Poklanjam mace staro jedva 2 meseca

Evo slike macica :
awx9v7.jpg

fxb0bl.jpg

3026eew.jpg

dnjyw4.jpg

immp3o.jpg

343qerk.jpg

5vc42b.jpg

Opet ponavljam , macka je primila sve potrebne vakcine , vrlo je umiljata , razigrana i pametna ...

A koje su to 4 vakcine?

To znaju veterinari u Srbiji. To nigde na ovom belom svetu ne postoji.

Ja sam pre 7-8 nedelja udomila jedno stene, nevakcinisano ( u Srbiji) i onda sam se stvarno onesvestila kada su poceli
da mantraju da treba da ga dovodim svake dve nedelje na neke vakcine ( usput , mrtvi ladni uzimaju po 10 evra za vakcinu)
vodila sam ga tri puta, onda mi se stvarno taj bezobrazluk smucio pa je taj malischa ostao bez cetvrte. a to je kao trebalo da
bude samo protiv besnila.

Zivim u Nemackoj, ovde postoje dve vakcine, nema tog palamudjenja i besmislenog uzimanja para , a i ne stanuje bas svako
preko puta veterinara.

i meni je veterinar u smiljanicevoj ulici rekao da mace prima 2 vakcine.jednu protiv `svih macijih bolesti` a drugu protiv besnila.
mom marku je dao samo vakcinu protiv bolesti (1000 din sam platila),a drugu vakcinu je rekao da nema potrebe da mu daje,jer ne izlazi i nema dodira sa drugim mackama

Mace/stene se istom vakcinom vakcinise dvo/trokratno na 4 nedelje razmaka, pre svake vakcine se tretira protiv crevnih parazita jer se u protivnom imunitet ne razvija kako treba i kasnije bi bilo pozeljno da se vakcinacija ponavlja godisnje ili makar na tri godine da bi se ocuvao imunitet na standardne zaraze. Vakcinu protiv besnila primaju najranije sa 4 meseca pa dalje na 6 meseci-godinu dana i pre nje bi ih takodje trebalo tretirati protiv crevnih parazita. Sad, tretmani na dve nedelje, mozda je infestacija glistama bila toliko jaka da je to bilo neophodno, nista mi drugo ne pada na pamet.

Back