Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:rumenko: :rumenko: :rumenko: :rumenko:
kriva sam , kriva sam , kriva sam

sve sam probala sto mi se dopalo :(
evo idem u cosak da se stidim

ali mi se svidja sto mi u stvari skoro nista osim salata i nije nesto narocito prijalo :D

od sutra opet nazad na moj nacin ishrane .... ipak se tako bolje osecam :ok:

tamo na onoj temi o kuvanju Marge, stavlja interesantne posne recepte.
Ovde smo utanjili. I kad se piše, to je neko prepucavanje.
Valjda smo nervozni što ne držimo dijetu. Ja ne držim, ali nisam nervozna.
A nemam obraza da pišem ovde.

to sam mogla i ja da napišem, to je bar lako.

ali:

doručak: čvarci i mladi sir
ručak: slana palačinka
užina: mandarina
večera: sarma
i posle prevelika količina čokolade

nikako da se prenem. Samo kad bih to "i posle" izbacila. Ovo sve drugo može da prodje. Nisu to neke količine za doručak i večeru. A ručak mi uglavnom nije kao danas. Kad sam kod kuće jedem čorbice i povrće, a danas sam bila u gradu ceo dan.

Poslednja izmena:
ja sam od pre 3 dana na dijeti iz razloga sto se danim osecam lose.verujem da je do hrane,evo vec sada je druga prica.
dijeta koju drzim,nije gladovanje,vec tacno odredjeni buckurisi koji se jedu do mile volje (ko moze naravno).provereno se smanjuje kilaza i to vrlo brzo (naravno,znam da brzo skidanje kg nije zdravo jer se brzo vracaju,ali cu se truditi da odrzavam kilazu koja mi bude odgovarala)
eto,toliko sam postala disciplinovana da sam vec duze vremena rekla istorijsko NE pivu

ma ne vredi ni meriti se, sve tamo do svetog Jovana.

E, ja bila na Sajmu knjiga (nisam promašila temu) i kupila knjigu "Jednostavna GI dijeta". http://ww.w.knjizara.com/knjige/knjiga/133606_Jednostavna+GI+dijeta_ISBN:978-86-7348-445-7 (nisam je platila koliko tu piše, nego 390 dinara)
Kao, hranite se prema glikemijskom indeksu. Kaže Ima namirnica sa niskim i visokim glimekijskim indeksom. Pa ako jedete namirnice s niskim glikemijskim indeksom gubićete kilograme, a povećati energiju. Jednostavno, jel' da?!
Ima nekih recepata, sedmodnevni plan ishrane i spisak namirnica sa oznakom jel im nizak (N), srednji (S) ili visok (V) taj glikemijski indeks.
Malo sam prelistala tamo i ne mislim da je to sad neko otkrio toplu vodu ili rupu na saksiji. Sve to mi manje-više znamo. Ali ja uvek mislim da ću lakše oslabiti ako imam tako neku knjigu u kojoj mi je sve na jednom mestu.
A posle ništa ne poštujem što tu piše.

Užinala sam jednu veliku zelenu jabuku, ostale obroke neću ni da pominjem.

...cao drugarice, samo da vam mahnem i da kazem da se drzim i dalje..:)

...e, sad kako ce biti ako ovaj vetar nastavi da duva ovom snagom, ne znam bas,
ko ce me i za sta isterati iz kuce...a onda to opet znaci manje kretanja koje uslovljava
i moguce dodatne kilograme....
...zato se nadam da nece ovo cudo potrajati bas dugo....

Da se ja pohvalim, dok imam čime :). Danas sam sve jela po PS. (Knjigu koju sam juče kupila i prelistala u Domu sindikata, posle više nisam ni otvorila, ali hoću)
Doručak: kuvani integralni pirinač, seckana jabuka, nekoliko zrna suvog groždja, 3-4 naseckane suve šljive, kašika seckanih badema. Ručak (na poslu) isto to. Užina: jabuka i mandarina. Večera: pomenuti pirinač, kelj kuvan na pari i konzervisana riba (ima slike na Šta kuvamo danas). Malo sam preterala s količinom, ali bar nisam jela čokoladu.

...dobra si Bi, smo kad nema cokolade, bice dobro videces:)

...a, ja vecerala paradaiz corbu, dva puna tanjira, doduse koliki su kao da je jedan normalan....e bas mi je prijalo,
onako toplo...sve mi se smrznlo, jos samo da mi se dusa smrzne...:(

bravo phenomenon,
a ja juče bila baš karakter, pa se nisam ni setila da se pohvalim svime što sam imala. Častila jedna koleginica, donela tortu i ja nisam uzela parče :whistling: radovala sam se što ću jesti moj pirinač s voćem.
Evo i sad to doručkujem, samo sam promenila voće, stavila sam grožđe. Za ručak ću da skuvam čorbu od povrća, nisam odavno. Važno da uvek ima nešto da se jede što se sme, čim se improvizuje - brlja se. A ja na žalost ne mogu uvek da postignem da spremim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back