Podrzavate li pravednu borbu naroda Cecenije, Ingusetije i Dagestana za nezavisnost?

bg pashaluk

Primećen član
Banovan
Poruka
538
Posle tri genocida vreme je da cecenski, ingusetski i dagestanski narodi konacno dobiju nezavisnost od totalitarne imerije Rusije :D

U ovim republikama preko 90% stanovnistva je za nezavisnost od Rusije (dok je npr manje od 1% za nezavisnost Texasa od USA) - ova tema je odgovor na debilnu temu o nezavisnosti Teksasa, koju je postavio neko ko nema ama bas nikakve veze sa Teksasom (za razliku od mene) :)

Posle tri genocida vreme je da cecenski, ingusetski i dagestanski narodi konacno dobiju nezavisnost od totalitarne imerije Rusije :D

U ovim republikama preko 90% stanovnistva je za nezavisnost od Rusije (dok je npr manje od 1% za nezavisnost Texasa od USA) - ova tema je odgovor na debilnu temu o nezavisnosti Teksasa, koju je postavio neko ko nema ama bas nikakve veze sa Teksasom (za razliku od mene) :)

Neznam za njih ali znam da podržavam pravednu borbu za nezavisnost naroda Teksasa, Alabame, Misurija i ostalih američkih država.

Podržavam borbu okupiranog meksičkog naroda na tlu SAD-a i borbu svih okupiranih meksičkih država zapadno od Teksada pa do Kalifornije.

Pravda za meksički narod koga danas u US-a ima najmanje 150 miliona......

Tražim uvođenje bar 2 crnačke države na tlu američkog istoka jer njih takozvanih (sa ponižavajućim nazivom) "afroamerikanac" ima najmanje 40 miliona.

Poslednja izmena:

Још кад би постављач теме знао зашто се ратује на Кавказу...aли главно је да се одбрани Тексас. :lol:

Postavljač teme je pokazao da nema pojma sa istorijom i političkom situacijom na Sjevernom Kavkazu... Ne postoji dagestanski narod... Dagestan je višenacionalna regija...

I apsolutno je netačno da je 90% stanovništva ovih republika za odcjepljenje... Veliki procenat (rekao bih ubjedljiva većina) stanovništava je lojalan državi Rusiji... za secesiju su samo islamski fundamentalisti kojima je cilj stvaranje nadnacionalne islamske države na Kavkazu (cijelom)!

Postavljač teme je pokazao da nema pojma sa istorijom i političkom situacijom na Sjevernom Kavkazu... Ne postoji dagestanski narod... Dagestan je višenacionalna regija...

I apsolutno je netačno da je 90% stanovništva ovih republika za odcjepljenje... Veliki procenat (rekao bih ubjedljiva većina) stanovništava je lojalan državi Rusiji... za secesiju su samo islamski fundamentalisti kojima je cilj stvaranje nadnacionalne islamske države na Kavkazu (cijelom)!

Појединачно гледано, у Дагестану су најбројнији следећи народи (према попису из 2002. године):

Авари = 758.438 (29,4%)
Даргинци = 425.526 (16,5%)
Кумици = 365.804 (14,2%)
Лезгини = 336.698 (13,1%)
Лакци = 139.732 (5,4%)
Руси = 120.875 (4,7%)
Азери = 111.656 (4,3%)
Табасарани = 111.152 (4,3%)
Чечени = 87.867 (3,4%)
Ногајци = 38.168 (1,5%)

Procitaj ovo i samo ce ti se kasti...
90,7% становништва Дагестана чине муслимани, а 9,3% су хришћани.

Тексашанине, поздравио те Чак Норис, а ти види шта ћеш...

:rotf::rotf::rotf:

A i ti fundamentalisti su za to , samo kad im ameri i Englezi kazu .

Netko je prije par mjeseci postavio video u kojem se vidi kako ta divlja muslimanska plemena kolju ruske zarobljenike. Užasno.:( Nikad neću zaboraviti te slike.:evil:
Normalno da civiliziran svijet navija za Ruse:ok:

Strasno, nemam reci koje opisuju taj uzas. Ne znam ni kako to nazvati.
I meni je ostao duboko u secanju taj video.

A i ti fundamentalisti su za to , samo kad im ameri i Englezi kazu .

Тако некако. Још 97-е је председник Азербејџана Алиев имао састанак са Мадлен Олбрајт ( добро нам је позната персона) и специјалистима за државну нафтну стратегију. Убрзо после тог састанка је Бил Клинтон ( још један познат нам лик) присуствовао потписивању нафтног споразума између азербејџанског председника и мултинационалне (читај америчке) нафтне компаније АМОКО. Наравно, Руси имају сасвим другачије мишљење на ту тему.

Појединачно гледано, у Дагестану су најбројнији следећи народи (према попису из 2002. године):

Авари = 758.438 (29,4%)
Даргинци = 425.526 (16,5%)
Кумици = 365.804 (14,2%)
Лезгини = 336.698 (13,1%)
Лакци = 139.732 (5,4%)
Руси = 120.875 (4,7%)
Азери = 111.656 (4,3%)
Табасарани = 111.152 (4,3%)
Чечени = 87.867 (3,4%)
Ногајци = 38.168 (1,5%)

Procitaj ovo i samo ce ti se kasti...
90,7% становништва Дагестана чине муслимани, а 9,3% су хришћани.
Da Anđelče, ali samo je manjina od tih muslimana za secesiju...
Čak i u Čečeniji koja je najpoznatija kao "secesionistička republika" su jake provladine snage među lokalnim stanovništvom... dakle to nisu Rusi... mada ima i Rusa i Osetina i drugih pravoslavaca u značajnom broju na sjevernom Kavkazu...

P.S.
Vidim da si sad moderatorka... čestitam!!! ;)

Da Anđelče, ali samo je manjina od tih muslimana za secesiju...
Čak i u Čečeniji koja je najpoznatija kao "secesionistička republika" su jake provladine snage među lokalnim stanovništvom... dakle to nisu Rusi... mada ima i Rusa i Osetina i drugih pravoslavaca u značajnom broju na sjevernom Kavkazu...

P.S.
Vidim da si sad moderatorka... čestitam!!! ;)

Znam, zato sam mu i navela demografiju, da ukapira da tamo gde je procentualno najveci broj muslimanskog stanovnistva, veoma je lako manipulisati...diskriminacija i 1000 stvari jos.

:hvala:

Back