Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Molim vas, trebala bi mi pomoć sa savetima za nekog ko mi je blizak a ima skoro 30kg viška. :(
Interesuje me kako motivisati tu osobu da počne sa dijetom tj korigovanjem ishrane i šta preporučiti za početak od hrane da ne bude problema.

Koji jelovnik preporučiti a da je zdravo - ja znam šta bih nekog savetovala da bi skinuo par kilograma ali za veliku težinu se bojim da bilo šta kažem da ne bude posledica... :(

Molim vas, interesuje me misljenje onih koji su skinuli oko 30kg.

:cao:

Molim vas, trebala bi mi pomoć sa savetima za nekog ko mi je blizak a ima skoro 30kg viška. :(
Interesuje me kako motivisati tu osobu da počne sa dijetom tj korigovanjem ishrane i šta preporučiti za početak od hrane da ne bude problema.

Koji jelovnik preporučiti a da je zdravo - ja znam šta bih nekog savetovala da bi skinuo par kilograma ali za veliku težinu se bojim da bilo šta kažem da ne bude posledica... :(

Ta osoba mora sama da odluci da zeli da smrsa, isto kao i sa ostavljanjem cigareta, sve je u glavi. Ali mozda bi dobri cika-doktor mogao da pomogne:

Znam da je sve u glavi, ali ne želim da se stanje pogorša i jako sam tužna jer ne mogu da pomognem...
Da je pod mojoj kontrolom možda bih uspela ali nije i jako me to boli, a još je čeka, daj Bože, i trudnoća - kako će tada? :eek: :sad2:
Jako sam potrešena i zabrinuta... :(

Hvala ti za video, upravo sam ga pustila da odslušam... :cao:

Ништа то док особа сама не одлучи да смрша,можеш да је мотивишеш колико оћеш

Sva mudrost iz ove knjige koju upravo citam (u paru sa sargarepicama i breskvicama, posle cu i lubenicu) se svodi na umerenu fizicku aktivnost i ovo:

382468_334387899964036_1290201017_n.jpg

Pa i nije fora da se vratiš na režim ishrane od kog ćeš da budeš bolestan... Ali pitanje je ko je to u stanju da shvati. :mrgreen:

382468_334387899964036_1290201017_n.jpg

da tako je, treba se hraniti zdravo i to je onda i dijetalno

takodje citala sam u jednoj knjzi ZDRAVI i VITKI

bitno je ispravno kombinovanje namernica

znaci ne treba unositi zajedno dve koncentrovane hrane

na primer ne krompir i meso

nego meso i salata ili krompir i salata

i izbaciti beli hleb i sve od belog brasna i beli secer

voce i povrce takodje normalno jesti

piti puno vode

Poslednja izmena:
stanje