Покајте се, јер се приближи царство небеско.

ne razumem one koji se predstavljaju hrišćani
Isus činio čuda i rekao i ljudi će još veća čuda činiti - ne veruju
Isus kaže carstvo božije je u vama, nije ni tamo ni vamo - ne veruju
Isus umire duhom odlazi u tamnicu dušom u raj i vraća se u telo - ne veruju
itd
pa u šta verujete aman :D
Kome je rekao da je carstvo u njima
Zamisli ti.meni kazes a u mene carstvo sotone ko u farisejima
I ja ti poverujem i sotonu slavim do groba haha

Ne bi mi palo na pamet da je car pored mene.
Nsravno da bi pomislila da je car u meni.
Ja carica naravno haha
nije problem ni moj ni božiji što ti tražiš boga na nekom drugom mestu, nego u tebi, zato i ne veruješ u boga.
to ti isto kao ljubav ako je nemaš u sebi gledaš romantične filmove (imaginaciju), tako i vi nazovi hrišćani, tražite ga na nebu a đavo vam bog na zemlji a Isus ti dao preciznu lokaciju ti ga ne vidiš, pa šta hoćeš onda, uništenje, armagedon?

nije problem ni moj ni božiji što ti tražiš boga na nekom drugom mestu, nego u tebi, zato i ne veruješ u boga.
to ti isto kao ljubav ako je nemaš u sebi gledaš romantične filmove (imaginaciju), tako i vi nazovi hrišćani, tražite ga na nebu a đavo vam bog na zemlji a Isus ti dao preciznu lokaciju ti ga ne vidiš, pa šta hoćeš onda, uništenje, armagedon?
Vidis da su oni bili slepi.
On pored njih a oni ga ne vide haha.
Kud ces vece slepce.

U Sv Pismu (Bibliji) postoji mnogo citata koji potvrdjuju Božanstvenost Gospoda Isusa Hrista, kao na primer: "U početku beše reč Božija, i ta Reč beše u Boga i reč beše Bog."(Jovan 1:1). "Ja i Otac jedno smo"(Jovan10:30). "Reče mu Isus: Ja Sam put istina i žIvot, niko ne dolazi k Ocu sem kroz Mene"(Jovan14:6)
@fauler

Ne kažem to ja već Sveto Pismo.
Ti znaš koliko ja ne vrednujem šta je rekao Pavle i slični...
To Njegovo tijelo je bilo drugačije od onog ranijeg i različito od ovih naših tijela ali je ipak bilo materijalno. Zato i govori učenicima da opipaju Njegove rane i da Ga dotaknu da se uvjere da nije duh.
ok. Isus je činio čuda pa je mogao verovatno i da prolazi kroz zidove posle vaskrsenja. Nego ne verujem da je sa materjalnim telom otišao u duhovni svet. Ispalo bi da je duhovni svet tj. raj i pakao opet neki materjalni svet. A ako nije otišao u duhovni svet gde je onda od onda pa do danas u ovom našem materjalnom svetu?
Da, na sveopštem vaskrsenju duša se vraća u tijelo. Nagrada koju pravednici dobijaju nakon smrti je predukus blaženstva koje će u punoći iskusiti tek nakon vaskrsenja i konačnog suda. Duša bez tijela nije čovjek već duša i to je neprirodno stanje. Zato je neophodno vaskrsenje da se duša vrati gdje i pripada u tijelo i da onda čovjek u svojoj cjelosti primi punoću nagrade.
znači verujueš kao JS da će ovde na Zemlji biti konačni raj?

pa vidi Tito je sahranjen u kući cveća...ceniš da i tebe čeka ta grobnica? ono što se desilo jednom čoveku ne mora se desiti svima.
ko je gord onda?
Lepo bre pise
, и ја ћу га васкрснути у последњи дан:
Sami sebe ne mozemo ni da sahranimo a kamoli sebe svojom voljom. da vaskrsnemo.
Ima se vera u to obecanje.

ok. Isus je činio čuda pa je mogao verovatno i da prolazi kroz zidove posle vaskrsenja. Nego ne verujem da je sa materjalnim telom otišao u duhovni svet. Ispalo bi da je duhovni svet tj. raj i pakao opet neki materjalni svet. A ako nije otišao u duhovni svet gde je onda od onda pa do danas u ovom našem materjalnom svetu?

. И ја Јован видех град свети, Јерусалим нов, где силази од Бога с неба, приправљен као невеста украшена мужу свом.

3. И чух глас велики с неба где говори: Ево скиније Божије међу људима, и живеће с њима, и они ће бити народ Његов, и сам Бог биће с њима Бог њихов.

Ово је из Јеванђеља.
"Видите руке моје и ноге моје, да сам ја главом; опипајте ме и видите; јер дух нема тијела и костију као што видите да ја имам." (Лука 24.39).
Дакле Христос је васкрсао у тијелу. Сам каже да није дух већ тијело и кости.

Вазнео Се у тијелу. То је било духовно непропадљиво тијело али тијело. Материјално на нама несхватљив начин али материјално.

Неће више бити стриктна подјела небо/земља. Нови Јерусалим ће бити и на новом небу и на новој земљи.

Lepo bre pise
, и ја ћу га васкрснути у последњи дан:
Sami sebe ne mozemo ni da sahranimo a kamoli sebe svojom voljom. da vaskrsnemo.
Ima se vera u to obecanje.
ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan može da znači i dan kad taj neko umre (to je čoveku poslednji dan) nastavlja da postoji jer je vaskrsnuo u duhovnom svetu (u raju)

ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan može da znači i dan kad taj neko umre (to je čoveku poslednji dan) nastavlja da postoji jer je vaskrsnuo u duhovnom svetu (u raju)
Kakavi crni duhovi i duhovni svet.Ala ga sanjas svaka cast na masti.
Ovde si se rodio ovde ces i da umres i da vaskrsnes ako bog da.Obexao i drzimo ga za rec.Ne na marsu sirijusu u levoj nekoj dimenziji.Na zemlji.

Kakavi crni duhovi i duhovni svet.Ala ga sanjas svaka cast na masti.
Ovde si se rodio ovde ces i da umres i da vaskrsnes ako bog da.Obexao i drzimo ga za rec.Ne na marsu sirijusu u levoj nekoj dimenziji.Na zemlji.
to ti jer u to veruješ..ja ću da vaskrsnem u duhovni svet kad umrem pa ću da se rađam ovde ko zna koliko još puta dok ne naučim sve lekcije a onda posle ne znam koliko života rodiću se u nekom boljem svetu jer ja tako verujem :p

to ti jer u to veruješ..ja ću da vaskrsnem u duhovni svet kad umrem pa ću da se rađam ovde ko zna koliko još puta dok ne naučim sve lekcije a onda posle ne znam koliko života rodiću se u nekom boljem svetu jer ja tako verujem :p
Sam sebe ces i vaskrsnuti sam sebe ces ponivo roditi.Sve ti sam to .Kakva snaga kakva sila u tebi lezi.
Ti jaci od ovog gospoda iz biblije haha

Back