Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da tako je, treba se hraniti zdravo i to je onda i dijetalno

takodje citala sam u jednoj knjzi ZDRAVI i VITKI

bitno je ispravno kombinovanje namernica

znaci ne treba unositi zajedno dve koncentrovane hrane

na primer ne krompir i meso

nego meso i salata ili krompir i salata

i izbaciti beli hleb i sve od belog brasna i beli secer

voce i povrce takodje normalno jesti

piti puno vode

Podseti me, bas pre neko vece u gradu pricamo prijateljica i ja kako ne bismo mogle izdrzati neku striktnu dijetu na sta ona kaze u jednom momentu kako zivi na bureku, pizzi i pecivu...wooow, polako, ne govorimo mi onda o istom, ja ne jedem cesto buruk i pecivo, ne jedem cak ni beli hleb ali nisam na striktnoj dijeti vec se hranim normalno...na sta me ona ohladila polusazaljivim pogledom...kad nisam pala sa stolice. Nije cak ni debela ali jeste sve krsnija i krsnija od, koliko do juce tanke osobe.

...ma jedan kolac nece da narusi ravnotezu, meni je skroz ok da covek neki gust sebi priusti, nismo u gulagu ali mi smeta tako epidemijski stav devojaka moje generacije, bese moderno biti u fazonu - kakva sam svinja, ne mogu da odolim, pojedem po trista grama cokolade dnevno. Verujte na rec da im je doslo na naplatu a tek su u drugoj polovini trece decenije, niko ne moze da jede bez ogranicenja, matematika je to dok kolac od 150-200cal ne skodi kilazi.

...ma jedan kolac nece da narusi ravnotezu, meni je skroz ok da covek neki gust sebi priusti, nismo u gulagu ali mi smeta tako epidemijski stav devojaka moje generacije, bese moderno biti u fazonu - kakva sam svinja, ne mogu da odolim, pojedem po trista grama cokolade dnevno. Verujte na rec da im je doslo na naplatu a tek su u drugoj polovini trece decenije, niko ne moze da jede bez ogranicenja, matematika je to dok kolac od 150-200cal ne skodi kilazi.
to ti mislis..kad pojedes danas slatko posle rucka sutra ti se odmah isto jede i cao

Pa da...i, sta sa tim:lol:? Ne moze se covek od toga natoviti, ugojis se kad ne pazis ni sta, ni kad, ni koliko jedes...a onda odes u drugu krajnost pa pocnes na miligrame da vagas i pijes sejkove umesto da zvaces hranu. Iz krajnosti u krajnost, ako upadas u 2500cal stvarno nije vazno da li ces pojesti neki secer ili ne.

ma desert treba izbaciti

ne treba nista posle jela

ni vodu pola sat sat

takodje voce se jede prejela pola sata do sat ( dinja, banana )

posle jela stvara otrove
Воће можеш да једеш кад и колико год хоћеш, од њега се нећеш угојити, а о стварању отрова ...па то чак ни коментар не заслужује.

kako nema otrova, evio posle jela naprskas jednu jabuku otrovom i pojedes :D ahahahahha
o boze, zaista svasta covek procita na netu....
jeste, ako pojedete voce posle jela, ne daj boze, svasta moze da ti se desi...
a te ovo za vodu da i ne komentarisem, cuj sad npr na ovih plus 40 reci ljudima da ne smeju posle jela da piju vvodu jedno pola sata, sat....
superiska :mrgreen:

ima jedan divan citat koji glasi : "Nije najveća budala onaj koji ne zna da čita, već onaj koji misli da je sve što pročita istina."

ima nesto i u tome, drugim recima, pusti to sto pise, pise svasta, sto ne znaci i da je to istina

to sam procitala negde :sad2:

ali znam da nije zdravo jesti voce posle jela... to ostaje
Види, није здраво ако имаш неких проблема с пробавним трактом попут жгаравице, чира и сл, али здрав желудац и цревца...свариће све то без проблема и с уживањем.
А на овој врућини ти воће или поврће заправо може бити и главно јело.
Нешто типа једна мега салата по укусу или огроооомно парче лубенице, велика диња, кила, две кајсија или брескви...
И не мој садЕ неко да коока како је тешко појести килу нпр лубеница, кад моја нејака деца(скоро 8 и скоро 2*5 година) поједу толико.
Јесте да се после тога једва мичу, али за пола сата оживе ко буве.:hahaha:

Poslednja izmena:
Pa da...i, sta sa tim:lol:? Ne moze se covek od toga natoviti, ugojis se kad ne pazis ni sta, ni kad, ni koliko jedes...a onda odes u drugu krajnost pa pocnes na miligrame da vagas i pijes sejkove umesto da zvaces hranu. Iz krajnosti u krajnost, ako upadas u 2500cal stvarno nije vazno da li ces pojesti neki secer ili ne.
kako ja nisam nikad doso u tu krajnost?da od toga ce se natoviti jer svakim danom organizam trazi vise slatkog..vidi se po ljudima bez naseg pametovanja

:klap: Congrats!

da tako je, treba se hraniti zdravo i to je onda i dijetalno

takodje citala sam u jednoj knjzi ZDRAVI i VITKI

bitno je ispravno kombinovanje namernica

znaci ne treba unositi zajedno dve koncentrovane hrane

na primer ne krompir i meso

nego meso i salata ili krompir i salata

i izbaciti beli hleb i sve od belog brasna i beli secer

voce i povrce takodje normalno jesti

piti puno vode

Evo primera:
532875_314618461940980_937284129_n.jpg

Podseti me, bas pre neko vece u gradu pricamo prijateljica i ja kako ne bismo mogle izdrzati neku striktnu dijetu na sta ona kaze u jednom momentu kako zivi na bureku, pizzi i pecivu...wooow, polako, ne govorimo mi onda o istom, ja ne jedem cesto buruk i pecivo, ne jedem cak ni beli hleb ali nisam na striktnoj dijeti vec se hranim normalno...na sta me ona ohladila polusazaljivim pogledom...kad nisam pala sa stolice. Nije cak ni debela ali jeste sve krsnija i krsnija od, koliko do juce tanke osobe.

To znaci da ste tu oko 25. i da vas polako stizu godine? To sam i kod sebe primetila, odjednom su pocele da se pojavljuju sitne bore i da mi treba mnogo vise napora i mnogo manje unetih kalorija, bas kao sto su farmaceuti napravili kreme za mladu kozu, pa 25+ itd. Eh, ima tome 6 godina... :aha:

to ti mislis..kad pojedes danas slatko posle rucka sutra ti se odmah isto jede i cao

Tacno, secer izaziva zavisnost.

Pazi, zvakanje je bitan faktor u varenju hrane jer cak i sama pljuvacka sadrzi odredjene enzime. To jedno, a drugo, proces zvakanja daje perifernim nervima vremena da posalju do mozga signal da je covek sit.

Воће можеш да једеш кад и колико год хоћеш, од њега се нећеш угојити, а о стварању отрова ...па то чак ни коментар не заслужује.

Ne stvaraju se otrovi ali dolazi do alkoholnog vrenja, sto mu skoro dodje na isto. Covek koji nikad u zivotu alkohol okusio nije je umro od ciroze jetre jer je jeo voce odmah posle obroka. Zaboravila sam ko je bio u pitanju, to mi je tata pricao a on je umro pre 3 godine (srce-cigarete...). Voce je u redu u neogranicenim kolicinama ali odvojeno od koncentrovanih kalorija.

Види, није здраво ако имаш неких проблема с пробавним трактом попут жгаравице, чира и сл, али здрав желудац и цревца...свариће све то без проблема и с уживањем.
А на овој врућини ти воће или поврће заправо може бити и главно јело.
Нешто типа једна мега салата по укусу или огроооомно парче лубенице, велика диња, кила, две кајсија или брескви...
И не мој садЕ неко да коока како је тешко појести килу нпр лубеница, кад моја нејака деца(скоро 8 и скоро 2*5 година) поједу толико.
Јесте да се после тога једва мичу, али за пола сата оживе ко буве.:hahaha:

:amen: Mogla bih ovih dana na lubenici, dinji i breskvama da zivim, ev. srpska salata (kao sopska, samo bez sira posto tvrdim da je mleko drugih zivotinjskih vrsta u ishrani odraslog coveka zlo), ne znam sta su mi trebala ova dva domaca krekera sa posnim kackavaljem u testu i taanom odozgo, evo, posustala sam na pola drugog.

Tacno, secer izaziva zavisnost.

Pazi, zvakanje je bitan faktor u varenju hrane jer cak i sama pljuvacka sadrzi odredjene enzime. To jedno, a drugo, proces zvakanja daje perifernim nervima vremena da posalju do mozga signal da je covek sit.

Ne stvaraju se otrovi ali dolazi do alkoholnog vrenja, sto mu skoro dodje na isto. Covek koji nikad u zivotu alkohol okusio nije je umro od ciroze jetre jer je jeo voce odmah posle obroka. Zaboravila sam ko je bio u pitanju, to mi je tata pricao a on je umro pre 3 godine (srce-cigarete...). Voce je u redu u neogranicenim kolicinama ali odvojeno od koncentrovanih kalorija.
Што би мој покојни деде рекао: Тај ни кад је млад био није ваљао.
Слонови, биволи, мајАмуни и многи други сисари биљоједи(чак и птице, папагаји нарочито) имају обичај да се преждеру гњилог воћа у коме се већ одвија алкохолно врење, али никад не баце кашику од тога.
Мада неколико сати после таквог оброка држе наслоњену главу на какво стабло и имају извесну несигурност у ногама.:hahaha:
Тај тип што је кино мањакос од тзв ,,воћа после главног оброка" и није баш нешто био за живот.

...realno mislim da preterujete, sa tolikim odricanjem, narocito ako ste dosli do neke normalne zeljene kilaze....

...ima godinu dana kako sam skinula 12 kg, od tad jedem relativno normalno, ne odricem se ako mi se nesto jede,
mada mi se realno mnogo manje jede kolicinski....ali pojedem i parce bureka, pite, krofnu, sladoled..ali ne svaki dan,
ne ni svake nedelje, ali ipak jedem sve to....nisam vratila gram, cak sam rekla bih skinula jos koji kg, nemam vagu
pa ne mogu da kazem koliko...ali se vidi po odeci, i cak i po obuci, sve sto me je svojevremeno stezalo sad mi spada,
sve mi je siroko...tacno bi neko ko me ne poznaje mogao pomisliti da nosim tudju i to veliku odecu...

...jos uvek ima nekog salca na stomaku, ali kod mene je to pravi hormonski stomak koji ja i kad skinem vrati se
za par dana jela ne jela....kad sam konsultovala lekarku u vezi sa tim, smirila me je jer je to sve zbog stitne, da bi
trebala da budem zadovoljna, sto i jesam u krajnjoj liniji, jer neke zene ne uspevaju da skinu ni kilogram....

...najvaznija je fizicka aktivnost, bilo koja, ne kretanje je ubica za organizam, i sa mnogo manjom kolicinom hrane
se mozete ugojiti ako se ne krecete nedovoljno ili jos gore nikako.....

...izbacite obroke posle 19h....grickalice i ostale otrove tipa koka kola, da ne pominjem i vec cete se za par dana
bolje osecati.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back