Poglavar Ruske crkve želi da postane kosmonaut

gost 102443

Buduća legenda
Poruka
31.186
Moskovski patrijarh Kiril izrazio je želju da leti u kosmos, izjavio je direktor Ruske federalne kosmičke agencije „Roskosmos“ Anatolij Permikov. Patrijarh Kiril je to rekao u Zvezdanom gradu, oko 20 kilometara od Moskve, gde je osveštao Preobraženski hram.Kako je objasnio sveštenik Georgi Rošin, videti Zemlju kroz prozor svemirskog broda nije samo dečji san, već i želja patrijarha Kirila, koji svim srcem podržava ruske kosmonaute.

Predstavnik Patrijaršije potvrdio je da je patrijarh Kiril pre 11 godina, dok je bio mitropolit smolensko-kalinjingradski, u Smolensku imao obuku za pilotiranje vojnim borbenim avionom MiG. Patrijarh je tada imao 19 treninga i dobio je i sertifikat o tome. Taj podatak pominje se i u njegovoj zvaničnoj biografiji. On je takođe u mladosti bio i padobranac i izveo je mnogo skokova.
Moskovski patrijarh ima 64 godine, ali stručnjaci smatraju da to nije prepreka za let u kosmos. Dosad najstariji kosmički putnik, Amerikanac Denis Tito, imao je 61 godinu kada je leteo u kosmos.

http://www.alo.rs/vesti/33583/Patrijarh_bi_da_leti_u_nebo
 

Back
Top