Ko je objedinio Stari i Novi zavet i postavio kao Sveto pismo?
Da li smo mi hriscani ili smo samo podanici Jevrejskog Boga i njegovog "izabranog" naroda?
Ko je proglasio Jevreje za izabranike Jedinog Boga?Oni sami?
Ko je pisao Stari zavet? Bog licno ili Jevreji sami?
Kako je istorija jednog naroda,i to na vrlo klimavim nogama,postala religija mnostva naroda?
Kako je Sin Boziji postao nosilac jedne religije?Da li smo mi onda idolopoklonici?
Da li smo mi u podredjenom polozaju jer je Sin,a ne Otac,nas Bog Isus Hrist?
Ipak mislim da je sve to jedna velika podvala.....
Stari i Novi Zavet su pripojeni jedan drugom tj.kanonizovani od strane Rimskih vladara,ciji cilj je bo da uvedu novu religiju u svoje carstvo,ali tako da njima odgovara.Oni koji su ucenike Isusa proganjali,ubijali,bacali lavovima,preko noci su se"preobratili"i uveli svoju nauku.Naravno nauku ni pribliznu ucenju Isusa.
Naziv"hriscani"uveden od strane ovih pijanih Rimljana nije naziv kako su sebe zvali ucenici Isusa.-Pomazanik,hebrejski Mesiah mogao je biti svaki covek,koji drzi zakone i po obicaju pomazuje svoju kosu maslinovim uljem.Niste podanici jevrejskog Boga jer mu se i ne povinjete.Ne postujete njegove zakone,ne pridrzavate se obicaja tako da ne vidim kako mozete biti njegovi podanici.
Jevreje niko nije proglasio za izabrani narod.Kao prvo pojam "Jevreji"pojavio se mnogo kasnije nego kad se Bog javio Mojsiju.Poenta nije u narodu nego u pojedincu.Kod Boga nijedan"narod"nema povlasceni polozaj.Zamisli jednog zlocinca,iz bilo kog naroda koji pocini neki zlocin.Da li zbog tog zlocina odgovara citav narod ili samo taj pojedinac?Tako je i kod Boga.Nema kolektivne krivice,niti kolektivne nagrade.
Kako je istorija jednog naroda postala poznata citavom svetu.Pa tesko bi taj mali narod postao poznat da nije zakona i objavljivanja Mojsiju na Sinaju,jer kako na primer ne znamo i nemamo opste poznatu istoriju recimo naroda Papua Nove Gvineje?
Stari Zavet jevr.Tanach pisalo je mnogo ljudi.Priznajem ima delova koji su zacudjujuci i koje sam nisam mogao da svarim,ali poenta nije u tim stihovima niti su oni najvazniji,nego zakoni,pravila po kojima nam Bog preporucuje da zivimo,koji su dati pre hiljade godina,cije bi danas postovanje dovelo do onoga sto bi celom covecanstvu odgovaralo.
Kako je Sin postao vodja religije?Pa prvo da li je Sin?Osoba koja je Sin od Oca mora pokupiti neke gene jer tako?A po tome onda je i Isus Bog.A da li Bog hoda,jede,pije spava?Isus je bio covek od krvi i mesa kao ti i ja.A njegova majka nije rodila Boga.
Da li ste onda idolopoklonici?Pa ako verujete da je covek Bog.
Da li ste u podredjenom polkozaju?U odnosu na koga?
Vidi samo je jedan Bog,nema on ni sina ni cerku,ni sestru ni brata.Nisi u podredjenom polozaju ako verujes u Boga.