Pohvalite se III

Ja moram da se pohvalim.Postala sam majka dvema americkim devojcicama.donet je 2017 zakon u Srbiji,po kojem se ja izjednacavam u Srbiji sa majkom,odnosno vazim za njihovu majku.Devojcice ne govore srpski Takodje sam postala majka jednoj australijskoj devojcici.
Не разумем ово, усвојила си их?

Не разумем ово, усвојила си их?
Inace ovde Raisa :-) samo mi je promenjeno ime.Devojcica iz Australije je kćerka moje sestre,a dve devojčice iz Amerike kćerke mog brata.Medjutim zbog zakona koji je donet ja važim za njihovu drugu majku,i u slučaju da im se nešto desi,pripale bi devojčice meni.Dodeljen mi je status trećeg roditelj,to je duga prica ali,kao neka vrsta staratelja sam.znam da mi se sve majke koje čitaju ovo smeju ali,bile bi potpuno moje jedino da im se nešto desi,a nadam se da nikad nece.

Inace ovde Raisa :-) samo mi je promenjeno ime.Devojcica iz Australije je kćerka moje sestre,a dve devojčice iz Amerike kćerke mog brata.Medjutim zbog zakona koji je donet ja važim za njihovu drugu majku,i u slučaju da im se nešto desi,pripale bi devojčice meni.Dodeljen mi je status trećeg roditelj,to je duga prica ali,kao neka vrsta staratelja sam.znam da mi se sve majke koje čitaju ovo smeju ali,bile bi potpuno moje jedino da im se nešto desi,a nadam se da nikad nece.
Da znam za taj zakon, daleko bilo.

И ја сам размишљала о томе, шта ако се нама нешто деси... далеко било, али добро је имати такву могућност.

Ti ili bilo ko, može tako da upiše sada fakultet (na Zapadu česta pojava). Ako platiš školarinu. Da li je uspeh platiti školarinu da bi bio student?
Prijemni su mnogo lakši nego u predbolonjsko vreme. Nema tu blokade prilikom polaganja prijemnog.
Slažem se sa tim da su živi i zdravi, ali i da su srećni. Mislim da dete koje samo ispunjava formu da bi bio student, da bi lečio često roditeljske komplekse nije srećan mlad čovek.
Mali broj studenata pređe na budžet, nije nemoguće, naravno.
Kad moj sin krene da verbalizuje svoj entuzijazam i ambicije, samo se žena i ja pogledamo.
Suviše su to mladi ljudi da bi znali da neke njihove idealizacije i stremljenja ne zavise samo od njih..nemaju pojma o ljudima i svakojakim preprekama...za sve važi, studente, mlade pekare, one što raznose hranu...
a izuzetno mali broj studenata uopce zna sta zeli raditi ostatak zivota profesionalno gledano tako da...

inCollage_20210725_165753031_copy_480x480.jpg

Crknuta sam, ali zadovoljna.

Koliko vremena ti je trebalo za ovo. Bukvalno sam zapanjena ako je to sve za ovaj vikend,a znam da ne zamrzavaš ništa.
U sredu 5h nas troje peklo kore. U četvrtak ja sama skuvala filove za 4h, pa nas troje filovalo 5h. U petak ceo dan ja sama dekorisala.
U subotu finiširala, i usput napravila 2 vrste sitnih kolača, usisala celu kuću i kod mene i kod sveki, izribala kupatila, napunila paprike, odvezla torte u restoran udaljen 25km, danas imala 10 gostiju na ručku, i sada treba da isfilujem jednu tortu koju sutra nosim kao poklon.
Eutirox je dao sasvim novu dimenziju mom životu. :lol:
P.S. I da, jeste, to je sve od ovog vikenda.

U sredu 5h nas troje peklo kore. U četvrtak ja sama skuvala filove za 4h, pa nas troje filovalo 5h. U petak ceo dan ja sama dekorisala.
U subotu finiširala, i usput napravila 2 vrste sitnih kolača, usisala celu kuću i kod mene i kod sveki, izribala kupatila, napunila paprike, odvezla torte u restoran udaljen 25km, danas imala 10 gostiju na ručku, i sada treba da isfilujem jednu tortu koju sutra nosim kao poklon.
svaka cast :heart:

odo da se zavucem pod krevet

Back