Покајте се, јер се приближи царство небеско.

Starozavetni Jehova ili Gospod je novozavetna Sveta Trojica.
sto je babi milo, to joj se snilo, ili sto ti rece vec:
sektaški prevod
da si ti u pravu, pisalo bi negde, ne mozes tek tako izmisljati, ako nesto ne znas
kao oni su zaboravili izgovor, pa menjaju - pa ako su zaboravili, zasto da im verujemo uopste? mi im ne verujemo, i zato u nasem sinodalnom nema tog njihovog jahve, a da im verujemo jadnima i zaboravnima, ubacili bi toga nepomenika jhvh; nemoj da nas vredjas da imamo sektaski prevod, nemas argumente

Poslednja izmena:
Isus je poucavao svoje sledbenike kako da udju u carstvo nebesko Nece svako ko mi kaze Gospode, Gospode, uci u csrstvo nebesko, nego onaj koji vrsi volju mog Oca koji je na nebesima.

Ne postoje stihovi u Novom zavetu koji kaxu da ce ljudi otici na nebo kada umru, ali postoji 100 stihova koji kazu da ce carstvo biti na Zemlji.

1. Solunjanima 4:16 Jer će sam Gospod sići s neba uz poklič zapovijedi, uz glas arhanđela i uz zvuk trube Božje. I mrtvi u Hristu će uskrsnuti prvi.
pusti Brljavla koji je verovao da će vaskrsenje biti u telu na Zemlji...ima li negde da Isus to kaže?

Pa gde ti telo kad umres na nebu ili zemlji
Ko sto je isusu oziveo duh tako ces i ti dobiti tu silu da i ti opet ziv.Onaj isti hm samo ne sa onim starim.telom.Isto tvoje samo lakse mladje budes ko fantoom.:D
jedno je Isus drugo smo ja i ti....drugo, Isus je vaskrsao posle tri dana dok je telo još čitavo..kako zamišljaš da ustaneš iz groba ili iz pepeljare...iz ničega će u trenutku da ti se naprave nove ćelije? i ko će da ti otvori vrata? taj scenario je naučna fantastika...

Hristos to nije rekao On je to POKAZAO. Kako je On vaskrsao tako ćemo i mi. A On nije ustao kao duh već u tijelu. Proslavljenom i nepropadljivom tijelu ali ipak tijelu.
ti misliš da je isto vaskrsenje tvoje i Isusovo? gordost? i ako je Isus vaskrsao u telu kako je prošao kroz zidove pećine? i pošto veruješ u besmrtnost duše i u raj da li zamišljaš da sediš u raju do sudnjeg dana a onda se ubaciš u grob da bi vaskrsao u telu i živeo opet na Zemlji? zašto? raj ti nije dovoljno dobar?

jedno je Isus drugo smo ja i ti....drugo, Isus je vaskrsao posle tri dana dok je telo još čitavo..kako zamišljaš da ustaneš iz groba ili iz pepeljare...iz ničega će u trenutku da ti se naprave nove ćelije? i ko će da ti otvori vrata? taj scenario je naučna fantastika...
A kad napravi sve iz nista to ume a za ovu reparaciju samo jedan klik da ga ne ume..

ti misliš da je isto vaskrsenje tvoje i Isusovo? gordost?
Ne kažem to ja već Sveto Pismo.

i ako je Isus vaskrsao u telu kako je prošao kroz zidove pećine?
To Njegovo tijelo je bilo drugačije od onog ranijeg i različito od ovih naših tijela ali je ipak bilo materijalno. Zato i govori učenicima da opipaju Njegove rane i da Ga dotaknu da se uvjere da nije duh.

i pošto veruješ u besmrtnost duše i u raj da li zamišljaš da sediš u raju do sudnjeg dana a onda se ubaciš u grob da bi vaskrsao u telu i živeo opet na Zemlji? zašto? raj ti nije dovoljno dobar?
Da, na sveopštem vaskrsenju duša se vraća u tijelo. Nagrada koju pravednici dobijaju nakon smrti je predukus blaženstva koje će u punoći iskusiti tek nakon vaskrsenja i konačnog suda. Duša bez tijela nije čovjek već duša i to je neprirodno stanje. Zato je neophodno vaskrsenje da se duša vrati gdje i pripada u tijelo i da onda čovjek u svojoj cjelosti primi punoću nagrade.

ti misliš da je isto vaskrsenje tvoje i Isusovo? gordost? i ako je Isus vaskrsao u telu kako je prošao kroz zidove pećine? i pošto veruješ u besmrtnost duše i u raj da li zamišljaš da sediš u raju do sudnjeg dana a onda se ubaciš u grob da bi vaskrsao u telu i živeo opet na Zemlji? zašto? raj ti nije dovoljno dobar?
A zasto je onda vaskrsao
Da nam kaze vidite sta ja znam da uradim a vi ne umete utata haha
Stvarno si gord

Isus je poucavao svoje sledbenike kako da udju u carstvo nebesko Nece svako ko mi kaze Gospode, Gospode, uci u csrstvo nebesko, nego onaj koji vrsi volju mog Oca koji je na nebesima.

Ne postoje stihovi u Novom zavetu koji kaxu da ce ljudi otici na nebo kada umru, ali postoji 100 stihova koji kazu da ce carstvo biti na Zemlji.

1. Solunjanima 4:16 Jer će sam Gospod sići s neba uz poklič zapovijedi, uz glas arhanđela i uz zvuk trube Božje. I mrtvi u Hristu će uskrsnuti prvi.
pokajte se jer se bliži carstvo božije (jovan misleći na Hrista)

19. И даћу ти кључеве од царства небеског: и шта свежеш на земљи биће свезано на небесима, и шта разрешиш на земљи биће разрешено на небесима.

carstvo nebesko je kao što sama reč kaže na nebu (raj), a carstvo božije u ljudima.

Ако је Јехова наредио да се истребе ти народи, имао је разлоге за то. Или су били непоправљиви грешници и својим грехом би заразили Божји народ или да покаже своју силу Божјем народу. А Јехову обожавам. Ко год обожава правог Бога никада се није покајао. Зато знам да би Јехова зауставио нож.
pre će biti da je pokazivao silu tipa eto može mi se
jer vidimo da i nakon toga greh se samo povećao.
ali srećom taj je imaginarni lik negativni junak na koga se ložite

pokajte se jer se bliži carstvo božije (jovan misleći na Hrista)

19. И даћу ти кључеве од царства небеског: и шта свежеш на земљи биће свезано на небесима, и шта разрешиш на земљи биће разрешено на небесима.

carstvo nebesko je kao što sama reč kaže na nebu (raj), a carstvo božije u ljudima.
Carstvo bozije u farisejima haha
Ima li smisla misliti da je carstvo bozije bilo stanje u njihovim tvrdoglavim srcima? Isus im je rekao
Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери што чистите споља чашу и зделу а изнутра су пуне грабежа и неправде.

da, isusovo vaskrsenje je slika onog što će se desiti. duhom je sišao u tamnicu a dušom vodio razbojnika u raj. duša ostaje u raju dok se ne sastavi sa telom i ponovo čovek postaje celovit.
nije prolazio kroz zidove već je kamen sklonjen.

Carstvo bozije u farisejima haha
Ima li smisla misliti da je carstvo bozije bilo stanje u njihovim tvrdoglavim srcima? Isus im je rekao
Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери што чистите споља чашу и зделу а изнутра су пуне грабежа и неправде.
znači Isus laže?
nije carstvo božije ni tamo ni vamo jer gle carstvo božije je u vama.

Back