Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro, evo da se javim na kratko.
Danas bas imam puno posla(privatno), sve hoce da budu sredjene za vikend a ja samo dve ruke imam.:eek:

Program za danas:
-2 parceta hleba sa margarinom i medom, casa cedjenog soka od pomorandze,
-jabuka,
-sendvic sa dimljenim lososom i salatom(to onako s'nogu),
-kivi,
-zele sa vocem:bye:

ni gram smršala nisam ove nedelje : (
i nisam se pridržavala dijete uopšte i mog režima ishrane i sad sam baš besma bre i ljuta na sebe, ostala su još ta dva kg koja vučem već dve nedelje i nikako da ih maknem

Ja sam jela skoro svaki dan..ali ima dana kad me uopste ne zasiti..

btw, evo jedna slicica za sve nas
thing.24548578.l_large.jpg

:lol:

Кажу да је око 1 Кг недељно идеалан губитак тежине.
Кожа остане здрава и еластична, а мишићно ткиво се не губи.
Уосталом замислите -52 Кг, таман колико година има седмица!
Наравно ако узмете рецимо 3 месеца, то је 12 недеља, тј -12 Кг, што вам, рецимо, зими омогућава да уз сва сагрешења око слава, Божића, Нове године, па све тамо до Ускрса, комотно омогућава да уз нешто дисциплине и мало више него иначе физичке активности, лакачко игубите 10 Кг.

Sve znam!
Inace, moja koza je toliko neelasticna da je to Bogu plakati.
Al sta cu, zato mi dobra kosa, lepe noge, sake.... (ovo se ja samotesim:( )

Ovsena kasa je kaloricna, ali ja je pravim sa vodom, 3 supene kasike... Ne znam koliko je to grama.
Pitam se da li su kaloricne ovsene mekinje, ja dnevno smazem 4 supene kasike.
Мекиње имају 0 калорија.
И словима:НУЛА!!!
Људски организам уопште не вари мекиње за разлику од неких животиња(свиње, коњи, говеда).
Једино што прилично остружу црева па их је добро помешати са нечим другим, као већ спомињане каше.
Зато слободно можете помешати млеко са мекињама и све калорије које сте унеле потичу само и једино од млека.

Мекиње имају 0 калорија.
И словима:НУЛА!!!
Људски организам уопште не вари мекиње за разлику од неких животиња(свиње, коњи, говеда).
Једино што прилично остружу црева па их је добро помешати са нечим другим, као већ спомињане каше.
Зато слободно можете помешати млеко са мекињама и све калорије које сте унеле потичу само и једино од млека.

DoDZi da te bubim. :cmok2:

Poslednja izmena:
Qq... Poznavaoce, pomagaj!
:eek::eek::eek:
Na 100gr ovsenih mekinja (oat bran) oko 250kcal, izvor: http://nutritiondata.self.com/facts/cereal-grains-and-pasta/5703/2.
Za ovsene pahuljice (rolled oats, oatmeal) je više, na mojoj kutiji piše 340kcal na 100gr, a na http://nutritiondata.self.com/facts/breakfast-cereals/1597/2 kažu čak 380kcal.

Ne mogu da verujem, pa ispada da su mekinje kaloricnije od hleba! :eek:
Uzgred, goji li kakao? :ceka::tiganj:
Без панике! Оно од 250 кило калорија ти је енергетска вредност за оброк(пахуљице+вода), а ово од 340 или 380(гарант претерано)је енергетска вредност самих пахуљица тј сувог садржаја.
Увек рачунај да ти је 100г шећера 400 Кцал а да пахуљице морају бити јасно ,,лакше", отуд ми вредност од 380 Кцал за 100г паКуљица изгледа предимензионирана!

Да, какао је калоричан чак и кад је одмашћен, али те 1 или 2 кафене кашичице дневно сигурно неће угојити.
А за пахуљице види овако: 100г пахуљица је баш кабасто и заситиће те, а 100г хлеба је оскудно количином без обзира што је маса иста, а и неће утолити глад баш зато што не попуњава желудац!

Čitam ovu temu neko vrijeme, a sad se javljam.
Ja sam s dijetom krenula poslje nove godine jer sam bila si užasna 165 cm i preko 65 kila,
Do sad sam izgubila u ova tri mjeseca 6-7 kila, što mislik da je ok.
Uglavnom voće, povrče, bez slatkog, bez alkohola, dosta šetnje i ide za sad

MEKINJE - pšenične - 206 kcal... :dash:
Мекиње су чиста целулоза и то наша црева не варе никада и никако.
А шта је и каква је мешавина то што су назвали мекињама и прогласили ,,тешким" 206 Кцал не знам.
Сем што је могуће да то јесте калоријска вредност у апсолутном смислу, али је за нас пошто је не варимо небитна.
Изгуглај негде о целулози и уверићеш се да је за људе неискористива.

Мекиње су чиста целулоза и то наша црева не варе никада и никако.
А шта је и каква је мешавина то што су назвали мекињама и прогласили ,,тешким" 206 Кцал не знам.
Сем што је могуће да то јесте калоријска вредност у апсолутном смислу, али је за нас пошто је не варимо небитна.
Изгуглај негде о целулози и уверићеш се да је за људе неискористива.

Koliko vidim, dijetalna vlakna su zastupljena 58 %, ostalo nosi cal.
http://nutritiondata.self.com/facts/cereal-grains-and-pasta/5703/2

Koliko vidim, dijetalna vlakna su zastupljena 58 %, ostalo nosi cal.
http://nutritiondata.self.com/facts/cereal-grains-and-pasta/5703/2
Да, могуће је, а то ти је онда вероватно следеће: Праве мекиње су чиста целулоза и то је искључиво омотач зрна(пшенице, ражи, јечма...), а ,,мекиње" које спомињеш вероватно поред омотача садрше и клицу која је од јестивих искористивих састојака.
Трећи део зрна је језгро од кога се добија бело брашно и оно није у причи о мекињама.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back