Glasnik.
Buduća legenda
- Poruka
- 34.495
Isus ima svoju zajednicu na zemlji.i gde završi desetak, na nebu![]()
Ona ima svoje potrebe.
1. Timotiju 5,18 | Jer pismo govori: volu koji vrše ne zavezuj usta, i: radin je dostojan svoje plate. |
Isus ima svoju zajednicu na zemlji.i gde završi desetak, na nebu![]()
1. Timotiju 5,18 | Jer pismo govori: volu koji vrše ne zavezuj usta, i: radin je dostojan svoje plate. |
Isus ima svoju zajednicu na zemlji.
Ona ima svoje potrebe.
1. Timotiju 5,18 Jer pismo govori: volu koji vrše ne zavezuj usta, i: radin je dostojan svoje plate.
Pa pokazi nam taj SVESTENICKI u Novom zavetu?Ponavljamo se. Jasno se spominju tri čina sveštenička - đakon, prezviter i episkop.
A gdje daješ taj desetak Isusu prvosvešteniku? Na nebesima? Ili možda nekom meniđeru?
A ja mislio da je spor u tome dali se treba svetkovati nedelja umesto subote,onako kako je to nalozedno u 4-tu zapovest sto ce reci da defakto i dejure svetkovatelji nedelje uzimaju sebi za prava UKINUTI 4-TU ZAPOVEST sa kamenih ploca koji je licno zapisao Bog Nebeski...!?to je ono što kažem, ne pratiš sagovornike, niko ne spori zapovesti.
spor je u tome da li je dan gospodnji subota ili nedelja.
malo više sam očekivao od tebe a ti još više zadrtiji od brata i sestre ti![]()
Aha. Znači ipak postoji i zemaljsko sveštenstvo. Aliluja!Isus ima svoju zajednicu na zemlji.
Ona ima svoje potrebe.
1. Timotiju 5,18 Jer pismo govori: volu koji vrše ne zavezuj usta, i: radin je dostojan svoje plate.
Konstantin je u dogoviru sa rimskim biskupom odradio stvar.Значи разумео си да Константин није ништа наредио хришћанима, већ прописао слободан дан за поједине категорије свог становништва.
Zar sam nisi citirao apostola kad kaže da smo svi sveštenici? (Samo što imamo drugačije uloge i ovlašćenja) Zašto onda to odričeš pravoslavnima?Pa pokazi nam taj SVESTENICKI u Novom zavetu?
Pokazes ga i demantujes me i ja se crvenim.
Ovako trebas ti.
Ali za to treba imati obraza.
Nigde ja to nisam kazao.Aha. Znači ipak postoji i zemaljsko sveštenstvo. Aliluja!
to si ti čitao @aeternumA ja mislio da je spor u tome dali se treba svetkovati nedelja umesto subote,onako kako je to nalozedno u 4-tu zapovest sto ce reci da defakto i dejure svetkovatelji nedelje uzimaju sebi za prava UKINUTI 4-TU ZAPOVEST sa kamenih ploca koji je licno zapisao Bog Nebeski...!?
...eh sta ces,tako mi je kad "slabo" pratim sugovornike...![]()
Bravooo.Zar sam nisi citirao apostola kad kaže da smo svi sveštenici? (Samo što imamo drugačije uloge i ovlašćenja) Zašto onda to odričeš pravoslavnima?
Pa kome dajes desetak na Zemlji? Ne smiješ da odgovoriš? Naravno, daješ meniđeru i samim tim ga priznaješ za sveštenika jer je desetak bio strogo vezan za potrebe Hrama.Nigde ja to nisam kazao.
Svestenici smo svi vernici.
Svestenstvo koje vi praktikujete i svestenici ne postoje u prvoj crkvi.
Pokazi nam jedan primer?
Zasto neces da me demabtujes?😄
Pa ima. Ti nisi rukopoložen. Nisam ni ja. Ne možemo da krštavamo i da pričešćujemo.Bravooo.
Jesmo svi..
Ti, ja.
Sto znaci nema posebnih svestenika koji sebe tako zovu i ljubimo im ruku.
A ko ti reko da su to SVESTENICKA cina,slago te opet neki pop ili si mozda procitao negde u...gde konkretno ?Ponavljamo se. Jasno se spominju tri čina sveštenička - đakon, prezviter i episkop.
Treba, bato, da čitaš Bibliju integralno a ne samo odabrane odlomke lokalnog meniđera.A ko ti reko da su to SVESTENICKA cina,slago te opet neki pop ili si mozda procitao negde u...gde konkretno ?
Ako li je svestenstvo SZ-na sluzba onda sve o njemu citamo iz SZ-ta a ako li je NZ-na kako ti kazes onda trebas upravo NZ-om dokazati da je takva sluzba uspostavljena uz sve razloge zasto je to tako,koja je nova sluzba svestenstva ,kako se postaje svestenik i t.d. ALI JASNO I PRECIZNO !!!
Dakle ?
Хајде идемо од почетка.Konstantin je u dogoviru sa rimskim biskupom odradio stvar.
Ma pusti menadjera,tebe pitam koji ocito znas mnogo vise od mene pa te jasno pitam i trazim da mi odgovoris ... da nismo i s tobom u corsokaku sa diskusijom...!?Treba, bato, da čitaš Bibliju integralno a ne samo odabrane odlomke lokalnog meniđera.
Takvo ucenje da smo svi svestenici ne podrzava tvoja crkva.Pa ima. Ti nisi rukopoložen. Nisam ni ja. Ne možemo da krštavamo i da pričešćujemo.
Spamuje.Ma pusti menadjera,tebe pitam koji ocito znas mnogo vise od mene pa te jasno pitam i trazim da mi odgovoris ... da nismo i s tobom u corsokaku sa diskusijom...!?
Dakle ???
Sve što su apostoli napisali te demantuje. Uzmi na novo čitaj Djela apostolska i poslanice. Isto važi i za Robija. Čitaj kako rukopolažu popove i vladike da bi mogli da propovijedaju, krštavaju, pričešćuju, pomazuju mirom itd.Takvo ucenje da smo svi svestenici ne podrzava tvoja crkva.
Tako da ne mozes da koristis taj argument.
Drugo.
U Novom zavetu se nigde ne rukopolazu svestrnici ili za svestenike.
Vec samo staresine, djakoni, pastiri.
Pokazi nam svestenicku sluzbu u Novom zavetu?
Izvoli?
Demantuj me.
Zasto neces da me demantujes?
Ne razumem?😉
Ma daj ti lepo citiraj to sto si procitao kao sto to mi radimo - damo tvrdnju i argumentujemo komkretnim citatima...mi ne preporucujemo sugovornicima "da sami istrazuju Bibliju poa ce sami i naci odgovora" nego citate dajemo jasno i konkretno.Sve što su apostoli napisali te demantuje. Uzmi na novo čitaj Djela apostolska i poslanice. Isto važi i za Robija. Čitaj kako rukopolažu popove i vladike da bi mogli da propovijedaju, krštavaju, pričešćuju, pomazuju mirom itd.
1000 $ jača suma stvarnoKatolicki nadbiskup T. Engriht je zeleo da dokaze ljudima da autoritet nedelje lezi u katzolickoj crkvi ne u bibliji.
Pa se desilo sledece:
Jedan covek je hteo da se osvedoci da li je istina da je nadbiskup Enright licno izjavio i dao ponudu, od 1000 dolara. ovde je prevod tog pisma.
Dragi prijatelju.
ja sam ponudio i jos uvek nudim 1000 $ bilo kome ko bi mi mogao dokazati samo iz svetog Pisma da ja trebam svetkovati nedelju i da bi to bio grozan greh ako ne cinim.
Katolicka crkva je nacinila zakon kojim nas obavezuje da svetkujemo nedelju.
Ovaj zakon crkva je nacinili mnogo kasnije od tog vremena kada je Sveto pismo bilo pisano. Zbog toga, spomenuti zakon ne psotoji u svetome Pismu.
Katolicka crkva nije samo ukinula subotu nego i sve druge jevrjeske praznike.
Molite se i proucavajte.
Bicu uvek radostan da vam pomognem dokle god trazite sitinu.
Sa postovanjem.
T. Enright.
Gibbonsov Epilog strana 330.---
----------------------------------------------
![]()
![]()
![]()
Covek nudi koliko moze.1000 $ jača suma stvarno
Nemoj sadA sto bi se obrezivao kada je to bio mehanizam telesne potvrde da je neko postao sastavni deo SZ-og Bozjeg naroda ?
Naglasavam TELESNE a ne duhovne jer u NZ ,sto je za hriscane takodje Bozja rec,imamo jasne potvrde da se obracenici iz paganstva ne trebaju telesno obrezivati .
Naime,poruka je jasna - danas vise nema ni jevrejina ni grka,sto ce reci ni makedonca ni srbina jer smo svi mi JEDNO U HRISTU a postajemo jedno obredom KRSTENJE ...dakle krstenje je danas prvi korask u simbolickom obrezanju dok je u sustini,pravo obrezanje zapravo drzanje Bozjih zapovesti !!!
Evo ti Bibliskog dokaza:
1 Kor.7,19:
"...Obrezanje je ništa, i neobrezanje je ništa; nego držanje zapovijesti Božijeh..."
Rim.2,25-28:
"...Obrezanje pomaže ako zakon držiš; ako li si prestupnik zakona, obrezanje je tvoje neobrezanje postalo.
Ako dakle neobrezanje pravdu zakona drži, zašto se ne bi njegovo neobrezanje za obrezanje uzelo?
I onaj koji je od roda neobrezan i izvršuje zakon, osudiće tebe koji si sa slovima i obrezanjem prestupnik zakona.
Jer ono nije Jevrejin koji je spolja Jevrejin, niti je ono obrezanje koje je spolja na tijelu;..."
___________________________________________________________________________________________________________________
ZAKLJUCAK: Za nas hriscane NZ ima podjednaku vaznost kao i SZ u smislu toga da je sve to sastavni deo Svetog Pisma, Biblije, s tim sto prihvacamo realnost da su neke kategorije zakona ispunjeni zrtvom Bozjeg Jagnjeta Isusa Hrista dok su ostali jos uvek na snazi !
A ispunjeni su oni zakoni ( zapovesti) koji su direktno ili indirektno UPUCIVALI ( simbolizirali) ili kao sto Biblija navodi - KOJI SU BILI SJEN od Onog sto je trealo doci a dosao je Hristos.
Naravno,da ne bi smo "mlatili praznu slamu" izmisljajuci toplu vodu,ako li nekom nije jasno dali se treba obrezivati ili ne nek pita apostole i nek drzi u praksi njihov odgovor. Ubedjen sam da ce im se to nece uzeti za greh vec upravo suprotno - drzanjem Bozjih zapovesti ce dokazati da imaju obrezano srce a to je ono sto Bog od ljude trazi !!!