Pogodi koji je cvet na slici

Dobroo, našao sam teško, pa ću posle i za onako:
Uvod je dobar:
Cvet koji nikada nije poklonjen nijednoj dami.
niko ne prodaje, niko ne kupuje, niko nije uspeo da napravi aranžman od njega, samo retki su imali priliku da ga vide (mi smo ga uslikali u Grčkoj,... jedne noći).

Pogledajte prilog 1548360
Staviću i drugu sliku - dok nađem. Cvet je uslikan kod IN marketa na Lefkadi u Nidri-u.
A sad ću da nađem za Onako :) .​


ovo notji cvjeta
 

Dance Dancing GIF by Doze Studio
 
Legenda o Naru ( Možda vam se dopadne )

Legenda kaže da je lepa kići boga Zevsa i boginje Demetre, Persefona, volela da provodi vreme pevajući i plesajući sa nimfama. Jednog dana nije odolela da ne ubere lepi cvet smrti – narcis. Čim ga je ubrala, zemlja se otvorila i iz nje je izašao zao Had. On tada povuče u svoj podzemni svet lepu Persefonu koja je vrištala iz sveg glasa.
Poziv u pomoć čula je njena majka koja je odmah krenula u potragu za svojim čedom ne bi li joj pomogla. Međutim, nigde nije mogla da je nađe. Očajna majka je bila u tuzi i strahu dok joj bog Helije nije ispričao šta se desilo. Čuvši o tragediji koja je zadesila njenu kćer, ona brže bolje otrča na Olimp da traži pomoć od Zevsa.
Ljuti Zevs je pocrveneo od besa kad je čuo šta se desilo sa njegovim detetom, pa je zato odmah poslao glasnika Hermesa u podzemni svet da mu kćer dovede natrag.
Došavši u Hadov svet Hermes je saznao tužnu vest. Persefona je već bila Hadova žena. Naime, postojao je zakon koji je nalagao da, ako bi neko nešto pojeo u podzemnom svetu, ta osoba više ne bi mogla da izađe iz njega. Nesretna Demetrina kći je u početku odbijala da pojede bilo šta što joj je Had davao, ali glad ju je jedan dan savladala i ona uze šest zrna nara.

imamo mi među forumašicama i Persefonu :) iz toplih južnih krajeva ... eto još malo zagonetki :D
 

Back
Top