Oranz
Elita
- Poruka
- 24.257
Bravo,prava si...Za sada samo tri manje, ali se osecam lakse.
Inace mi je cilj 10 kg u -.
Danas riba u rerni i barene povrcke.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bravo,prava si...Za sada samo tri manje, ali se osecam lakse.
Inace mi je cilj 10 kg u -.
Danas riba u rerni i barene povrcke.

Кажу да је око 1 Кг недељно идеалан губитак тежине.
Кожа остане здрава и еластична, а мишићно ткиво се не губи.
Уосталом замислите -52 Кг, таман колико година има седмица!
Наравно ако узмете рецимо 3 месеца, то је 12 недеља, тј -12 Кг, што вам, рецимо, зими омогућава да уз сва сагрешења око слава, Божића, Нове године, па све тамо до Ускрса, комотно омогућава да уз нешто дисциплине и мало више него иначе физичке активности, лакачко игубите 10 Кг.
)E ja ovu spravu nemam u svom stanu i jako mi je drago zbog toga, jer se ne bih skidala sa nje.
Nego lepo nedeljno kada odem kod sestre tamo se merim i radujem![]()

Pozz
Da se mi ne ugojimo od ovsene kase![]()
Ja sam se od te kashe ugojila. Skidala sam holesterol jer sam chula da je to odlicno...U kalorijskoj tabeli pogledajte obavezno koliko kalorija ima ovsena kasha, ovas. Obavezno.!!!!!!!!!!!.........
(neka me neko ispravi ako gresim)Мекиње имају 0 калорија.Ovsena kasa je kaloricna, ali ja je pravim sa vodom, 3 supene kasike... Ne znam koliko je to grama.
Pitam se da li su kaloricne ovsene mekinje, ja dnevno smazem 4 supene kasike.
Мекиње имају 0 калорија.
И словима:НУЛА!!!
Људски организам уопште не вари мекиње за разлику од неких животиња(свиње, коњи, говеда).
Једино што прилично остружу црева па их је добро помешати са нечим другим, као већ спомињане каше.
Зато слободно можете помешати млеко са мекињама и све калорије које сте унеле потичу само и једино од млека.

Без панике! Оно од 250 кило калорија ти је енергетска вредност за оброк(пахуљице+вода), а ово од 340 или 380(гарант претерано)је енергетска вредност самих пахуљица тј сувог садржаја.Qq... Poznavaoce, pomagaj!
Na 100gr ovsenih mekinja (oat bran) oko 250kcal, izvor: http://nutritiondata.self.com/facts/cereal-grains-and-pasta/5703/2.
Za ovsene pahuljice (rolled oats, oatmeal) je više, na mojoj kutiji piše 340kcal na 100gr, a na http://nutritiondata.self.com/facts/breakfast-cereals/1597/2 kažu čak 380kcal.
Ne mogu da verujem, pa ispada da su mekinje kaloricnije od hleba!
Uzgred, goji li kakao?![]()

Мекиње су чиста целулоза и то наша црева не варе никада и никако.MEKINJE - pšenične - 206 kcal...![]()
Мекиње су чиста целулоза и то наша црева не варе никада и никако.
А шта је и каква је мешавина то што су назвали мекињама и прогласили ,,тешким" 206 Кцал не знам.
Сем што је могуће да то јесте калоријска вредност у апсолутном смислу, али је за нас пошто је не варимо небитна.
Изгуглај негде о целулози и уверићеш се да је за људе неискористива.
Да, могуће је, а то ти је онда вероватно следеће: Праве мекиње су чиста целулоза и то је искључиво омотач зрна(пшенице, ражи, јечма...), а ,,мекиње" које спомињеш вероватно поред омотача садрше и клицу која је од јестивих искористивих састојака.Koliko vidim, dijetalna vlakna su zastupljena 58 %, ostalo nosi cal.
http://nutritiondata.self.com/facts/cereal-grains-and-pasta/5703/2