Pogled na život i Boga

svesnaglista

Legenda
Moderator
Poruka
65.962
bog.jpg


Tabela kaže da u odnosu na emociju u kojoj trenutno boravimo, imamo i određen
pogled na svet oko sebe.

Kako vi vidite Boga?
Da li se pogled na život i Boga slažu sa ovim iz tabele?
 

ISTRAZIVAC9

Veoma poznat
Poruka
14.816
Pogledajte prilog 758089

Tabela kaže da u odnosu na emociju u kojoj trenutno boravimo, imamo i određen
pogled na svet oko sebe.

Kako vi vidite Boga?
Da li se pogled na život i Boga slažu sa ovim iz tabele?

Emocije se često miješaju sa osjećajima.

Osjećaji (senzacije) su psihički procesi koji su vezani sa čula. Oni su odraz naše objektivne stvarnosti i imaju objektivan karakter. Emocije imaju subjektivan karakter. Odnose se na našu ličnost.

Direktno doživljavanje sebe predstavlja naš stav ili odnos prema objektu.Svijet koji nas okružuje je stalno u nekom kontaktu sa nama.Na taj način mi stalno,spontano izražavamo naš odnos ili stav.

Objekat sa kojim smo u kontaktu, doživljavamo ga na različite načine, kao npr: može nam se svidjeti ili ne, može nas razveseliti, naljutiti itd. Osjećajući te osobine koje objekat izaziva, doživljavamo prijatnost ili neprijatnost.

Emocije su specifičan odnos osobe prema sebi, konkretnim predmetima ili pojavama i prema drugim ljudima. Emocije se javljaju kada je za nas nešto važno. Pojavu emocija ne može izazvati neko drugi.[1] Emocije afirmišu ili ugrožavaju ličnost osobe te im je najvažnija funkcija akcija - reagovanje na emociju.
 

Crni_Georgije

Aktivan član
Poruka
1.216
Bog je iznad svih ljudskih pojmova,nadilazi ih pa i pojma ljudske svesti i njenih stanja.Samospoznaja sopstvenog bića nije spoznaja Boga,možda čišćenje ogledala za što jasniji odraz božanskog u čoveku kao ikoni Božijoj ali ne i potpuno shvatanje božanskog bića.Ovo mapiranje je samo sastavljanje ,,razbijenog ogledala,,.
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.