Podsvest

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lexa

Buduća legenda
Poruka
30.368
Dakle, svest i podsvest su tema :lol: a ko želi da čita referat, slobodan je :manikir:

Čitam ja neke isečke o svesti i podsvesti sad, bilo dosta zanimljivo; i kažu oni: slušaj te male unutrašnje vragolane, ti si ženka tebi to ide od ruke...

:eek:

Ajde o.O mislim se. A nije da mi nije išlo od ruke, smao u jako neobičnim situacijama, kada je procena nečijih reči u pitanju na brzinu, odluke koje su doneli, smatrah ih nekako..... OČIGLEDNIM. Zato i nisam nikada isticala stvari do kojih ljudi kasnije silnom dedukcijom dođu kada je već kasno.....

Elem, sad bih da vam opišem situaciju:
Oću da smršam, i nagomilalo se tu nekog salca koje nikada nisam imala, pa reko' daj da povremeno gladujem, pa da jedem umereno, to daa rezultata, malo sporta ovo ono :rumenko:

Ustadoh prilično rano a da doručkujem nikada nisam imala običaj. Tačno nakon čitanja ovih tekstova odem do frižidera i ždraknem unutra automatski. Da zlo bude veće, nisam bila ni zainteresovana da jedem, nego mi je nešto trebalo da vidim da li ima. Jao da, mleko :D htela da napravim 3 u 1 sa malo mleka.

Kad tamo - PREMIA majonez :eek:

E sad, reče meni jedan deo mozga: premia je đubre, ako se slučajno desi da je ukusno sve'dno znaš da je otvorno najvećim delom. Je l to bila intuicija ili logika? :lol: stvarno ne znam.

Ali pobedila je radoznalost, te moradoh da liznem da vidim baš kakav je ukus.
Dođavola, kiseo majonez :( najzad je neko napravio. Da da, osuđujuća ruljo čitalaca, svideo mi se :cry:
Nema veze, odem ja nazad da nastavim sa radom, kad ono jedino što mi stoji u glavi je majonez. Je be ni majonez. NIje što sam gladna, nije što mislim na hranu ili što bih se prejela, videla sam tamo i šunku od koje bi svima, pod normalnim okolnostima, bale pošle na usta pa bi umrli u agoniji eksplodirajućeg želuca.....

Ne ne ne ja mislim na majonez.

Recite vi meni sad, psiholozi i psihijatri, je l to svest ili podsvest? Svest je ta koja mi govori da je u pitanju đubre od hrane i da ne bih trebala da jedem ako hoću da smršam, ali onda... pa možda sam i gladna :eek:

Možda podsvest hoće samo da me nahrani.....
Al' zašto premia majonezom majku joj?

Al ajd sad jedno pravo pitanje: pretpostaviću da ima istine u onome da trpaju razne dodatke u hranu koji čine da opsesivno mislimo na nju. Uglavnom svi krive tu konkretnu situaciju u industriji za debele amere, je l da?
Gde je tu podsvest? Je li to impuls da ipak pojedemo nešto za šta znamo da nije baš zdravo i potrebno i kako je s lušati kada je poremećena?

A tvrde ljudi učeni i mudri da je dobro slušati unutrašnje glasove.
Podsvest je zloupotrebljena tako da slušati je vodi ravno u samouništenje, danas. Iako smo prirodno napravljeni tako da nas pod odgovarajućim okolnostima ista štiti od opasnosti, je l da? Hej, ne čujem međeda, ne vidim ga, čak ni ne smrdi u vazduhu, ali nešto mi kaže da ne idem u onaj mrak i da se vratim u pećinu ispred vatrice, da se lepo ušuškam sa mladuncima..... je l međed postao aditiv :(

Zašto nam intuicija ne govori da NE JEDEMO premia proizvode :lol:

Ajd sad, raspalite.

zato sto ti je podsvest slabija od estrogenskog tlasa koji te zapljusnuo..
a sto se tice debelih amera, na tome je sistematski radjeno u laboratoriji..godinama, decenijama..da bi se dobila lenja vojska poslusnika..
pocevsi sa nacionalnim fluorisanjem vode, pa na dalje..
sve dok podsvest ne dovedu na nivo zakrzljalog zrnceta koje vise nicemu ne moze da se odupre..
homer ti je slika i prilika..

Poslednja izmena:
Podsvest je zla, zla.... zla podsvest i treba je unistiti... ja bih i svest unistio i istrebio da mogu. Nista nam dobra nije donela i ljudi su jako nesrecni jer postoji. Zato su i u dosta neodlucni pa cak i ne znaju sta ne zele. Eto primera nasi politicari slusaju podsvest recimo... eh da ali su oni nekako uspeli da eliminisu svest.

Sve sto nam se desava,belezi se u podsvesti. Podsvest je i aktivator dogadjaja,tako da ono sto nam je podsvesti,to ce se aktivirati u spoljnom svetu. Ako razmisljate pozitivno-pozitivno ce da vam bude,ako razmisljate negativno-znate i sami. Tu nema nikakve velike mudrosti. Problem je u tome sto ljudi ovo ne shvataju ozbiljno. Ljudi ne shvataju da su oni zaista sposobni da kontrolisu svoj zivot. Kontrola nad svojim zivotom nije nimalo egoisticno shvatanje. Mi biramo na koji nacin cemo to da uradimo i moramo biti svesni da smo mo takodje odgovorni za svoje postupke. Da skratim-podsvest je veza sa Svemirom. Svemir je beskrajni izvor znanja i informacija. Kada uspostavimo kontakt sa podsvescu,mi zapravo mozemo dobiti sve informacije i odgovore. Mozemo da resimo sve nase probleme,da nadjemo put u zivotu,da se izvucemo iz depresije,da shvatimo svoje greske itd...Dakle,menjanjem nacina razmisljanja,menjamo nase zivote,sebe i sve oko nas.
Podsvest je kao tabla po kojoj su urezane nase misli. Ispravicu se,ne samo podsvest,nego i ceo nas umni sklop. Koliko god da zvuci kao naucna fantastika,mi nismo ni svesni da se mozemo isprogramirati da delujemo u pravcu u kojem zelimo. Mogucnosti su neiscrpne. Sve sto treba da radite je da verujete.

Ovo sam negde isceprkala sa neta...inace ima jako dobra knjiga "Moć podsvesti" - Joseph Murphy koja mi se jako dopala .Tako da bi se Lucija gore sa onim sto si napisala slozila.

Podsveat je snažna u toliko što kada prihvati istinu kojom smo je hranili ona je u sebe ugradi kao verovanje , uverenje i nove percepcije.Dacu primer mozda malo banalan ali jako ispravan.
Ako se uveravamo svakodnevno da smo jedinstveni, posebni, predivni upravo takvi kakvima se vidimo u svom odrazu, verujte mi sposobni ste sebe uverite u to.Sve je misao, kako ćemo odlučiti razmišljati i u kom smeru misao okrenuti..

pa sad...ono...nisu im losi oni sladoledi u kornetu, pakovanje 6 komaTa. narocito onaj od vanile. :manikir: a za majonez ne znam. ne volim bas nesto majonez, jedem ga samo u ruskoj salati, ako ga nije previse.
eto i sad ja imam sukob svesti i podsvesti. podsvest me nagoni da odskakucem do prvog maxija i da potrazim taj sladoled, a svest kaze - no, no. :(

ako je cista savest cista je i podsvest.savest smo stekli da bi preispitali podsvest mada jos njije utvrdjeno dali to necemu uopste koristi ili mozda steti.

Podsvest je zla, zla.... zla podsvest i treba je unistiti... ja bih i svest unistio i istrebio da mogu. Nista nam dobra nije donela i ljudi su jako nesrecni jer postoji. Zato su i u dosta neodlucni pa cak i ne znaju sta ne zele. Eto primera nasi politicari slusaju podsvest recimo... eh da ali su oni nekako uspeli da eliminisu svest.

:lol:

da nemas podsvest bio bi zombi..sto jaca podvsest, sto jaci sukob, imas sanse da se zoves pravim predstavnikom onoga po cemu se razlikujemo od ostalih zivih bica....

pa sad...ono...nisu im losi oni sladoledi u kornetu, pakovanje 6 komaTa. narocito onaj od vanile. :manikir: a za majonez ne znam. ne volim bas nesto majonez, jedem ga samo u ruskoj salati, ako ga nije previse.
eto i sad ja imam sukob svesti i podsvesti. podsvest me nagoni da odskakucem do prvog maxija i da potrazim taj sladoled, a svest kaze - no, no. :(

to nisu svest i podsvest....

to je strast i odupiranje njoj zlozika...nikad se ne odupiri ma sta bilo u pitanju.... ako se bojis da ce da ti skodi, pojedi ne 6 no 66 iz cuga i kad ti pozli taj sukob neces vise imati jer ces steci averziju prema njemu :lol:

ova preporuka je eventualno pogodna samo i iskljucivo za tu vrstu strasti. :lol:

govorim ti iz iskustva jer smo slicni sto se tice strasti... jednom davno sam kupio paklo sladoleda od 5 kila i nije moglo da udje u zamrzivac od starog zilovog frizidera...i ja seo i jeo... dok nije kilo dva ostalo pa sam presuo u drugu kutiju i zamrzo... :lol: danas kad vim sladoled oma se setim toga i osetim ono slatko i prijatno unutarnje nadignuce :lol:

Ako je podsvest , teranje na nešto ćto vas mami , a svest to neodobrava , onda ja neznam niti šta je jedno , niti drugo ...
Postoji i nesvesno kao kategorija , i to je ono usađeno , i vaspitanjem sticano , one slike iz detinjstva , i snovi koji se poput žiga urežu , neidu u pudsvest , nego upravo u nesvesno .
Podsvest je gotovo neistražena oblast uma . Kao što postoji fizičko i materijalno , tako postoji i metafizičko i neopipljivo , onostrano ..., e to je podsvest , i u njoj se nalaze podaci koje smo videli , osetili , doživeli ih , pa i ono što se naziva kolektivnim , i osobnim nasleđem .
Stoga se i hipnozom , i meditacijom , pokušava doći do podsvesnog , kako bi se izlečile traume iz detinjstva , ikako bismo ovladali i nesvesnim i svesnim ..., dakle ono je po onome što ja znam , mnogo dublje od svesnog i nesvesnog .
Kada se odvikavamo od cigare , (pravim analogiju sa nekim od predhodnika) ono što nas tera da zapalimo samo jednu , nakon tri dana prestanka , nije nesvesno , nego zavist koja uzburkava emotivno , i bivamo nervozni , razdražljivi , itd ., a racionalno , i trezveno nas odvraća od iste , e tu je i ono prisećanje koje ili nesvesno budimo ili svesno , koje nam kaže da ako opet propušimo , kašljaćemo , i vraća nam one ružne slike dok smo pušili !!!
A u podsvesti se krije mnogo toga nama van - čulnog , i van- pojmljivog , koje kad bismo mogli da kontrolišemo , više nebi bili ni ljudi , već nešto drugo (nadčovek možda) , stoga nam i nisu poznata ta vrata , a i ako jesu još nemamo pravi ključ , već uz pomoć kalausa ulazimo na kvarno u nju , Uzvišenu podsvest !!!

Na samom prapocetku , jos na nivou ameba i jednocelijskih organizama , razum , pa kao ni bilo koje druge danas nam znane ljudske karakteristike i kategorije , nisu postojale , odnosno bile su van svesti , jer niti je postojala sama svest . Stoga u tom trenu , u tom dobu nije postojao ni Bog.
Postjola je Supernova , Veliki Prasak , milijarde tona vodonika i helijuma , raznovrsnih gasova ,
koje se , priznajem , nije slucajno sve ovo nije niti zbilo , niti dalje vise-milijonsko sjedinjavanje ogromnih asteroida u Planete , Zvezde koje su do danas ostale da sjaje i bivaju nosioci centripetalnih sila koje su oformile galaksije ... pa i nas Mlecni Put . Ali svesnost o svemu tome nije postojala , pa niti Bog prema nama , niti ljudi prema Bogu .!
Negde tamo gde nase oko nikada nece dopreti , bica se klanjaju ili izdizu (ako ti pojmovi kod njh uopste postoje kao i moral , greh...) nauku i tehnologiju .
Bog je nas i iskljucivo "ovozemaljski" produkt (brend, moglo bi se reci , pored Isusa . najveci).!
U tom trenu sama svesnost je bila Bog , koja se mnogo kasnije nastavsi (mislim na svesnost) , jos kasnije i izdigla iznad same sebe i pocela da se posmatra sa distance . Dakle , "ON" tj. Bog tada biva forma smisla i svrhe samoga zivota tek kada covek postao je svestan sebe i svoje egzistencije . Tako da je pre smisla , covek prvo oformio samoga sebe kao promisljeno bice, a potom je pojam Boga izdigao na izvestan piedestal "odgovornosti" kako bi vecno i zanavek uvecao svoju sopstvenu vrednost , svrhom svoga bivstva , i jos bitnije , kako bi mogao da opravda sudbinu svoje lenjosti , podlosti , zlobe , sujete , bahatosti , gramzivosti ,prevrtljivosti , ne-doslednosti i svih onih prljavila i praznina koje covek poseduje i koristi po potrebi , a kojim je uprljavsi sam pojam Boga (Tvorca) , "kao" cinivsi zarad njega i u njegovo nedodirljivo i sveprisutno ime . To sto mi pojmamo Bogom , jeste PSEUDO - BOG , i taj Bog nije stvorio nas , no mi njega .!!!
I to obrtanje teza , opet proizilazi iz tastine i sujete , kako bi se mi kao JEDINA misleca bica (a ko tako misli u startu je nize od ameba na lestvici postojanja) izdizali sve vise i vise , poput gorila koje se sepure , i bez postede klali i prezirali u toj umobolnoj vatri koja uvek gorece ... za dominacijom jednih nad drugima ..., njih nad trecima ..., pa sve tako .!!!
A TVORAC jeste pravo ime toga pojma koji obitava u ehu i odjeku , jos uvek u velikom prasku , crnim rupama , u slozenosti funkcionisanja nasih organizama , u spregama nasih metabolizama i fiziologije u odnosu na prirodu , u orbitama , galaksijama , u cetiri cudesna kvarka , u neunistivosti energije , u nasoj nepoznanici njezine izvornosti (mislim na energiju) , u suzama i saosecanju , ceznji pa i u zlu , mrznji i ratovima i tako u nedogled i u evoluciji , sve do kataklizme i ponovnog kraja postojanja svesnosti , promisljanja , razuma i nas samih i naseg pojmanja Tvorca . Sam Tvorac mnogo vise jeste u destrukciji i u nistavilu i nicemu ..., nego sto jeste u nasim crkvama , oltarima , raspecima i svecama na "prodaju" , pozlacenim mantijama , velikim kapama gustobradih ekstrema (cast izuzetcima mudraca ..., kao i u svakoj nauci , doktrini , kreativnosti i zanatu) i ostalim , slikovitim , povrsnim slojevima pokorice leda sto pluta okeanima saznavanja , vidjenja i otkrovenja .

što se tiče hrane činjenica je da je industrija pretrpana i bahata i da ima toliko stavri koje nam objektivno ne trebaju tako da se svodi sve alavost, zadovoljstva bez napora i lažnu sliku izobilja i izbora
podsvesno ti želiš da osetiš fenomenalnost tog ukusa, svesno imaš ideju da je to škodljivo i nepotrebno
ako uzmemo svest kao realnost a podsvest kao fikciju
nekako nam je podvest previše napunjena idejama koje nemaju veze sa onim relanim, animalnim funkcionisanjem organizma
ali im se predajemo jer su nakalemljene kao potemkinova sela
da nas uvere kao je život sladak i šaren iako je u sištini gola animalna borba i preživljavanje

Da sam naisla na naslov ne bi to ni prelistala, a da ti to ne "prevodis" Tajnu? :hahaha:
Tvoja grška , što jednu strahovito vizionarsku , a u biti samo genijalno protumačenim svetom iznedrenu kjnigu , ti ne bi ni prelistala .
A "tajna" mi je poznatija od ranijih nekih dela...od Kastanede i to svih 7 knjiga o Don Huanu i njegovim učenicima (gde mi je čitajući ovo pre više od 15 ljeta bilo jasnije ali mistikom iskazano , a ne kao neki priručnik o tome kako prepoznati "karmu") , pa "Celestinino proročanstvo" , preko ruskih dokumentaraca "Voda" , i do mojih ličnih saznanja i shvatanja preko beletristike i astrofizike , do ezoterije i Bele Hamvaša , da si jednostavno sitna karika u lancu Prirodnih dešavanja , i da se sav unutarnji nesklad , jeste u stvari nesklad bivstva sa Prirodom . Verovatno da ti je tamo u Sibiru , to mnogo jasnije , no nama koji se u "urbanom" gubimo i satiremo u kolotečini . A mogao bih reći da gotovo svi veliki pisci indirektno ukazuju na tu "tajnu" , koju su znali i Severno i Južnoamerički indijanci , i aboridžini , i drevni Samuraji , tibetanski monasi , i Amazonski Šamani ...
Ali interesantno je kako sam mogao navesti bilo koji naslov (iz pošalice čiste) , a da bi ti opet to shvatila kao napad na tvoju ličnost .
Stoga ti sad dajem od Adlera -" Individualna Psihoanaliza" , ili " Svet Kao Šahovska Tabla " - Zbignjev Bzhezhinski .
Čisto kako bi pored samopotrage za samospoznajom , prešla i na globalne igrice , ukojima smo kao jedinke , totalno nemoćni ... :rtfm::bye:

Poslednja izmena:
Tvoja grška , što jednu strahovito vizionarsku , a u biti samo genijalno protumačenim svetom iznedrenu kjnigu , ti ne bi ni prelistala .
A "tajna" mi je poznatija od ranijih nekih dela...od Kastanede i to svih 7 knjiga o Don Huanu i njegovim učenicima (gde mi je čitajući ovo pre više od 15 ljeta bilo jasnije ali mistikom iskazano , a ne kao neki priručnik o tome kako prepoznati "karmu") , pa "Celestinino proročanstvo" , preko ruskih dokumentaraca "Voda" , i do mojih ličnih saznanja i shvatanja preko beletristike i astrofizike , do ezoterije i Bele Hamvaša , da si jednostavno sitna karika u lancu Prirodnih dešavanja , i da se sav unutarnji nesklad , jeste u stvari nesklad bivstva sa Prirodom . Verovatno da ti je tamo u Sibiru , to mnogo jasnije , no nama koji se u "urbanom" gubimo i satiremo u kolotečini . A mogao bih reći da gotovo svi veliki pisci indirektno ukazuju na tu "tajnu" , koju su znali i Severno i Južnoamerički indijanci , i aboridžini , i drevni Samuraji , tibetanski monasi , i Amazonski Šamani ...
Ali interesantno je kako sam mogao navesti bilo koji naslov (iz pošalice čiste) , a da bi ti opet to shvatila kao napad na tvoju ličnost .
Stoga ti sad dajem od Adlera -" Individualna Psihoanaliza" , ili " Svet Kao Šahovska Tabla " - Zbignjev Bzhezhinski .
Čisto kako bi pored samopotrage za samospoznajom , prešla i na globalne igrice , ukojima smo kao jedinke , totalno nemoćni ... :rtfm::bye:

E cuj...tako mi je drago sto si mi rekao sta da citam!
A sta ocekujes da covjek u neznanju uradi do dozivi komentar licno...
Zaista nisam informisana a to da u neznanju proradi malo sujetice, to je tako ljudski! ?
Naslov je ocajan... moc za vlascu?! Sta je to u njoj vizionarsko, molim te? Taj me aspekt sveta ne interesuje...

A u Tajni ima osim tajne i prizvuka materijalizma i priznaj da bi tvoj naslov mogao da se uzme kao komentar.

(Ma ti prirucnici su prakticni za iscitavanje sporadicno...I ja vise volim pravu umjetnost.)

Potpuno se slazem kad kazes da smo otudjeni od prirode i da imamo probleme zbog nesklada sa Majkom Prirodom? Da li je vladavina prirodno stanje covjeka medju ljudima? Sto mnogi teze da su najjaci i najbolji? Da li se ljudi dijele na manipulatore i manipulisane? ...

Kod mene u Sibiru je divno! Bjelina, cistota...svi se tragovi lepo vide...Dodji da pricamo o podsvesti, od tebe bi se mnogo moglo nauciti a ja volim da ucim.

Obecavam ti da cu sjutra otici po Individualnu Psihoanalizu jer je to nesto sto naprosto obozavam, a nisam znala za to djelo. Kompletna umjetnost bi trebala da bude usmjerena na nase usavrsavanje, napredovanje...pa zasto drugo postoji taj divan paralelan svet?

Kako to mislis presla na globalne igrice? Zasto? Vise volim mikrokosmos..

P.S. Izvinjenje postavljacu zbog opstruiranja teme.

E cuj...tako mi je drago sto si mi rekao sta da citam!
A sta ocekujes da covjek u neznanju uradi do dozivi komentar licno...
Zaista nisam informisana a to da u neznanju proradi malo sujetice, to je tako ljudski! ?
Naslov je ocajan... moc za vlascu?! Sta je to u njoj vizionarsko, molim te? Taj me aspekt sveta ne interesuje...

A u Tajni ima osim tajne i prizvuka materijalizma i priznaj da bi tvoj naslov mogao da se uzme kao komentar.

(Ma ti prirucnici su prakticni za iscitavanje sporadicno...I ja vise volim pravu umjetnost.)

Potpuno se slazem kad kazes da smo otudjeni od prirode i da imamo probleme zbog nesklada sa Majkom Prirodom? Da li je vladavina prirodno stanje covjeka medju ljudima? Sto mnogi teze da su najjaci i najbolji? Da li se ljudi dijele na manipulatore i manipulisane? ...

Kod mene u Sibiru je divno! Bjelina, cistota...svi se tragovi lepo vide...Dodji da pricamo o podsvesti, od tebe bi se mnogo moglo nauciti a ja volim da ucim.

Obecavam ti da cu sjutra otici po Individualnu Psihoanalizu jer je to nesto sto naprosto obozavam, a nisam znala za to djelo. Kompletna umjetnost bi trebala da bude usmjerena na nase usavrsavanje, napredovanje...pa zasto drugo postoji taj divan paralelan svet?

Kako to mislis presla na globalne igrice? Zasto? Vise volim mikrokosmos..

P.S. Izvinjenje postavljacu zbog opstruiranja teme.

Na globalne igrice mislim na ovu knjigu od Z. Bžežinskog , koji je u Ameriričkoj olgarhiji najveći geostrateg u nazad 30 godina . Mudro si mi odgovorila na sujetu , i negde to je ono što mi na ovom forumu ponajviše smeta . Draže mi je i ogorčenje i bes , i ožučenost , i bilo šta kao odgovor iz strasti (naravno sa iole argumentacije ) , nego li po malo , ili po više sujete .
Na ono pitanje koje postavljaš Da li je , i zašto je ljudima potrebna dominacija , i moć , najiskrenije ti onda preporučujem Ničeovu "Volju za Moć" , u kojoj je tako kristalno čisto i jasno izokrenuo onu Frojdovu tezu - da sve se vrti oko seksualnosti , i proširio na takvo široko tlo koje obuhvata sve što je ljudsko , a u biti je samo poniklo iz Voljeza Moći . Vizionarsko je u tom smislu što se sve njegove teze (uopšte za života ) koje je napisao , danas tako obistinjuju , u smislu Moći Korporacija u kapitalizmu , i njihovih bezdušnosti , na monetarno i hipotekarno ropstvo , protiv kojih , evo i u Americi počinju da se dižu . Korporacije drže svu vlast u rukama , i u svojoj alavosti , i bezgraničnom htenju za još više moći , stradaju ljudi . Nestaje lagano sva srednja klasa (a i ona je pod nekim kreditima , u nekom vidu ropstva) , a svet se deli na nenormalno bogate i jako siromašne ...
No čak i ti u Sibiru imaš pristup tim informacijama , hehe .
A umetnost , i jeste Božiji dar . Svaki vid kreativnosti koji teži da svoj lični "mikrokosmos" , delom , pisanjem ,melodijom ...približi "Onom Makrokosmičkom" , mora biti Tvorčev "dodir" , koji je greh proćerdati ! Ali međ umetnicima ima onih samo-nazovi-umetnicima , koji uvek više se hvale svojim delanjem , no što stvarno delaju nešto , pred čim moraš da zanemiš !
U to ime šaljem ti mojih misli ostvarenje :
Stranac

Kad stranac sam , na mestu ,
tu , ukopan , gde stojim
Previse gladan , hleba nezeljan ,
te , ipak se gojim !?
Odakle sad strasni , silniji vetar duva ...,
krsi , lomi , suvo granje , sveg onog ,
od cega ne zazirem , cega se ne bojim !
Na tromedji , bez trojstva ,
sam u sebi
I pre reci , u raskolu sa mislju ,
...usta isprana i suva
Vina , crna, pretacem u vodu , mojih ,
cini smisla nema
Stran sam medju svojim ,
Medj stranima , ne postojim ,
Neznan , u ogledalu mi covek !,
po suncu , nekad tmuran ,
pod sivim oblacima , sam se sebi divim ...,
Tesem se ..., al’ iznova se rojim !?
i cepam se ko trulež , ali opet se krojim
Stranac sam u dahu , sto radja se ,
iz vetra koji lomi ,
Kad iz misli , reci krenu ... i prerone
... u tajac ,
I zmija kada vatrom , sprzi , i sve
do kostiju oglozi
Na zemlji , sto je vecnost ...,
ja potpuni sam stranac ...
Tudje bice sam , u sopstvenoj kozi !
pas bez gazde , kuća bez dečijeg smeha ,
eho bez kraja , kroz duboki klanac ,
Ja sebi sam stranac , u sopstvenoj koži ,
uvek se više mene , i sve više množi ...,
pa opet u gomili sebe svojih , ja opet sam stranac ...

Idi na moj blog " O Čulnosti , o Umetnosti , O Seksualnosti " , imaš podnaslov "filopoetika" ... bilo bi mi drago da čujem neka tvoja zapažanja , kreacije , šta god bilo ... Izvini na nesporazumu , i malo sujetice:D:ok:

Poslednja izmena:

Back