uveli neki novi zakon pre par god.Po tom zakonu se upisuju kazneni poeni za svaki prekrsaj.Ko skupi dovoljno poena,placa visoke kazne,a ko sakupi i vise od toga,oduzima mu se dozvola.Po meni je taj zakon glup,a i slabo se primenjuje,sto se vidi i po povecanom broju nesreca u poslednjih nekoliko meseci.Kazne moraju biti drasticnije i moraju se izricati odmah,vec pri prvom prekrsaju.Eno,sinoc gledam kroz prozor,neki klinci u uskoj gradskoj ulici testiraju novi auto i mere maksimalnu brzinu.Mogli su da ubiju nekog,a i sebe.Sreca pa je bilo kasno,pa nije bilo pesaka i vozila na ulici u tom momentu...

Bili su i kod nas neki bodovi, ne znam ako su još sada ali to nije imalo nekog efekta. Po sjećanju je krenulo na bolje kada su kazne postale toliko velike da su se činile sulude za naša primanja. Sve u svemu bolje ostat bez plaće nego bez života.

Velik problem su i recidivisti koja ponavljaju kaznena djela, pa iammo rekordere sa 40,50,100 prekrašaja koji odavno nemaju vozačku dozvolu, vše puta su uhvaćeni pijani za volanom itd. To su tempirane bombe i najveća sreća je ako ubiju sami sebe. Njima se treba oduzeti vozilo bez obzira na koga glasi ili dugotrajna kazna zatvora, po meni i višegodišnja.

Bili su i kod nas neki bodovi, ne znam ako su još sada ali to nije imalo nekog efekta. Po sjećanju je krenulo na bolje kada su kazne postale toliko velike da su se činile sulude za naša primanja. Sve u svemu bolje ostat bez plaće nego bez života.

Velik problem su i recidivisti koja ponavljaju kaznena djela, pa iammo rekordere sa 40,50,100 prekrašaja koji odavno nemaju vozačku dozvolu, vše puta su uhvaćeni pijani za volanom itd. To su tempirane bombe i najveća sreća je ako ubiju sami sebe. Njima se treba oduzeti vozilo bez obzira na koga glasi ili dugotrajna kazna zatvora, po meni i višegodišnja.

Primer tempirane bombe:

:lol:

U vozili sa 3000 kubika siguran je samo iskusni vozač! Kada sednu klinci u veliek i moćne džipove uvek se osećaju veliki i moćni - i uvek stradaju! Ne postoji nikakva šansa da mlad vozač- pogotovo žensko može da obuzda mašinu od 3,000 kubika.

Traktor ima vise od 3000 kubika pa ga obuzda svaka seljacina....

sala na stranu, automobile sa tolikom kubikazom je DALEKO LAKSE voziti.

Back