Pojas nevinosti - zanimljive istorijske činjenice

qiui-cellmate-620x350.jpg

:) imam slicnu misolovku, kupio sam je u gvozdjarskoj radnji. Moram da proverim da mi nisu uvalili nesto drugo.

Pojas nevinosti opet u modi​

Uprkos recesiji i krizi i dalje vlada velika potražnja za pojasevima nevinosti. Prvi kupci Kinezi, međutim, sada ima zainteresovanih širom sveta.
Velika potražnja širom sveta vlada za pojasevima nevinosti, koje proizvodi jedna italijanska firma iz mesta Gubija.

Specijalizovane za srednjovekovne rekvizite, mogu se naručiti pojasevi nevinosti za žene po ceni od 143 evra i oni za muškarce koji su nešto skuplji - 158 evra.

Među prvim kupcima bili su Kinezi ali sada narudžbine stižu iz Rusije, Amerike i arapskih zemalja.

Pojaseve nevinosti kupuju uglavnom kolekcionari neobičnih predmeta, ali i osobe koje su dale "zavet nevinosti".

Kupuju ih, takođe, i ljudi koji žele da daruju šaljiv poklon. Ima i onih koji celu stvar shvataju ozbiljno.

Tako je pre neku godinu jedan ljubomorni Britanac kupio pojas nevinosti svojoj mladoj supruzi kada je trebalo da putuje sama u Grčku.

Do putovanja, ipak, nije došlo jer je ženi, koja je zaustavljena na detektoru za metale, zabranjen ulazak u avion sa kabastim predmetom od gvožđa teškim blizu tri kilograma.
pojas1%20%D1%82%D0%B5%D1%85.jpg

Back