Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni jos nista nije kvrcnulo :(

Kilaza se kao ne menja, ali mi je to sumnjivo :think:
mislim, kao sto sam na izgled mrsavila a kilaza se nije menjala, tako sad sama sebi izgledam deblja a kilaza stoji...
Ipak se jesam ugojila...ne mnogo, ali 2-3 kg sigurno.
I ne sme tako da nastavim.

Elem...da li je neka od vas ukapirala kod te hrono dijete...kako ne smes da jedes testo posle 3, a u 5 mozes da jedes kolace ili voce? :think:
I od kad se voce i kolaci racunaju u isto?

a mene i zbunjuje to sto u kafu nikada ne smes da stavis secer,a mozes da jedes kolace koji su na bazi secera?

Hm, da...

S tim sto ljudi piju kafu posle jela...ako si jeo belancevine sa secerom u kafi uneses UH koije ne smes...
Ali sumnjam da je to razlog....vecina dijeta jeste nelogicna.
Ja sam prestala da pijem kafu sa secerom jer mi se smucilo da zbog dijeta cas pijem sa secerom, cas ne..
Tada je bilo dozvoljeno da se stavljaju vestacki zasladjivaci...sad po novom nije ni to.

More...treba samo da se setim sta sam ja tacno radila letos i jesenas....imalo je boljeg efekta od bilo koje napisane dijete

Meni jos nista nije kvrcnulo :(

Kilaza se kao ne menja, ali mi je to sumnjivo :think:
mislim, kao sto sam na izgled mrsavila a kilaza se nije menjala, tako sad sama sebi izgledam deblja a kilaza stoji...
Ipak se jesam ugojila...ne mnogo, ali 2-3 kg sigurno.
I ne sme tako da nastavim.

Elem...da li je neka od vas ukapirala kod te hrono dijete...kako ne smes da jedes testo posle 3, a u 5 mozes da jedes kolace ili voce? :think:
I od kad se voce i kolaci racunaju u isto?

Ima raznih prepisa te dijete... tako da je doslo do velike zabune medju svima. Ja testo jedem za dorucak i onda vise ne. Kolaci i voce moze zato sto se tad navodno najbolje trosi taj secer. I za kolace su naveli da nije pozeljno uzimati one od rastuceg testa. Isto tako nikakvi pekmezi, dzemovi sem dijetalnih ne dolzae u obzir iako je vreme za slatkise. Takodje banana spada u neke vocke koje treba izbegavati. Dakle ima pravila i kod tog obroka sa slatkisima. Mada su dozvoljena odstupanja sa tim ukoliko indeks telesne mase ne prelazi 30. Valjda sve to ima veze sa tim u koje doba je najbolje svarljivo to nesto... ebem li ga. Ja nekako kombinujem, a slatkise svakako ne jedem pa mi nije problem. Retko kad mi naidje da pojedem nesto slatko u toku dana.
E sad tako sam ja razumela i iskombinovala kako sam znala.

E sad nesto veliko... ipak sam se izmerila, i od 17 januara od kad sam krenula u teretanu tj od poslednjeg merenja otislo je 2kg dole.

Ne znam tačno kako, ali jutros još pola kg manje. Polako počinjem da uvodim neka pravila hrono dijete, mada ne mislim da je već posle dva dana moglo nešto da se desi, ali svejedno je podsticaj.

Pa meni se cini da je smokva za dva dana 700gr izgubila, a citala sam na drugim forumima da su zene u proseku gubile po 200gr dnevno... tako da zasto se ne bi radovala ako ti vaga kaze pola kile manje :lol:

Inace jutros pojela: kajganu se slaninicom, integralni hleb i zeznula stvar popila casu mleka.
rucak: ce biti prazan podvarak (zbog ove case mleka moram da se kaznim).
vecera: salata od rendane sargarepe i kupusa + neke ribe (videcu koju cu izvaditi).
uzina: ce biti samo cedjena pomorandza isto zbog one case mleka.
Sta cu kad volim da se samokaznjavam :mrgreen:

omajgad sad sam preletela onaj link =I
nema ugljenih hidrata za ručak (šta da jedem meso sa piletinom? i povrće su UH)
nema mleka (šta da doručkujem kog vraga?)
kiselo mleko 3-4 puta nedeljno. to što je jogurt superhrana nema veze
jel treba da mi ispadnu zubi i da pijem kalcijum da mi se ne polome kosti u četrdesetoj?
ta hajka protiv mleka mi je mnogo sumnjiva rabota
dalje
nema užina jer se jede na 4 sata
ma nisam ni čitala do kraja
ha!
i kao dijeta ništa ne zabranjuje i kul je iako se njome mesečno gubi tačno onoliko koliko ste duuši spočitavali da nikako ne sme mesečno da se izgubi

ma koje bre vode,merila se kad treba,ujutru,posle kupatila,ni gutljaj vode nisam pila.da nisam nesto lose sanjala ....

jesi sigurno je to od stresa i adrenalina :D

nema druge kaci sliku na frizider
dijeta.jpg

Ja necu tako da se igram... svi citamo neke druge hrono dijete... i skroz sam bljak onda kad vidim i pokusam pohvatati gde sta ko kaze.
Ja praktikujem da se uobrocim tj da se pridrzavam pravila da nema grickanja izmedju obroka sem u vreme kad je zapisana uzina a to je dva sata nakon dorucka i rucka.
Izbacila prozvode od belog brasna. Izbacila kombinacije za koje odavno znamo da su ubitacne.
Mleko popila, posle citam da posto je domace ne skodi, sad znam da smem u odredjenim granicama konzumirati domace radinosti mlecne proizvode. Srecom pa sam u selu i covek mi donosi pa cu da smesam i jogurt i sir.
Takodje neki kazu voce ne sme... ja shvatila da sme pre dorucka i u toku popodnevne uzine.
Sto se tice slatkisa povezah da se odnose takodje na ove fabricke... ove nase domace ne treba potpuno izbegavati, ali ukoliko sadrze veliki procenat secera potrebno je voditi racuna o kolicini.
I sad kad sve procitam sta napisah vidim da sam ja u stvari na ishrani slicnoj za male bebe do godinu dana... ono taman dok ne pocnu da zvacu sve :lol:
Pisite pliz ako znate sto god ili imate kakvog iskustva, cisto da znamo sta je u stvari najbolje ciniti jer ocigledno nas je ovo privuklo samo zato sto pise da se ne moramo odricati svega.
A ja se odrekla evo pet dana, vecerice na koju sam navikla i u kojoj uzivam onako... orgazmicki :lol:

ne jede hljeb, al zato prozdrne kilo janjetine :)))

od kada jagnjtjina goji????? :dontunderstand:

deco,ja sam posle pet dana dijete dobila dvesta grama:kafa:
da nisi u :pms:

svečano izjavljujem da NE držim više qru...ebiga...ne jedme ič slatko..niti bureci, dizano i masno....pa imam utisak da su mi qkovi kao Južna Ameriqa :sad2:

eeeeeeeeeeeee, no pasaran! idem na hemiju- tabl za mršavljenje..pa neka crknem malokrvna...:(

joj batalite te hrono zayebancije,to je sarena laza zene jos pre godinu dana smo sve zakljucile dok se ne zavrne slavina nema skidanja sala
dakle katanac na frizider,patike na noge to jedino moze da nam pomogne
i pomislite na sve glupace koje imaju strava tela,pa recite "kad je mogla glupa sneza..."

Ja necu tako da se igram... svi citamo neke druge hrono dijete... i skroz sam bljak onda kad vidim i pokusam pohvatati gde sta ko kaze.
Ja praktikujem da se uobrocim tj da se pridrzavam pravila da nema grickanja izmedju obroka sem u vreme kad je zapisana uzina a to je dva sata nakon dorucka i rucka.
Izbacila prozvode od belog brasna. Izbacila kombinacije za koje odavno znamo da su ubitacne.
Mleko popila, posle citam da posto je domace ne skodi, sad znam da smem u odredjenim granicama konzumirati domace radinosti mlecne proizvode. Srecom pa sam u selu i covek mi donosi pa cu da smesam i jogurt i sir.
Takodje neki kazu voce ne sme... ja shvatila da sme pre dorucka i u toku popodnevne uzine.
Sto se tice slatkisa povezah da se odnose takodje na ove fabricke... ove nase domace ne treba potpuno izbegavati, ali ukoliko sadrze veliki procenat secera potrebno je voditi racuna o kolicini.
I sad kad sve procitam sta napisah vidim da sam ja u stvari na ishrani slicnoj za male bebe do godinu dana... ono taman dok ne pocnu da zvacu sve :lol:
Pisite pliz ako znate sto god ili imate kakvog iskustva, cisto da znamo sta je u stvari najbolje ciniti jer ocigledno nas je ovo privuklo samo zato sto pise da se ne moramo odricati svega.
A ja se odrekla evo pet dana, vecerice na koju sam navikla i u kojoj uzivam onako... orgazmicki :lol:
Verovatno cete prevrnuti ocima kad vidite opet mene ovde i opet moja dijeta...
Znate vec svi za UN dijetu, cak sam postavljala i link foruma gde sam se uclanila i vodila svoj dnevnik 90 dana.
Ja sam za 10 meseci oslabila 27kg.
Jede se sve, ciklus traje 4 dana, pa se ponavlja...i tako 90 dana, a onda odrzavanje 90 dana, sve sam to prosla i krenula sam pre mesec ipo dana drugi krug.
Iskontrolisala tj uradila pretragu krvne slike pre dijete, pa posle dijete i sve je bilo super.
Odlicno se osecam i vrlo sam zadovoljna.
To je ustvari ishrana za promenu metabolizma.
I nije onako sturo kao po casopisima sto pise, mnogo je opsirnije, lakse za ishranu i postoji milion kombinacija spremanja hrane.
Mislim da necu ni odustati od tog nacina ishrane, jer evo stagnira kilaza, verovatno je organizam "stao" tamo gde je trebalo.
Cak sam se za praznike i "opustila" malkice i nema nikakve promene o vracanju kilograma.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back