Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za te koscice u lubenici mislim da nema bas neke kalorijske opasnosti, osim ako ih ne sazvacete dobro. Meni se cini da se one ne zadrzavaju u organizmu.

Mene ubi ovih par dana kod kuce :( svaki cas pravim pauzu od sredjivanja. Nije bas da jedva cekam ponedeljak i posao, ali dobro ce da mi dodje sto se frizidera tice.

Ostavila sam i cigarete i kafu, i sad planiram da skinem 6 kilograma za 2 meseca - da bih imala idealnu tezinu. :D
Vec 2 dana izbegavam so jer sam primetila da mi zadrzava tecnost i sva oteknem (a i nemam meru po ovoj vrucini kad su salate u pitanju) :aha:
Primetila sam i da se gojim od sira, hleba,testenine,supa,...uglavnom svega sto volim...

A na primer juce sam pojela za veceru pola kutije kupovnog Frikomovog sladoleda sa cetiri ukusa i nisam dobila ni gram...

Koliko vi u proseku izgubite kilograma za mesec dana? :)

ps. Da li neko gleda Akademiju debelih? Meni je zanimljivo da cujem savete kuvara, nutricionista i trenera...
Razmisljam i da uradim test na intoleranciju, ali ne mogu to sad zbog finansija a i mozda je bolje da mi ne kazu sta bih trebala da jedem jer bi me to jako rastuzilo...

Академија дебелих... почео наш серијал? Видјела сам недавно да најављују у домаћој верзији.
Што се теста интолеранције тиче, уколико ти је скупо, прати сајтове са попустима, можеш наћи дупло јефтиније од регуларних цијена. Баш често обнављају понуде за то.

Da, pocela je - prikazuje se na Pinku svaki dan.

Strasno mi je kako su oni sebi dozvolili toliku kilazu :sad2: volimo svi da jedemo ali ne razumem kako su neki uspeli da doguraju do skoro 200kg :sad2:
Ne osudjujem ih ali to ipak i kosta a i mogli su te pare da skupljaju za nesto drugo ili da podele tu hranu sa nekim ko je gladan...

Strasnoo mi je sto tu emisiju gledaju oni koji nemaju sta da jedu... :sad2:

A s druge strane zelim im svima da se spuste ispod 100kg (muskarci) a zenama zelim ispod 70kg, od srca! :heart: :D

Ja sam gledala ulazak u kuću, posle nisam mogla da pratim od 16 h, jer sam tad na poslu, a onda šta i koliko uhvatim uveče i dosadno mi je, kao i svi ti rialitiji. Nisam stigla da čujem savete nutricionista, samo malo ono kad su išli u kupovinu, pa im ovi vadili iz kolica. Ali šta mogu da im kažu što svi mi koji se, kolko tolko, trudimo da se hranimo zdravije, već ne znamo!?
Lulnice, ti si neki idealista. :zag:Znaš da u životu to ne ide tako. Oni vole da jedu i ne razmišljaju da te pare što utroše na hranu utroše na nešto drugo. Koliko sam u tom predstavljanju shvatila, neki i ne jedu baš toliko puno, nego jedu nepravilno, jednom dnevno i to uveče, i skoro se uopšte ne kreću.
A što su dozvolili sebi da dodju do te težine. Što si ti sebi dozvolila tih 6 kg viška, ja 8, neko makar samo 2. Ne skineš ih odma, pa od 2 postane 4, od 4 -8, od 8-12, i tako dalje, do 100 kg viška!
I zašto bi tu emisiju gledao neko ko nema šta da jede. Možda bi mogao da radi nešto korisnije nego da gleda rijaliti šou. Znam da sam malo surova, ali zar nije tako?

Nisam mogla da verujem sta cujem kada je jedan od njih pricao o svom dorucku, naravno iz pekare :sad2:
Otprilike ovako nekako izgleda: 2 bureka sa 2 jogurta, nekoliko kifli takođe sa jogurtom, pa još nesto (zaboravila sam sta) i na kraju strudle... :aha:

Secam se da sam pomislila da bi nas troje od toga mogli 2 dana da zivimo...

Jeste, u pravu si - nisam ni ja nista bolja :( mogla sam npr prekljuce umesto sladoleda da tih 300 i nesto dinara dam jednoj devojci sto svira na ulici... :(
Obe bi bile site, a ja se ne bih alavila...evo ja stajem kod ovih moji +6 i spustam se na 54kg - sve preko cu dati onome ko je gladan i zedan (sto se i trudim kad god mogu...)

Npr zao mi je i da bacam mrvice u djubre - mislim i na gladne ptice i sad od kad ne jedem hleb (od prosle nedelje) vrapci i golubovi slecu na moju terasu kad god izadjem jer misle da nosim mrvice - kao da me negde cekaju u pripravnosti jer su navikli - a ja nemam i bude mi zao, sad bih mogla zbog njih da kupim jednu kiflu pa da im dajem par dana... :aha:

Ne znam, mislim da je previse ALAVOSTI i SEBICNOSTI u ovom nasem ljudskom drustvu, u mnogim sferama... zalosno :sad2:
A kao vazimo za najinteligentnije zivo bice :roll: sramota, sram nas bilo sve :rtfm:

Poslednja izmena:
...ajde i ja koju da kazem po tom pitanju....
...jeste strasno sto su ti ljudi dogurali do te kilaze, ali ne zaci bas da su svi jeli puno, kvalitetno i skupo, mnogo
je siromasnih a debelih jer se hrane lose, previse hleba, krompira, i ostale jeftine hrane...zanisli na primer da neko
nema sta da kupi da jede,a ima u kuci brasna, pa napravi ustipke ili neko testo pa jede samo to , isto ce se ugojiti
preko mere....i da ne detaljisem...a to opet sto neko jede, a ne da drugima malo mi je to previse idealizovano,
ne znam bas da neko nosi rucak komsijama koji nemaju, neki bi i odneli ali ne bi da povrede komsije i daju im do
znanja da su svesni njihove bede i nemastine....sve su to veoma osetljive situacije, pa covek nekad ne zna kako
bi reagovao, da li da nudi ili ne, da li da, da do znanja da zna koliko neko nema, ili da cuti i pravi se da nista ne
zna....
...kako god okrenemo sve je komplikovano, kao i sam zivot, nista nije samo crno ili belo....

...ja danas doruckovala kafu i solju jogurta, rucala tanjir pilece supe i jednu kuvanu sargarepu iz nje, posle pojela
dve kasjije i jedno maleno pecivo sa sirom, tacno je bilo 3 normalna zalogaja, slicno fornetiju ali nije to...i sad
kafa.....dosta za danas....

..i da se pohvalim, danas kaze jedna prijateljica koja je prilicno mladja od mene, kad bih ja u tvojim godinama
tako izgledala u kupacem kostimu bila bih jako ponosna na sebe...lepo sam se zahvalila, i bas sam onako bila
ponosna na sebe sto se resih onih groznih 12kg, +/-1-2, kako kad..:D

vala, Afro, svaka tebi čast.
Ako potraju ovakve vrućine i ja bih mogla da računam na neko kilo manje, a bez nekog naročitog truda i razmišljanja.
Lulnice, ja mrvice skupljam, pa mm hrani ribe kad ide na pecanje. Ni ja ne volim da bacim ništa. Ali da znaš da je i to jedan od razloga viška kilograma. Kad pojedem da se ne baci. Šta ću, tako sam vaspitana da se ne treba razbacivati. Nikad ne znamo šta može da nas snadje. I tačno je da ima previše alavosti i sebičnosti. Ja znam da ne mogu da promenim svet, ali kad bi svako učino šta i koliko može, svet bi bio mnogo lepši i pravedniji. Utopija!

vala, Afro, svaka tebi čast.
Ako potraju ovakve vrućine i ja bih mogla da računam na neko kilo manje, a bez nekog naročitog truda i razmišljanja.
Lulnice, ja mrvice skupljam, pa mm hrani ribe kad ide na pecanje. Ni ja ne volim da bacim ništa. Ali da znaš da je i to jedan od razloga viška kilograma. Kad pojedem da se ne baci. Šta ću, tako sam vaspitana da se ne treba razbacivati. Nikad ne znamo šta može da nas snadje. I tačno je da ima previše alavosti i sebičnosti. Ja znam da ne mogu da promenim svet, ali kad bi svako učino šta i koliko može, svet bi bio mnogo lepši i pravedniji. Utopija!

...zasto, mislis sto ne jedem?
...pa necu da upropastim onoliki trud...danas me deca zvala da idem sa njima na rucak umesto na plazu,
ja se lepo zahvalila, obecala da cu ici neki drugi put kad budu planirali da jedu ribu i otisla da plivam:D
...sad dosla, isla da prosetam dok cera sedi na netu, i svaki me misic boli, sto od one malecke koja mi je
bolja od svakog aerobika, sto od plivanja...bas volim kad osetim da misici i dalje postoje....
blah sram da bude one koji se tako osecaju
zasto se to ocekuje od mene,nas?svasta

...nisam te razumela, ko se tako oseca, i sta se ocekuje??? nesto mi vijuge usporile..

...zasto, mislis sto ne jedem?
...pa necu da upropastim onoliki trud...danas me deca zvala da idem sa njima na rucak umesto na plazu,
ja se lepo zahvalila, obecala da cu ici neki drugi put kad budu planirali da jedu ribu i otisla da plivam:D
...sad dosla, isla da prosetam dok cera sedi na netu, i svaki me misic boli, sto od one malecke koja mi je
bolja od svakog aerobika, sto od plivanja...bas volim kad osetim da misici i dalje postoje....

Zato što si uspela toliko da skineš i uspevaš da održavaš, što si karakter!
Nisam sinoć do kraja odgledala ono izbacivanje iz Akademije debelih, ali koliko sam videla, samo su žene izbacile. To, po meni, nije u redu. Trebalo bi da bude posebna konkurencija za žene, posebna za muškarce, jer muškarci iz nekih razloga, više i brže mogu da smršaju, što se i videlo po tome koliko su kilograma skinuli. Žene od 4 do 7, a muškarci od 6 do 12! I u procentima je manje. Ne znam kako to nisu tako uredili. Pa u svim takmičenjima su odvojeni muškarci i žene, tako bi moralo i ovde da bude.

Poslednja izmena:
Zato što si uspela toliko da skineš i uspevaš da održavaš, što si karakter!
Nisam sinoć do kraja odgledala ono izbacivanje iz Akademije debelih, ali koliko sam videla, samo su žene izbacile. To, po meni, nije u redu. Trebalo bi da bude posebna konkurencija za žene, posebna za muškarce, jer muškarci iz nekih razloga, više i brže mogu da smršaju, što se i videlo po tome koliko su kilograma skinuli. Žene od 4 do 7, a muškarci od 6 do 12! I u procentima je manje. Ne znam kako to nisu tako uredili. Pa u svim takmičenjima su odvojeni muškarci i žene, tako bi moralo i ovde da bude.

..Bi, ja sam ti malo looda po tom pitanju, svakodnevno od kad sam smrsala ja probam neksto od garderobe, naravno od onoga sto bi se lako moglo
desiti da mi opet bude malo..a nije i onda me to motivise za dalje odrzavanje...jos samo kad bih mogla da skinem ovo malo naslaga na stomaku
koje me najstrasnije nerviraju bilo bi savrseno..ali za to treba raditi vezbe, a po ovoj vrucini mi ne pada na pamet.....a i plivam svakodnevno,
pa sve to ima svoje....
...sad sam spremila sendvic od jedne kifle podeljene na dva dela, sa malo kackavalja i puno paprike i paradajiza, a kifla je neka sa zitaricama,
pored vode i eventualno jedne kafe to mi je dok se ne vratim...

...e vidis to si lepo primetila, ali ko ce ih znati nisam bas ispratila sva pravila....

ne gledam ovu nasu, ali mi je bas emisija o debelim na tlc dala ideju i podstrek da drzim dijetu. ako su mogli oni da skinu, onda mogu i ja - tako sam razmisljala.:)

jutros -10,5, ali to ce sad da varira par dana dok se ne ustali na toj cifri. u poslednje vreme sve se sporije skida.

..motivacija ma kakva bila je super stvar....svako od nas sebe poznaje najbolje i zna dokle moze, samo to treba da primeni dok je vreme,
i ne dozvoli sebi da uradi ovo sto su uradili ovi koji su usli u rialiti...

Strasno mi je kako su oni sebi dozvolili toliku kilazu :sad2: volimo svi da jedemo ali ne razumem kako su neki uspeli da doguraju do skoro 200kg :sad2:
Ne osudjujem ih ali to ipak i kosta a i mogli su te pare da skupljaju za nesto drugo ili da podele tu hranu sa nekim ko je gladan...

A s druge strane zelim im svima da se spuste ispod 100kg (muskarci) a zenama zelim ispod 70kg, od srca! :heart: :D

Није то љубав према храни, најчешће је у питању породичан проблем, генерацијско преношење лоших навика и погрешне филозофије... ако погледаш двоје дебелих људи у браку, можеш да претпоставиш да имају дебелог клинца и ријетко ћеш се преварити... а њима није лоше што им је дијете румено и дебело, што га клинци у вртићу или школи зезају... они су поносни што је клиња спреман да поједе све шта спреме и колико год да му сипају.

Zapamtila sam (što se tiče saveta saveta iz Akademije debelih) da ne treba bukvalno ništa jesti između obroka i da razmak treba da bude veći od 3 sata jer organizmu treba toliko vremena da svari prethodni obrok i odvoji šta mu treba a šta ne...

I da kad nam padne šećer dok držimo dijetu (ako imamo nesvesticu, drhtanje između obroka) treba da popijemo mali voćni sokić, onaj dečiji na slamčicu :D

Zapamtila sam (što se tiče saveta saveta iz Akademije debelih) da ne treba bukvalno ništa jesti između obroka i da razmak treba da bude veći od 3 sata jer organizmu treba toliko vremena da svari prethodni obrok i odvoji šta mu treba a šta ne...

I da kad nam padne šećer dok držimo dijetu (ako imamo nesvesticu, drhtanje između obroka) treba da popijemo mali voćni sokić, onaj dečiji na slamčicu :D
Тај воћни сокић увек садржи додати шећер, конзервансе и још понеку шпецију...а и најмање је сокић од онога што пише на њему да јесте.
Него поједи једну, две воћке, добро их сажваћи и то је то.
Већина воћа(сем језграстог) напусти желудац за до око пола сата, тако да те неће оптеретити.

Тај воћни сокић увек садржи додати шећер, конзервансе и још понеку шпецију...а и најмање је сокић од онога што пише на њему да јесте.
Него поједи једну, две воћке, добро их сажваћи и то је то.
Већина воћа(сем језграстог) напусти желудац за до око пола сата, тако да те неће оптеретити.

Tako su lekari njima davali... a koliko znam, tečnost pre dođe u želudac i krv tako da po meni ima smisla to što oni savetuju! ;)

A naravno da je zdravija npr breskva ili jabuka od npr Nektarovog soka od jabuke i breskve :D

:cao:

E baš sam htela da pitam jesu li sokovi odredjenog proizvodjača. Na žalost, sve je biznis, pa i zdravlje.
Čak i mnogi "naučni" tekstovi i istraživanja su naručeni. Uvek mogu da se dobiju željeni rezultati.

Za te koscice u lubenici mislim da nema bas neke kalorijske opasnosti, osim ako ih ne sazvacete dobro. Meni se cini da se one ne zadrzavaju u organizmu.

Mene ubi ovih par dana kod kuce :( svaki cas pravim pauzu od sredjivanja. Nije bas da jedva cekam ponedeljak i posao, ali dobro ce da mi dodje sto se frizidera tice.

Imam ideju: napravi cistkku u frizideru, napuni ga zdravim namirnicama.

Pazi, zdrava hrana je skuplja, sto kaze Afrodita, posle parceta bureka i jogurta koji zajedno kostaju otprilike koliko i kilo breskvi, brekces do kasno popodne a kilo breskvi pojedes do 11h i u podne si gladan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back