Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top 10 kalorijskih bombi

1.gazirani napici, veštački voćni sokovi
2.keks sa biljnom masnoćom
3.punjene čokolade
4.bombone
5.lisnato testo (žu-žu, kroasani, pogačice)
6.mesni narezak, pašteta
7.pavlaka, kajmak
8.puter, tvrdi margarin
9.musaka od pohovanog povrća (posebno od plavog patlidžana)
10.grickalice

Ja nasla da 100gr ovsa ima 386 kcal.

Ja ga i jedem na vodi, kako ga skuvam tako ga posle i jedem..

Nego, veceras sam se najela tih zitarica :rumenka: ne znam sta mi je,
prvo napravila kasu od ovs.pahulja sa jabukama (u blenderu),
pa onda punu solju muslija sa jogurtom..

Jel to ima mnogo kcal? :sad2:

Ja nasla da 100gr ovsa ima 386 kcal.

Ja ga i jedem na vodi, kako ga skuvam tako ga posle i jedem..

Nego, veceras sam se najela tih zitarica :rumenka: ne znam sta mi je,
prvo napravila kasu od ovs.pahulja sa jabukama (u blenderu),
pa onda punu solju muslija sa jogurtom..

Jel to ima mnogo kcal? :sad2:
Па вероватно овај мусли држи барјак!

Poslednja izmena:
9.musaka od pohovanog povrća (posebno od plavog patlidžana)
meni nije jasno sto ljudi pohuju u opste povrce za musaku kad je mnogo ukusnije a i lakse za praviti kada se stavi sveze povrce. musaka moze da se napravi bez kapi ulja, a ljudi bas znaju da je upropaste kada je zamaste tolko da pored svega, osim tog ulja nista drugo ni ne osecas :neutral:

meni nije jasno sto ljudi pohuju u opste povrce za musaku kad je mnogo ukusnije a i lakse za praviti kada se stavi sveze povrce. musaka moze da se napravi bez kapi ulja, a ljudi bas znaju da je upropaste kada je zamaste tolko da pored svega, osim tog ulja nista drugo ni ne osecas :neutral:

Eriu, svaka ti se pozlatila, apsolutno se slažem.
Ja ako se već gnjavim sa pohovanjem (što maksimalno izbegavam) povrća (tikvice, patlidžan), pojedem ga tako, ni ne treba mi musaka.

Inače, moram da priznam da ja pohovanje bilo čega izbegavam manje iz zdravstvenih i dijetalnih razloga, već zbog toga što se potroši previše vremena, isprlja gomila sudova, a prostor se ispuni sa previše mirisa (da to fino kažem)

Ja sam nekad jela sve pohovano: paprike, karfiol, patlidzan, pa i mozzarelu. Nije ni cudo sto sam nabila toliko masnoce, plus lebac kojeg jedino ne jedem uz spagete. Sve sam to izbacila, hleb - samo za rucak - 1 parce integralnog. A tek sto sam grickala kikiriki, suncokret, semenke... Volela sam da drmnem i po 1 pivce vikendom
Od onih top 10... nista ne koristim odavno...
Bila na merenju... jako sporo ide, tek sam skinula 5 kg, svi rezultati su bolji...ali kad procitam sta pise ljubic bejbic, onda se osetim krivom. Sad cu da smanjim i kasu, ili cu da je napravim od 1 kasike pahuljica i 1 kasike mekinja, sa jabukom i vodom...
Uzgred, uopste ne izgledam lose, juce su me izbrusili i rekli na sta cu liciti ako skinem jos 4 kg.
P.S. Danas cu da setam kera, tj. ona mene...

Poslednja izmena:
Ovo za ove moje sto vole da brljaju a hoce da smrsaju......Evo ovako.
Jedan od najobeshrabrujucih i najuznemiravajucih aspekata dijete su neizbezna brljanja ili kako to neko naziva situacija kad “ispadnemo sa koloseka”. Cinjenica je da ih svako ima, neko se mnogo na njih ne obazire, ali za neke takvi ispadi pretstavljaju rizik i okidac za vracanje na stari nacin ishrane..za njih su dani brljanja propraceni krivicom, samooptuzivanjem, osecajem nemoci pod devizom devizom “Cemu sve to”…Ako se prepoznajete u ovom opisu onda ce vas mozda interesirati sta o tome misle “eksperti”…

Oni kazu: osnovna poenta borbe je promena nacina na koji razmisljamo o takvim izletima. Jednostavno: ako uspemo da promenimo nacin na koji razmisljamo o njima prestacemo da budemo zrtve brljanja.

Doktor Jonatan Bowden kaze da je njegovo iskustvo pokazalo da je osnovna razlika izmedju “pobednika” i “gubitnika” u ratu protiv kilograma nije u toma da li su imali ispade i otstupali od svog programa, vec u tome kako su se prema tim ispadima odnosili.

Dakle, ono sto je zaista vazno je kako se odnosite prema brljanjima kad se dogode..
Na primer..Tri nedelje ste na odredjenoj dijeti i sve ide super..pravilno se hranite, pravilno vezbate, pijete tecnost..sve kao pod konac i onda morate da odete na svadbu…Iz najosnovnije pristojnosti popijete casu vina i nazdravite mladencima..i dok trepnete neka dobronamerna ( i brkata) tetka insistira da probate pecenje i kaloricnu rusku salatu, zatim domace ‘sitne” kolace i dok dodje do secenja torte vi ste vec sjurili nekih 4000 kalorija iz stvari koje u zadnje tri nedelje niste sebi dozvolili ni da pogledate: peciva, sosove, kolace…A ? jel ovo poznato? Ne mora da bude svadba/slava? Moze da bude trenutak nepaznje, pojacani stres…hiljadu malih I velikih razloga, zar ne?

Vecina ljudi misli da je to kraj akcije..tu sve zavrsava…u stvari to je trenutak kad sve pocinje..to je pravi trenutak dijete, kaze Bowden ..
Realno steta koja je napravljena nije prevelika – u najgorem slucaju digli ste kilazu za kilogram – dva koja se mozgu spustiti vrlo brzo…pravilnom ishranom I vezbanjem..

Dakle, u cemu je onda problem? Problem nije u tome sta smo uradili vec sta o tome mislimo, kakvo znacenje dajemo onom sto je vec ucinjeno..Najcesce i potpuno pogresno – mi sebe optuzujemo za nedostatak volje, da nikada necemo uspeti, da su nasi napori uzaludni..E , a takvo razmisljanje je zapravo uvod u seriju – brljanja cije su stete mnogo, mnogo vece…
Kada bi smo umesto ovih malodusnih misli naucili da vidimo ovakve povremene izlete u zonu zabranjene hrane kao samo male prepreke na koje svako nailazi I od kojih se ne treba plasiti I davati im previse znacenja – stvari bi bile mnogo jednostavnije I naravno uspesnije..
Cinjenica je da ne mozes pobediti u igri, ako u njoj ne ucestvujes..a svaki minut, svaki novi dan je sansa za vracanje u “igru”.Trebamo je iskoristiti i ne osvrtati se…:kolac::kolac::kolac::kolac::kolac::kolac::andjeo:

u opste ne mislim da postoji zabranjena i nezabranjena hrana :neutral: jednostavno pozeljna i manje pozeljna kada hoces da smrsas. razmisljati o hrani kao najvecem neprijatelju, i ukinuti sve ono sto je "zabranjeno" je glupost, jer takve zabrane te i dovode u razne kulinarske izlete, ali koje u tim trenucima ne mozes da ogranicis, od silne zelje koja se nakupila. i na kraju krajeva, kad se potencijalnom objektu dijete ista zavrsi....onda nema vise zabranjene hrane, nego moze sve da jede koliko hoce? pa nece biti. ako ti se nesto nekad bas jede, pojedes truncicu, da te zelja mine i nije to nikakav problem ni izlet. ako mislis da si preterao, oduzmes malo od nekog drugog obroka,il radis malo vise vezbi itd...kolko sam ja gledala ljude na striktnim dijetama, uvek se posle zavrsavalo na isti nacin - kad prodje dijeta, nema vise zabrana, i onda se vrate na staro i nagoje ko sto su i pre bili..:confused: i to sam najcesce vidjala posle one....dijeta koja ide po danima,a u opste nemam predstavu zasto kada se u teoriji tu jede svega po malo. sjajni rezultati, a posle jos "sjajniji" povratak na staro. mislim da sama svest o zabranjenoj hrani ubija coveka u pojam.

u opste ne mislim da postoji zabranjena i nezabranjena hrana :neutral: jednostavno pozeljna i manje pozeljna kada hoces da smrsas. razmisljati o hrani kao najvecem neprijatelju, i ukinuti sve ono sto je "zabranjeno" je glupost, jer takve zabrane te i dovode u razne kulinarske izlete, ali koje u tim trenucima ne mozes da ogranicis, od silne zelje koja se nakupila. i na kraju krajeva, kad se potencijalnom objektu dijete ista zavrsi....onda nema vise zabranjene hrane, nego moze sve da jede koliko hoce? pa nece biti. ako ti se nesto nekad bas jede, pojedes truncicu, da te zelja mine i nije to nikakav problem ni izlet. ako mislis da si preterao, oduzmes malo od nekog drugog obroka,il radis malo vise vezbi itd...kolko sam ja gledala ljude na striktnim dijetama, uvek se posle zavrsavalo na isti nacin - kad prodje dijeta, nema vise zabrana, i onda se vrate na staro i nagoje ko sto su i pre bili..:confused: i to sam najcesce vidjala posle one....dijeta koja ide po danima,a u opste nemam predstavu zasto kada se u teoriji tu jede svega po malo. sjajni rezultati, a posle jos "sjajniji" povratak na staro. mislim da sama svest o zabranjenoj hrani ubija coveka u pojam.

Bas je tako. Cim je nesto striktno zabranjeno onda ti se bas to jede makar pre toga i nisi imao poseban afinitet prema toj vrsti hrane.....Mislim, to je kod mene jako izrazeno. Kao da iz inata navalim na zabranjeno, ....Bolje da nije tako. Nije lako skinuti visak kg. Posebno u nekom odredjenim godinama......:sad2:

Eriu, svaka ti se pozlatila, apsolutno se slažem.
Ja ako se već gnjavim sa pohovanjem (što maksimalno izbegavam) povrća (tikvice, patlidžan), pojedem ga tako, ni ne treba mi musaka.

Inače, moram da priznam da ja pohovanje bilo čega izbegavam manje iz zdravstvenih i dijetalnih razloga, već zbog toga što se potroši previše vremena, isprlja gomila sudova, a prostor se ispuni sa previše mirisa (da to fino kažem)

...sve si ovo lepo napisala..kao da si me citirala....:ok:

...ja cu jos samo da priznam, mrzim da pohujem, meni je to gnjavaza,
skroz nepotrebna...:rumenko:

...nego ja samo da se upisem ovde, i da kazem od sutra sam opet tu,
da se druzimo, i da se vratim u pravi kolosek....zadnja 4 dana, sam
jela svasta nesto, doduse najvise raznorazne testenine..ali je bilo i
sladoleda, i kolaca i kasne vecere..vec smo pisale o tome, imamo i
mi dusu, pa neka smo i na dijeti....:lol:

Ja sam nekad jela sve pohovano: paprike, karfiol, patlidzan, pa i mozzarelu. Nije ni cudo sto sam nabila toliko masnoce, plus lebac kojeg jedino ne jedem uz spagete. Sve sam to izbacila, hleb - samo za rucak - 1 parce integralnog. A tek sto sam grickala kikiriki, suncokret, semenke... Volela sam da drmnem i po 1 pivce vikendom
Od onih top 10... nista ne koristim odavno...
Bila na merenju... jako sporo ide, tek sam skinula 5 kg, svi rezultati su bolji...ali kad procitam sta pise ljubic bejbic, onda se osetim krivom. Sad cu da smanjim i kasu, ili cu da je napravim od 1 kasike pahuljica i 1 kasike mekinja, sa jabukom i vodom...
Uzgred, uopste ne izgledam lose, juce su me izbrusili i rekli na sta cu liciti ako skinem jos 4 kg.
P.S. Danas cu da setam kera, tj. ona mene...
:klap::klap::klap:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back