Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јуче ми је била слава, тако да је, што се мене тиче, коначно готово с празницима и непотребним чашћавањем.
Слабо сам шетала јер ми је хладно. :zima:

ajmo i u nove pobede
prošli svi praznici, dosta je bilo, nema više izgovora :mrgreen:
da ne prođemo kao ovaj: :hahaha:
smiley7047.gif

Nedelja prva u teretani prosla a ja jos nisam usvojila nov rezim ishrane... rece mi zena ja cu u teretani s tobom da odradim, a ti kuci sa hranom i to je to, odose kile po 3 mesecno. Tako receno deluje jednostavno al do mojega je bas tako... A treba mi tako malo... samo deset kila za pocetak :besan2:

Ja sad citala o ovoj dijeti... pa to ni nije neka dijeta vec samo uobrocavanje i ishrana koja se bazira na obrocima gde se ne mesaju proteini i ugljeni hidrati. Meni deluje veoma prosto a i zdravo jer se ne odrices odredjenih grupa namirnica. Mislim da je ovo u stvari jedan pravilan nacin ishrane. Ono sto nam tupe svi koji su iole strucni po pitanju gubitka kg.

Ja sad citala o ovoj dijeti... pa to ni nije neka dijeta vec samo uobrocavanje i ishrana koja se bazira na obrocima gde se ne mesaju proteini i ugljeni hidrati. Meni deluje veoma prosto a i zdravo jer se ne odrices odredjenih grupa namirnica. Mislim da je ovo u stvari jedan pravilan nacin ishrane. Ono sto nam tupe svi koji su iole strucni po pitanju gubitka kg.
pa i meni se zato svidja
evo ja danas pocela,pa cemo videti

Pročitah ja tu knjigu, tj. preletela pogledom, ali i izvukla neke delove, pa od 53 strane, napravila 13, ali i to je previše. Mislim da je neko jednom napisao to u 3-4 rečenice, na šta se u principu i svodi. Doručak u toliko sati - to i to. Ručak ... užina .. večera, sve u koliko sati i šta treba jesti. A to šta se tačno dešava u organizmu, hipeglimejiski, bazni, kiseli i ostalo ne moram da znam.
Ali kako bi neko zaradio pare na 3-4 rečenice, nego mora da bude knjiga, pa da se prodaje i da se napravi nauka od svega.
Tako sam ja nedavno kupila knjigu o ishrani prema glikemijskom indeksu (koji se i ovde pominje) od 230 strana, a suštinska je tabela od 16 strana koje namirnice imaju nizak, visok i srednji GI. A date su sve u sitna creva, tipa breskva, breskva (konzervisana u soku), breskva (konzervisana u sirupu), pa tako za razno voće, pa integralni pirinač (kuvan), integralni pirinač (nekuvan). Razumem da većina povrća može da se jede nekuvana, ali nekuvan pirinač !?
Iskreno, nisam baš oduševljena ni ovom "hrononutricijom", a i nije ništa naročito novo. Sve to uglavnom već znamo, kombinovanje namirnica i šta ne sme da se jede uveče. Jedino, eto što sad iskritikovaše voće ujutru. Ali svaka teorija je potkrepljena nekim teško razumljivim naučnim objašnjenima gde se hvale dobre strane onog za šta se zalažu, a loše ignorišu, kao da ne postoje. Tipa:
Riba jeste bogata omega-3 masnim kiselinama i fosforom, ali sadrži i teške metale i kancerogene radionuklide.
Svinjsko meso, puno hormona, antibiotika i nitrata, ima i potreban karnozin i dosta selena.
Suncokretovo ulje u toku termičke obrade oslobađa kancerogeno jedinjenje, ali ne sadrži holesterol. S druge strane, jeftinija svinjska mast daje bolji ukus hrani, ali sadrži mnoštvo otrova.

ma glupost
riba moze da sadrzi zivu recimo i to tuna i jos neke mesozderke, i ne preporucuju se u velikim kolicinama trudnicama, zbog ploda
ali daleko od toga da su to sve vrste ribe....
a i kad procitam savet ne jedite voce ujutru, odma mi frljnula tu knjigu kroz prozr,
sad ste me podsetili, ja imam kjnigu o diojetama, raznim
ali ono tipa, brze dijete, kako skinuti 3 kile za nedelju dana i tako to... shok dijete....

Bi, fala ti k'o sestri što si mi ovo uprostila, ja nisam imala strpljenja da čitam. :( Plus što sam i priglupa, pa sve moram po 2x da pročitam, da bih shvatila. Šetajte, bavite se nekom fizičkom aktivnošću i smanjite količinu hrane koju pojedete, i rezultati će doći. Ja sam živ primer za to. Juče sam obukla farmerice koje nikada nisam mogla da obučem u januaru. U junu da, ali u januaru - mućak.

joiv,ne slusaj ove sabotere :)
ja cu corbicu od bundeve i jos nekog povrca,navikla sam u to sargarepu,al kazu nije dobra kuvana,a posle velika mesana salata sa mladim sirom
kupila sam onu preskupu rukolu,ako mi se ne bude svidela,ima da je ispresujem za herbarijum

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back