Od kako sam (bar sebi) uveo pojam psihologike, i krenuo da proucavam sve u vezi tog pojma kod ljudi, podsvest ljudi se pretvorila u nesto sto je nejasno ili iz gluposti ili iz neznanja ili iz nehtenja same osobe....
I neverovatno je koliko slozene veze, mnogobrojne cinioce, uticaje i sve ostalo sto inace izgleda kao nejasna i slozena mreza zavisnosti uticaja na zeljeno ili na ono sto ce se tek pozeleti , odjednom postaju prosti odnosi, jednostavne i malobrojne mreze uticaja i zakljucivanja.....
A kombinovanjem psihologike (ekvivalentno psihologiji i psihologiji licnosti , gde je prvo nauka , a drugo skup stavova, reakcija, misljenja....osobe) sa jednostavnim metodama i receptima daje visemilionski izbor mogucih reakcija i dobrih poteza....i od sopstvene psihe, podsvesti i volje umesto kucnog ljubimca koji moze da pravi problem, dobijamo najjaceg saveznika za sve sto hocemo i sta nam treba.....
I tu mi pade na pamet primedba frustriranih , koji cesto zakljucuju (mozda na osnovu nekih svojih pogodnih primera) da osoba koja racionalno razmislja , nema emotivni zivot i nije prisna i cak ne ume da uziva u zivotu.....
Tako se samo njima stvara slika da je njihov cemer i jad nesredjenog emotivnog pristupa , opravdana slika i nuspojava njihove zelje da emotivno ispune svoj zivot, a to ne ide bez ove druge emotivnosti....
A tako je lako predstaviti sebicnog kao racionalnog....
I tako je lako predstaviti racionalnog kao dosadnog , jer trazi vecu kreativnost od obicnih ludih "puko mi film" , hajde da pukne istog trenutka i tebi.....poistovecivanje strasti za zabavom sa samom zabavom....
A meni je pun vidik emotivaca koji su zeljni eksplozije svoje strasti i cine neracionalne i nerazumne aktivnosti, da bi sutra bili ubedjeni da su se lepo proveli sto su se ukomirali kao stoke, sto su se dosadno premestale sa guza na guz u nekom fensi kaficu , da bi bile nekako startovane i primecene , a podsvesno stoji odluka da ce prvog koji im pridje da odbiju, zbog revansa sto su same, a kasnije ce zahtevati iskljucivo "zlatnog decka" (ne u smislu kesa iskljucivo)....
I svesno -nesvesno pristaju da budu zrtve tacno onih osoba koje jednostavno vide o cemu se radi i iz sebicnih razloga odigraju par poteza koji se traze, svesno srljajuci u stvarno svesnu potvrdu svoje nesrece i lose karme.....
Svesno , nadsvesno i podsvesno jesu nekad bili ideali psihologije i nekih psihologa....
Nadsvesno je pripalo bogu, svesno coveku , a podsvesno zivotinji u coveku....
Moj dosadasnji rad pokazuje da zadovoljna zivotinja omogucava coveka, i radjanje boga u coveku.....
Ne sme biti prisile nad zivotinjom , jer zivotinja nije covek-zver koji cuci u coveku.
Prisila se obicno obavlja ubedjivanjem i krivljenjem logike, samoubedjivanjem , samoobmanama (sve one psiho metode savremenih knjiga).....
Za sada , svima izgledam kao marsovac, osim Britancima....koji su podeljeni i iskljucivi , ili naucna elita ili radnicka pfalanga...(rimska borbena jedinica)....Kod njih je iznenadjujuc taj otvoreni pristup ljudskoj psihi i emocijama, to otvoreno seciranje i sebe i svega.....
Oni su cak prvi zavod koji uspesno i totalno novim metodama leci skoro sve oblike shizofrenije....
Ovo pricam jer su shizofrenicari uglavnom bolesnici i pojedinci koji nisu uspeli da pobede svoju podsvest, a pokusali su .....nasilno......prihvatajuci savete ili modele koje su sami mogli da uoce u svom okruzenju.....u toku svog adolescentskog zivota....