Pohvalite se III

U pravu si Čičak, totalno nesposobni. Kad na početku zajedničkog života nisu u stanju da kupe ili izgrade svoj dom.
Diploma, pa nekoliko plata i eto prvog gnezda.:aha:

Inače, na zapadu, većina stanovništva to ne uspe ni do kraja radnog veka. Nemci su većinom podstanari, ko bi rekao.
Kod mene u proseku svi oko 30 vec imaju svoj stan. Neki sami ustede za depozit, nekima pomognu roditelji.

Ono što je čudno nije činjenica da ima onih kojima se puno pomogne u startu, nego to da neki od njih potpuno negiraju postojanje te pomoći i onda sa visine gledaju na one koji takvu sreću nisu imali, pripisujući sve svojim nadprosečnim sposobnostima.
Svaka pomoć je velika pomoć, izdatak manje i tu nema priče da je neko bukvalno sam startovao.... Pitanje je samo u trajanju te pomoći. Nemali broj mladih odlično i zarađuje, ne prodaju se stanovi kao alva tek tako, ne kupuju ih penzioneri, tako da ti mladi ljudi jesu solventi (za sada)....

Pljuckanje je trulo, a pljuckaju oni koima je sve na gotovo...nekretnina, posao, pa i izdržavanje dece...znam i one koji zarađuju super, a sve im plaćaju matorci. To je već i poremećaj matoraca koji odbijaju da prihvate da će ih deca slučajno u nečemu prevaziđu, odnos o svrha im je da budu "sposobniji"...izeš ti tooo eee (: luzeri....

Mama moje drugarice smatra da nakon srednje skole roditelj nema sta da brine o djetetu I njegova samostalnost je tada odraz svega ulozenog.
Kako oni zive u beogradu I nije imala pravo na dom a kao student nije radila puno vrijeme da plati stan, nasli su kompromis da drugarica placa kiriju mami, I ona je od stipendije uredno svakog mjeseca placala kiriju I dio racuna.
Kad se zaposlila nakon faksa, prvi zvanican posao, tad je tek krenula zurka maminih prohtjeva za otplacivanje ulozenog, bas ovo sta Cicak kaze, vrijeme da sad ona mami ugodi.
ja bi se odselila u znak protesta
makar placala sobu u nekom cumezu

Poštovanje, ljubav, čovečnost, osećaj odgovornosti, zrelost i obostrana korist...ne mora biti muka.
Upravo

Recimo kod nas je bio izbor
300m2 kucerina, na tri nivoa, izabrali smo da zivomo tamo i radimo tamo....
Sagradili su je sa tom namerom, sto da zvrlja prazno a da se mi guzimo u stanovima.....

Ja kazem sad ne bih vise, sve je bilo ok, al ja sad imam neke planove koji se ne uklapaju u takav nacin zivota, sad ne zelim to....

Ali ko god oce tako samo napred, kad deca nisu besna ni kuca nije tesna

Zive ljudi u zajednicama tako u malim stanovima, sve moze ako se hoce.... ko nece ne mora

Al ovaj njen "pisanje po sirotinji" stav od koga mi serre

Back