Покајте се, јер се приближи царство небеско.

anajade

Elita
Poruka
21.933
Isus je poucavao svoje sledbenike kako da udju u carstvo nebesko Nece svako ko mi kaze Gospode, Gospode, uci u csrstvo nebesko, nego onaj koji vrsi volju mog Oca koji je na nebesima.

Ne postoje stihovi u Novom zavetu koji kaxu da ce ljudi otici na nebo kada umru, ali postoji 100 stihova koji kazu da ce carstvo biti na Zemlji.

1. Solunjanima 4:16 Jer će sam Gospod sići s neba uz poklič zapovijedi, uz glas arhanđela i uz zvuk trube Božje. I mrtvi u Hristu će uskrsnuti prvi.

Isus je poucavao svoje sledbenike kako da udju u carstvo nebesko Nece svako ko mi kaze Gospode, Gospode, uci u csrstvo nebesko, nego onaj koji vrsi volju mog Oca koji je na nebesima.

Ne postoje stihovi u Novom zavetu koji kaxu da ce ljudi otici na nebo kada umru, ali postoji 100 stihova koji kazu da ce carstvo biti na Zemlji.

1. Solunjanima 4:16 Jer će sam Gospod sići s neba uz poklič zapovijedi, uz glas arhanđela i uz zvuk trube Božje. I mrtvi u Hristu će uskrsnuti prvi.
Јел Христос арханђел Михаило?

ovo je za solunjane
ima li šta za srbalje?

Nece svako ko mi kaze Gospode, Gospode, uci u csrstvo nebesko, nego onaj koji vrsi volju mog Oca koji je na nebesima.
@Gedeon čitaš li ovo? možeš da se šlihtaš do mile volje...dela i namere su bitni..prvo razmisli šta može da bude volja Božija...ljubav ili mržnja i genocid u ime Boga?

Јехова је љубав. Да није љубав, не ни нас створио. Уживао би у самом себи, јер је сам себи довољан. О, Јехова, клањам се у страхопоштовању Теби. О, Јехова, чује ме. О, Јехова.

О, Јехова, огради ме од оних што се не клањају Теби. О, Јехова, помози мени који Те обожавам.
Јехова је свемогући Бог створитељ и сведржитељ. Јехови се клањај и Њему јединоме служи. Не хули на Онога који је створио небо и Земљу и све што постоји.

@Gedeon čitaš li ovo? možeš da se šlihtaš do mile volje...dela i namere su bitni..prvo razmisli šta može da bude volja Božija...ljubav ili mržnja i genocid u ime Boga?
У Јеховине одлуке не сумњам и ко сам ја да их преиспитујем. Кад је рекао Аврахаму да жртвује свог сина, и мени да каже исто бих тако направио. Али, наравно да Јехова који је љубав би зауставио нож.

У Јеховине одлуке не сумњам и ко сам ја да их преиспитујем. Кад је рекао Аврахаму да жртвује свог сина, и мени да каже исто бих тако направио. Али, наравно да Јехова који је љубав би зауставио нож.
jel zaustavio nož nad decom Amalićana ili nad prvorođenim Egipćanima? Što si tako siguran da bi zaustavio tvoj nož nad grlom tvog sina? Jehovi kakav je opisan u Bibliji ništa ne znače životi onih koji ga ne obožavaju...

Ili bi kasnije malo editovali priču o Gedeonu Kasapinu.
:mrgreen:

jel zaustavio nož nad decom Amalićana ili nad prvorođenim Egipćanima? Što si tako siguran da bi zaustavio tvoj nož nad grlom tvog sina?
Ако је Јехова наредио да се истребе ти народи, имао је разлоге за то. Или су били непоправљиви грешници и својим грехом би заразили Божји народ или да покаже своју силу Божјем народу. А Јехову обожавам. Ко год обожава правог Бога никада се није покајао. Зато знам да би Јехова зауставио нож.

Ако је Јехова наредио да се истребе ти народи, имао је разлоге за то. Или су били непоправљиви грешници и својим грехом би заразили Божји народ или да покаже своју силу Божјем народу. А Јехову обожавам. Ко год обожава правог Бога никада се није покајао. Зато знам да би Јехова зауставио нож.
kako može ceo narod uključujući i decu na sisi biti nepopravljivi gešnik? Smatraš li da bi trebalo istrebiti sve Hrvate zbog nepopravljivih ustaša iz drugog svetskog rata?

ti obožavaš fikciju iz jevrejske mitologije...pravi Bog je život ..izvor života i fenomen života..a ne neki fiktivni karakter sadista

kako može ceo narod uključujući i decu na sisi biti nepopravljivi gešnik? Smatraš li da bi trebalo istrebiti sve Hrvate zbog nepopravljivih ustaša iz drugog svetskog rata?

ti obožavaš fikciju iz jevrejske mitologije...pravi Bog je život ..izvor života i fenomen života..a ne neki fiktivni karakter sadista
Нису криви јадни Хрвати, криви су неспособни православни Срби што их нису просветлили светлошћу Јеванђеља за 20 и нешто година Краљевине СХС/Југославије.
Хрвати су народ који седи у великој тами а Срби им нису упалили светло.

Христ је Јеховине Син и сам Јехова. Онако како је до сада учила Православна црква. А православним се назива све и свашта (и они који то нису: Јермени, Копти а можда им се и неки други прикључе).

Христ је Јеховине Син и сам Јехова. Онако како је до сада учила Православна црква. А православним се назива све и свашта (и они који то нису: Јермени, Копти а можда им се и неки други прикључе).
Ne.on je samo Sin Božiji.

U Sv Pismu (Bibliji) postoji mnogo citata koji potvrdjuju Božanstvenost Gospoda Isusa Hrista, kao na primer: "U početku beše reč Božija, i ta Reč beše u Boga i reč beše Bog."(Jovan 1:1). "Ja i Otac jedno smo"(Jovan10:30). "Reče mu Isus: Ja Sam put istina i žIvot, niko ne dolazi k Ocu sem kroz Mene"(Jovan14:6)

Jel to isti taj jehova koji je dopustio da mu sopstvenog sina prebiju i razapnu da umre ko neki kriminalac na krstu?
Pa ja kad bi video da mi neko maltretira sina ili ga udari, kosti bi mu samleo!

ma kakvi, pa ja imam sinodalni prevod SPC, nikakav jehova se ne pominje, to si ti nesto pobrkao, pored "svedoka", imaju i neke rimokatolicke crkve, neko je vec postavljao pise lepo, znaci samo oni znaju za tog JEHOVAH, a mi gde ga pominjemo?

ma kakvi, pa ja imam sinodalni prevod SPC, nikakav jehova se ne pominje, to si ti nesto pobrkao, pored "svedoka", imaju i neke rimokatolicke crkve, neko je vec postavljao pise lepo, znaci samo oni znaju za tog JEHOVAH, a mi gde ga pominjemo?
Taj sinodski prevod je sektaški prevod. Jehova (Jahu, Jahve) je starozavetno Božije ime.

Back