PODRŽAVA TRAMPA, POLICIJI DOBRO POZNAT Ko je Bogdan koji je KAMIONOM ULETEO među demonstrante u Mineapolisu?

комшија

Stara legenda
Poruka
90.010
1591015721000.png





PODRŽAVA TRAMPA, POLICIJI DOBRO POZNAT Ko je Bogdan koji je KAMIONOM ULETEO među demonstrante u Mineapolisu?

1591015742800.png


01.06.2020.

Bogdan Večirko, koji je uhapšen nakon što se kamionom sa cisternom zaleteo u gomilu demonstranata u Mineapolisu, od ranije je poznat policiji kao sklon nasilju.

U pitanju je muškarac star 35 godina, najverovatnije ukrajinskog porekla, prenose američki mediji.

Večirko živi u Minesoti, a radi za kompaniju "Ken Advantage", transportnu kompaniju sa sedištem u Severnom Kantonu, Ohajo.

Naša srca su sa svima koji su u žalosti zbog ovih događaja, navodi se u saopštenju kompanije koja je rekla da će u potpunosti sarađivati u istrazi.

-xFk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTjJRN01EQV8vMmZkMTEwMzhhNmFjY2ZlY2FhOTEzNDRjYzdjZjA1N2EuanBnkZMCzQJCAIEAAQ


O samom Večirku se ne zna mnogo, ali je poznato da je pristalica američkog predsednika Donalda Trampa i da je njegovu kampanju podržao manjim novčanim iznosom, piše "Dejli bist".

Isti sajt navodi i da je on 2012. godine bio uhapšen zbog nasilja u porodici i da se izjasnio krivim za optužbu o manjem prekršaju.

U toku je istraga koja treba da utvrdi da li je on namerno hteo da zgazi demonstrante, ili mu se otrgla kontrola nad vozilom.

Večirko je prebačen u bolnicu sa lakšim povredama, nakon što su ga demonstranti izvukli iz vozila i pretukli.


Policija okruga Henepin objavila je fotografiju uhapšenog Bogdana Večirka, koji je, nakon što su mu konstatovane lakše telesne povrede, odveden u policijsku stanicu, a na teret mu se stavlja izazivanje opšte opasnosti, prenosi "Tanjug".

Na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako cisterna punom brzinom uleće u masu demonstranata koji su na mostu na autoputu I-35W u Mineapolisu protestovali zbog smrti Džordža Flojda, koji je umro za vreme hapšenja zbog jednog beznačajnog prekršaja.

h5Vk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWW1NN01EQV8vNmI1MGQ4ZmYzYWM1YjViNjIxOTcyYzE4ZGQ1YjA3YTcuanBnkZMCzQJCAIEAAQ


Prikazano je kako demonstranti prvo panično beže pred cisternom, a zatim joj, dok usporava, besno pritrčavaju, penju se na nju i otvaraju i vozačeva i suvozačeva vrata.

Okupljeni su zatim izvukli Verička iz vozila i počeli da ga biju, dok nije prišla policija koja ga je uhapsila.

Policija je navela da nema izveštaja da je bilo povređenih među demonstrantima, kojih je u tom trenutku bilo oko 5.000, prenosi CBS njuz.

Pre incidenta sa cisternom, protest je bio miran. link






Добро је да нема повређених међу мирним демонстрантима који траже правду за Флојда. Шетачи у Ници нису били те среће. Надам да ће Богдан бити осуђен на вишегодишњу робију.
 
Poslednja izmena:
Jedan je lego ispred, vidi na delić sekunde, i nije hteo da ga pregazi pa je staо (...)
Предомислио се у задњем моменту. Вероватно му је много варничило у глави, а и хтео да улети у масу - није имао план да згази једну особу.
Свака част на храбрости левичару који је легао пред камион и тиме изазвао "куршлус" у Богдановом мржњом помраченом уму!
 
Trebalo je da pustiš Komšiju da još malo uživa...
Богдан

С Википедије, слободне енциклопедије

Такође погледајте и Богоје (војвода).
Уколико сте тражили презиме, погледајте чланак Богдан (презиме).

Богдан
The Creation of Adam.jpg
Стварање Адама
Полмушки
ЗначењеБогом дан
Сродна именаБожидар, Теодор, Доротеј, Матеја
Чланци на википедијиСве стране које почињу са Богдан

Богдан је мушко словенско презиме и име, заступљено у Србији, Пољској, Русији, Украјини, Словенији, Бугарској, Румунији[1] и Македонији. Превод је из грчког „Theodosios“, а које је изведено из речи „theos“ (Бог) и „dosis“ (онај који даје). Постоји и хебрејско име са истим значењем[2]. У Србији је настало још у доба раног средњег века, о чему сведоче историјска документа и пописи становништва. Веома често се давало и то детету које су родитељи дуго и жељно очекивали, па су га сматрали даром од Бога.[3]
https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Богдан
 

Back
Top