Pogrešno naučen je grdje nego nenaučen

Deca pogrešno vaspitana na kulturu i empatiju neće biti uspešna kao deca vaspitana po modelu interesa i isplativosti.

Prvoj grupi dece uvek smeta sve i svako kad odrastu, a što vidimo po nepresušnim kuknjavama na ovom forumu, a drugoj grupi dece samo treba objasniti ciljeve aktuelnog modela vlasti kako bi optimalno iskoristila trenutno stanje.

Jednom pogrešno naučeni trebaće vam dosta vremena i truda da savladate nefunkcionalne zablude kojima su vas paušalno i bez dokaza o funkcionalnosti učili.

Ja sam nakon analize našeg mentaliteta i folklornog miljea zaključio da ako ne možete ili nemate muda da budete privatnik baja najbolje da radite poslove tipa "podigni & spusti" odnosno "širač kesa u mini MAXI-ju" što pogrešno vaspitani ne mogu da shvate usled sopstvene zaslepljenosti pogrešnim modelom percepcije sveta oko sebe.

Ako vam je gornji primer nejasan pogledajmo onda kako funkcionišu religije - iza priče o empatiji prednost ipak imaju interesi same religije. Jer kad god religija proceni da su joj interesi ugroženi svaka empatija djavoimano nestaje, da ne poveruješ. Pa ako ovo možete da shvatite dalje je lako da se korigujete. Deda Mraz je komercijalna zajebancija.

prof.dr.mr.ecc.
Stojkov Menidjer

Prilozi

• 1618399067663.png
    1618399067663.png
    17,9 KB · Pregleda: 1.486
Poslednja izmena:
Служимо форуму 😁
Blogeri su u davna vremena izlazili na stočnu pijacu i uz stereotipnu uvodnu reč "poslo me sam Gospod Bog da vam otvorim oči" pomagali narodu da se snadje za to malo života. Naravno, pored onih koji su umeli da shvate i primene uvek su postojali skeptici ali i grebatori.

Grebatori su nedovršena evolucija interesdžija a koji još nisu raščistili sa empatijama.

Od Grebatora bih naveo:
Olja Bećković, Kesić, Sarapa, Marić, Dragan.J.V, Mićko...

Svi oni glume empatiju a zapravo populisti grebatori, da kasiraju a da ne budu deo (to se inače drugačije kaže)

Blogeri su u davna vremena izlazili na stočnu pijacu i uz stereotipnu uvodnu reč "poslo me sam Gospod Bog da vam otvorim oči" pomagali narodu da se snadje za to malo života.
Има их и сада, али..
Свакоме је доступно да се оглашава, па шта преовлада илити ко се јаче излакта.

Онај који чита бира.

Има их и сада, али..
Свакоме је доступно да се оглашава, па шта преовлада илити ко се јаче излакта.

Онај који чита бира.
ja u kvalitet moje robe ne sumnjam
jedino je platežna moć krajnjeg konzumenta diskutabilna

nekima ne smeta da plate 100 gr ali kvalitetnog dok drugi trče na 400 gr od loših sirovina i pred istekom roka

misle da ċe tako bolje proći

:kafa:

Гласам за квалитет, вазда
Kad pričamo o kvalitetu...

Kvalitet se ne reklamira jer - nema potrebu.
A ono kad te lupaju po ušima "da ti je potrebno" i da dobijaš "viśe za manje" na kraju ispadne skuplje i žalosnije.

Primere ću, poput Sigmunda Frojda kog su licemeri omalovažavali a nisu mogli da pobede sebe, davati na svom iskustvu.

April mesec se približava kraju. Do jula mi ostaju cele tri rate od 24 ukupno da raskantam konačno ugovornu obavezu sa provajderom. U momentu potpisivanja uslovi su bili prihvatljivi a u medjuvremenu se ostalo bez posla zbog svetske zajebancije zvane kovid-19 što provajdera ne zanima.

Izvesni Švajcarac menadžer mobilnog operatera je svojim zaposlenima sugerisao: "Izbegavajte ugovorne obaveze kad god možete, jeftinije je za keš iako to možda tabelarno ne izgleda tako"

Ova hrabra izjava me natetala na razmišljanje...
Biće da je čovek debelo u pravu, ne zbog pretplate nego zbog nečeg drugog...

Da vidimo..
Meseĉna pretplata koja se svodi na razgovore "e znaš, u vezi onog podigni-spusti, a ne zavisi od mene, gazdi treba ali ne odobrava još, razumeš, znaš, iebi ga'
Prosto mi postalo glupo da zivkam te poznanike. Oni osete malo grižu savesti jer su kao obećali a meni neprijatno jer prestaje socijalizacija i sve se svede na prethodno.

I tako sve manje i manje imam razloga da koristim telefon a uzet u opšte svrhe.

I sad polako dolazimo do poente:
umesto 2100 mesečno provajderu koji traži "svoje" ja lepo posle jula ulažem u kafansko kilo dva mešanog sa istim ljudima koje sad redje zovem.

Naime, praksa je pokazala i dokazala da ljudi (i žene) ne mogu da se sete šta su prošle nedelje telefonirali uživo sa sagovornikom ali se itekako odlično sećaju mirisa i ukusa tople krmenadle, kobasica i ćevapa pre Mitrovdana prošle godine i tu ostaje celo društvo upamćeno.

Dalje, letovanje nije skupo ako umesto pretplate za kablovsku sa 300+ kanala na kojima nema ništa, odvojite imaginarnu pretplatu u koverat pa u avgustu sledeće godine otvorite - svaka destinacija je vaša.

To što ste možda pogledali na TV-u takodje je video svako plus jedan trač zamenjen sto drugim a od čega nemate nikakvu korist, dok obilazak grčkog Krfa, turskih pijaca, egipatskih piramida, jahanje slona u Indiji bar jedan krug, imate nešto unikatno i zauvek memorisano kako na fotografiji tako i u duši koja počne da se puni uspomenama a koja je bila prazna, gladna i žedna, jednom rečju nezadovoljna, dok ste rmbali kod privatnika pa to predavali provajderu.

Stavite svoje interese ispred interesa kompanija. Tada ćete videti da oni nemaju empatije ka vama dok ih finansirate.

Poslednja izmena:
Maxiju trebaju i kasirke, i inventarci, i knjigovodje, itd.
Kod nas je privatluk, mada to nije tema, svedena na "ortačke ekipe".

Konkretan primer:
- kompanija MAXI muku muči sa otvorenim konkursima

- problem? na lokalu sa šefčićima lovcima na bonuse - dovoljno radnika znači nema bonusa

- praktično to izgleda ovako:
Odem na izvesnu gradsku pijacu, direktno kod šefa i samouvereno kažem da sam spreman za rad a da mi objekat liči na "srednju kategoriju" tj ima daleko većih što je šeficu privremeno obradovalo jer vidi da neko ima kakvo takvo iskustvo. Odigrava se sledeća priča:"nažalost baš jutros dodjoše tri nova, imaju mesrc dana fore sa prvim ugovorom da nauče i primene, ali kad već hoćete uputiću vas na manji obkekat ako vam ne smeta mada šteta ako vam ovo ništa"

odem ja u taj manji objekat
"da javila mi koleginica da dolazite"
"znate, istakao bih prednost u odnosu na druge kandidate jer mi je objekat u blizini stanovanja što znači da je po firmu korisnije što po potrebi mogu da ostanem duže ako se desi neki problem sa isporukom umesto da putujem prevozom sat i po"

odgovor "firme":
"a vi se znači javljate zato što vam blizu?"

ja:
"ne, nego me poslsla vaša koleginica iz najbolje namere"

ona:
"mi ovde svi putujemo do posla i menjamo dva prevoza, evo vaš potencijalni kolega dolazi iz Pančeva, sad ću vas upoznati, evo, ovo je naš novi mogući kolega, stanuje blizu" (???)

ja:
"zahvaljujem na profesionalnosti, prijatno"

nedugo zatim kreću mere sa koronom, prevoz ne radi, ne znam da li je dolazio taj iz Pančeva ali prodavnica jeste radila pa mi nejasno kako su dolazili sem kolima ili su menjali ekipu?

nedugo zatim kreću mere sa koronom, prevoz ne radi, ne znam da li je dolazio taj iz Pančeva ali prodavnica jeste radila pa mi nejasno kako su dolazili sem kolima ili su menjali ekipu?

Treba vremena da nadjes nekog da te primi, i moras biti aktivan. I kod mene je isto tako. Ako izgubim posao treba mi nekolko mjeseci aktivnog trazenja. Samo naprijed. Nema prostora za pesimizam.

Treba vremena da nadjes nekog da te primi, i moras biti aktivan. I kod mene je isto tako. Ako izgubim posao treba mi nekolko mjeseci aktivnog trazenja. Samo naprijed. Nema prostora za pesimizam.
e to to...nekoliko meseci...ko da će da živimo ko nindža kornjače...

ako išta valja u onoj Americi a ono:
skokneš do restorana "dobar dan perem sudove za brz keš", eno ti kecelja...
a po isplati:"a jel dolazite i sutra?"

kod nas...
"dobar dan jel treba jablan za istovar šleppera?"
"neka, neka, nek stoji, ko zna ko je tebe poslao da proveravaš šta mečkarimo, ko je pustio ovog unutra?"
:lol:

Izvesni Švajcarac menadžer mobilnog operatera je svojim zaposlenima sugerisao: "Izbegavajte ugovorne obaveze kad god možete, jeftinije je za keš
Не знам за шјавцарца, ал ја више година то саветујем све око мене. И нико ме не послуша.
Направе уговор вођени обећањима на две године и покају се после три месеца а плаћају још годину и 9 месеци нешто са чим нису задовољни.
Реално гледају свега пар канала, а да не говорим што и оно мало занимљивих канала закључају после неколико месеци.
Додуше, ја не гледам тв одавно, па..

Back