Покајте се, јер се приближи царство небеско.

Isus za boga kaže otac sad ispada da sve vreme priča o sebi u trećem licu kao Maradona što je radio znači da je i Isusa šibao Elvisov sindrom lol
Ја разумем да неко није ни отворио Јеванђеље, али ово је страшно шта ти пишеш.

I još jedna stvar to da je Isus bog je još urnebesnija verzija od one da bog šalje sina jedinca na zemlju da se žrtvuje za grehe ljudi jer ispada da je bog poprimio ljudski oblik i da je sišao na zemlju da samožrtvuje samog sebe samom sebi totalni nonsens
Тема ти слабо иде, па ако ћеш да наставиш да сам себе укопаваш, изволи, немам ништа против.
Хајде што немаш појма о разлици између природе и личности, већ што своје идеје представљаш као некакве закључке.

Sam sebe ces i vaskrsnuti sam sebe ces ponivo roditi.Sve ti sam to .Kakva snaga kakva sila u tebi lezi.
Ti jaci od ovog gospoda iz biblije haha
Ја би се забринуо кад би прочитао нешто овако. Јеси добро ? Нешто не личиш на себе. Какве су ти ово поруке ?

Ја разумем да неко није ни отворио Јеванђеље, али ово је страшно шта ти пишеш.

Тема ти слабо иде, па ако ћеш да наставиш да сам себе укопаваш, изволи, немам ништа против.
Хајде што немаш појма о разлици између природе и личности, већ што своје идеје представљаш као некакве закључке.
naravno da sam čitao bibliju više puta takve količine nebuloza koje tamo stoje mogu da prođu samo kod sektaša koji su operisani kritički a i logički da razmišljaju jer veruju da je ono tamo napisano zadnja istina i svet oko sebe posmataju iz dogme i upravo si ti taj koji se ukopava u istu jer ne umeš na jednostavno logično pitanje da daš smislen odgovor kao npr.kome se to bog žrtvovao ako je Isus bog

naravno da sam čitao bibliju više puta takve količine nebuloza koje tamo stoje mogu da prođu samo kod sektaša koji su operisani kritički a i logički da razmišljaju jer veruju da je ono tamo napisano zadnja istina i svet oko sebe posmataju iz dogme i upravo si ti taj koji se ukopava u istu jer ne umeš na jednostavno logično pitanje da daš smislen odgovor kao npr.kome se to bog žrtvovao ako je Isus bog
И ја и ти знамо да ово није тачно, виђао сам ја такве по форуму који су читали више пута Библију али ништа од тога.
Чим ти не разликујеш природу од личности а кренуо си са својим закључцима, видим докле си стигао.
Та питања која ти представљаш као проста су барем милион пута овде постављана.
Да те одговор интересује довољно је да претражиш Крстарицу.
Одговорено је већ небројен број пута.

И ја и ти знамо да ово није тачно, виђао сам ја такве по форуму који су читали више пута Библију али ништа од тога.
Чим ти не разликујеш природу од личности а кренуо си са својим закључцима, видим докле си стигао.
Та питања која ти представљаш као проста су барем милион пута овде постављана.
Да те одговор интересује довољно је да претражиш Крстарицу.
Одговорено је већ небројен број пута.
jeste odgovoreno je bezbroj puta ovde samo si zaboravio onaj deo koji se tiče smislenog odgovora jer odgovor tipa ti ne razlikuješ prirodu od ličnosti nije smislen odgovor na pitanje zašto bog samožrtvuje samog sebe samom sebi a svi odgovori na to pitanje su do sada bili sve samo ne odgovori nego neko lupetanje u prazno ne samo ovde nego bilo gde do sada u debatama između verujućih i nevernika

jeste odgovoreno je bezbroj puta ovde samo si zaboravio onaj deo koji se tiče smislenog odgovora
Да тебе интересује одговор, образложио би зашто ти ни један од безброј одговора није јасан.
Овако пишеш опште ствари које немају неку посебну сврху.
Очигледно да те одговор на питање не интересује иначе би се потрудио да га нађеш.

ne treba zaboraviti da je to doba od pre par hiljada godina na bliskom istoku kada su ta plemena žrtvovala životinje raznim bogovima čak i svoju novorođenu decu to je taj mentalitet žrtvenog jarca iz kog se rodilo i hrišćanstvo recimo gde bog sad žrtvuje i svog sina a po nekima samog sebe na kraju
A jel Biblija odobrava takvu praksu?

3.Mojsijeva 4:35 I sve salo neka izvadi kao što se vadi salo iz jagnjeta za žrtvu zahvalnu; i neka ga sveštenik zapali na oltaru za žrtvu ognjenu Gospodu; i tako će ga očistiti sveštenik od greha njegovog, koji je učinio, i oprostiće mu se.
5:7 Ako li ne bi mogao prineti jagnjeta ili jareta, onda neka donese na žrtvu Gospodu za prestup, kojim je zgrešio, dve grlice ili dva golubiće, jedno na žrtvu za greh a drugo na žrtvu paljenicu.
5:8 Neka donese svešteniku, a on neka prinese prvo ono što je za greh, i noktom neka mu zaseče glavu k šiji, ali da ne razdvoji.
5:9 I krvlju žrtve za greh neka pokropi strane oltaru; a šta ostane krvi neka se iscedi na podnožje oltaru. To je žrtva za greh.
5:10 A od drugog neka načini žrtvu paljenicu po običaju; tako će ga očistiti sveštenik od greha njegovog, koji je učinio, i oprostiće mu se.

Tek sad sam video da se čudiš što bog starog zaveta prihvata ljudsku žrtvu kada Kain ubija brata Avelja učinilo mi se da pitaš za životinjske žrtve u sz
Да, иначе је Бог познат у Библији да одобрава људске жртве. Нигдје није то описано као страшан гријех. Нигдје.

Да, иначе је Бог познат у Библији да одобрава људске жртве. Нигдје није то описано као страшан гријех. Нигдје.
koliko ja kapiram tvrdnje hrišćana Isus je bio ljudska žrtva prema Božijem planu?

a bio je i neki slučaj gde je lik obećao Jehovi ako pobedi u bitci da će mu žrtvovati prvo što mu izađe u susret pri povratku kući i onda je morao da žrtvuje svoju kćerku Jehovi

Poslednja izmena:
а тебе интересује одговор, образложио би зашто ти ни један од безброј одговора није јасан.
Овако пишеш опште ствари које немају неку посебну сврху.
Очигледно да те одговор на питање не интересује иначе би се потрудио да га нађеш.
I sta kazes "ni jedan od bezbroj odgovora". U tome i jeste problem (jedan od...). Trebalo bi da je jedan odgovor a ne bezbroj.
Covek pise konkretno da konkretnije ne moze biti.
Odgovor ga interesuje. Dobija "bezbroj" besmilsenih prica.
Mada koliko vidim ti si se "opametio". Ne zelis da pises gluposti, koristis "fore" vernika - ti nisi procitao - imas datih bezbroj odgovora - ti ne razumes ..........

Back