Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala ti na odgovoru.:)
Meni licno soja kao soja nije nikakav problem posto je ne koristim ali sta sa njenim derivatima, oni su prakticno svuda tako da je nemoguce izbeci ih (u hlebu,cokoladama, bombonama,decijoj hrani pa i u lekovima...) Na primer ja koristim u toku posta sojino mleko i sir od soje a cula sam da to isto mleko sadrzi veliku kolicinu aluminijuma...
Neko ce sada da kaze da je sve danas zatrovano ali ja se trudim, koliko mogu da kupujem organske proizvode i da idem na pijacu sa organskim vocem i povrcem. Naravno ni tu mi niko ne garantuje...
Твоја баба је постила без соје, па некако усклади ,,ситуацију".
Ово остало су минорне количине, а сигуран сам да можеш наћи 'леба само од житаричног брашна(пшеница, раж, кукуруз, или нека комбинација)воде , соли и квасца, а у случају грахама чак и без оба последња састојка, мада онда хлеб у крајњој нужди може послужити и као хладно оружје!(:hahaha:).
Шалим, се али грахам је добар јер је тврд и својом чврстином, током жвакања, масира десни, што данашња мекушна храна не успева, и масажом спречава парадентозу.

Твоја баба је постила без соје, па некако усклади ,,ситуацију".
Ово остало су минорне количине, а сигуран сам да можеш наћи 'леба само од житаричног брашна(пшеница, раж, кукуруз, или нека комбинација)воде , соли и квасца, а у случају грахама чак и без оба последња састојка, мада онда хлеб у крајњој нужди може послужити и као хладно оружје!(:hahaha:).
Шалим, се али грахам је добар јер је тврд и својом чврстином, током жвакања, масира десни, што данашња мекушна храна не успева, и масажом спречава парадентозу.

Potpuno si u pravu, od sutra sam samo na razanom hlebu i vodi. Mogu ja bolje i od moje babe.:lol: Salim se.
Postoji super stvar za sprecavanje povlacenja desni: ujutru i uvece 1 kas maslinovog ulja se mucka u ustima 1min i zatim ispljune. Malo gadno ali provereno pomaze.

Poslednja izmena:
inace jelovnik ti je super,bas po mom ukusu moj si covek po tom pitanjui 20gr.cokolade pa to je jedna kockica!:)

Vec si me uplasila. Meni je malo lakse sto se tice kuvanja zato sto i muz posti a i mala jede sve ovo posno. Ubacim po neko meso za nju i mlecne proizvode.
Ajd' dobro uhvatila si me u lazi nije bilo 20gr nego 25gr.:rumenko:(takvo je pojedinacno pakovanje)

Potpuno si u pravu, od sutra sam samo na razanom hlebu i vodi. Mogu ja bolje i od moje babe.:lol: Salim se.
Postoji super stvar za sprecavanje povlacenja desni: ujutru i uvece 1 kas maslinovog ulja se mucka u ustima 1min i zatim ispljune. Malo gadno ali je super stvar za upalu desni, provereno.
Па парадентоза је типична цивилизацијска болест узрокована меком храном која при жвакању не масира потпорни апарат(десни), и то ће рећи сваки стоматолог који има макар зрно поштења.
Нажалост већина ће прибећи продаји магле и узимању пара.
Знам за тај рецепАт, сазнао сам за њега у Ајас Николасу, најисточнијем граду на Криту, само се инсистира на хладно цеђеном маслиновом уљу, оном што је прва фракција или тзв девичанско.

Па парадентоза је типична цивилизацијска болест узрокована меком храном која при жвакању не масира потпорни апарат(десни), и то ће рећи сваки стоматолог који има макар зрно поштења.
Нажалост већина ће прибећи продаји магле и узимању пара.
Знам за тај рецепАт, сазнао сам за њега у Ајас Николасу, најисточнијем граду на Криту, само се инсистира на хладно цеђеном маслиновом уљу, оном што је прва фракција или тзв девичанско.

Poznavaoce, ti baz poznajes stvari. :worth:
Pa eto moj stomatolog kaze ovako: uvece se zubi peru za zdravlje a ujutru za lepotu. Prati zube posle svakog jela ali obavezno pred spavanje a konac neophodan.
Upotreba hleba od integralnih zitarica, sveze voce i povrce(sto vise) i naravno obavezna poseta stomatologu svakih 6 meseci, ciscenje kamenca...A i ako sve to odradis ne znaci da je dovoljno.
Ja sam u trudnoci imala strasan problem sa desnima. Ne znam da li ima veze sa trudnocom ali ni pre tog ni posle toga. Spasla sam se maslinovim uljem. :)

Vec si me uplasila. Meni je malo lakse sto se tice kuvanja zato sto i muz posti a i mala jede sve ovo posno. Ubacim po neko meso za nju i mlecne proizvode.
Ajd' dobro uhvatila si me u lazi nije bilo 20gr nego 25gr.:rumenko:(takvo je pojedinacno pakovanje)
Pa to ti je super,mislim to oko muza kad sam ja mom u sali predlozila da posti a on kaze... jesi li ti normalna ,pa ja bi izumro!:eek:i vidim da pominjes malu,devocica ili devojcurak pretpostavljam moji su vec odrasli,tako danema sanse da ih nateram,a i necu da se uzalud trudim jer su svi ateisti!Za cokoladu sam se malo nasalila, ja je slabo jedem ono kockica ili dve,zato jedem dosta voca sezonskog i pravim vocne salate sa suvim vocem, a posto tu ima dosta vocnog secera verovatno zato nemama potrebu za cokoladom:)

Pa to ti je super,mislim to oko muza kad sam ja mom u sali predlozila da posti a on kaze... jesi li ti normalna ,pa ja bi izumro!:eek:i vidim da pominjes malu,devocica ili devojcurak pretpostavljam moji su vec odrasli,tako danema sanse da ih nateram,a i necu da se uzalud trudim jer su svi ateisti!Za cokoladu sam se malo nasalila, ja je slabo jedem ono kockica ili dve,zato jedem dosta voca sezonskog i pravim vocne salate sa suvim vocem, a posto tu ima dosta vocnog secera verovatno zato nemama potrebu za cokoladom:)

Ma mnogo je lakse sto ne moram svakom da kuvam drugacije.
Moja mala ce 6god sad u aprilu ali je ne opterecujem sa tim, niti cu.Kad poraste neka izabere sama.
A sto se tice cokolade, odnosno slatkisa, to bas obozavam. Pa zato sam ovde, zar ne?:whistling:

Pa gde ste svi nestali?:think:
Ja danas kuci, nema posla, skole ne rade, pao sneg...:roll:

Moj program danas:
-ovsena kasa na vodi (prazna)
-5 suvih sljiva
-krem corba od brokolija,2kas. krutona,
-jabuka,
-tost sa sirom i pastetom od povrca.:bye:

Ja lepo krenula Bolnicku dijetu, i odem na pumpu da tankiram benzin, udjem da platim, pored kase dok sam cekala ugledam Milku, odmah uzmem jednu i jos jednu malu pored kase i sve to platim i izadjem. Na sedistu u roku od dva min. sam pojela obe. Nisam mogla da verujem sta radim.Sad sam na niskokaloricnoj hrani, ono , riba, neamsni jogurt, dvopek, po svom izboru. Ono po naredjenju mi ne ide izgleda. Bas sam.........:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:

Ne brini, ja sam za vikend popila 4l piva, pa sam opet sutradan izmjerila 2 cm i 2 kg manje, jer sam se prethodnih dana pridrzavala dijete.
Samo nastavi, nema da brinesh :)

Ma mnogo je lakse sto ne moram svakom da kuvam drugacije.
Moja mala ce 6god sad u aprilu ali je ne opterecujem sa tim, niti cu.Kad poraste neka izabere sama.
A sto se tice cokolade, odnosno slatkisa, to bas obozavam. Pa zato sam ovde, zar ne?:whistling:
Pa naravno,i ja sam pocela stvarno da postim pre ravno 8 god,dakle ne jos u detinjstvu,a muzu sam rekla onako u zezanju vec znajuci,otprilike sta ce da kaže!:)Sto se dece tice oni odavno imaju svoj ukus tako da bi to za njih bilo naturanje a ja to ne zelim!:)A:heart:prema slatkisima mi je poznata,tj,prema njegovom velicanstvu ČOKOLADI,moj sin je veliki fan iste!A na forumu nisi valjda,samo zbog čokolade...:think:

Aaaaaa...razumela,izvini,ali jacanje volje nije instant savet,cenim da ima dugorocnu primenu...a to sto ste bez karaktera:think:...oces da kazes da sam i ja taka kad sam tu!?:rumenko:A ja sam bre,karakterna i dusevna zemska....i nikad ne bi smazala CELE napolitanke i CELU i jos POLA cokolade kao neki,jer sam karakter sta tu ima da se prica!Al volim da se druzim sa istima ...zato sto nisu ko ja...:lol:

A jesi karakter nema sta. Ja se lepo ispoveravam o cokoladama, ziva sam se pojela zbog toga a ti se sad tu setila i jos se izdvajash, kao ovo_ono , trte, mrte,
Ma cuti i uzivaj sto nisi pojela CELU i jos POLA i raduj se da ces biti lepa ko ruzha ali cuti. Nemoj da mi stajes jos i ti na muku. Ko da ja ne znam da sam trebala da pojedem samo CELU...Ono POLA sam trebala da sakrijem pa kad me nocu uhvati karakterna osobina da lepo njam njam....Mislim, mozda sam trebala......Instan savet......Jedi po spisku i nemoj da mi spominjes nista, a posebno ne uvecavaj slova jer me odma nesto udari u glavu a ne znam sta je to....Ja volim ove brljive sto piju pivo, sendviche, pa opet po dijeti ....Danas sam jela belo sa grila, pechurkice, sve za zdravlje.......ALi, duga je noc.......:p

A jesi karakter nema sta. Ja se lepo ispoveravam o cokoladama, ziva sam se pojela zbog toga a ti se sad tu setila i jos se izdvajash, kao ovo_ono , trte, mrte,
Ma cuti i uzivaj sto nisi pojela CELU i jos POLA i raduj se da ces biti lepa ko ruzha ali cuti. Nemoj da mi stajes jos i ti na muku. Ko da ja ne znam da sam trebala da pojedem samo CELU...Ono POLA sam trebala da sakrijem pa kad me nocu uhvati karakterna osobina da lepo njam njam....Mislim, mozda sam trebala......Instan savet......Jedi po spisku i nemoj da mi spominjes nista, a posebno ne uvecavaj slova jer me odma nesto udari u glavu a ne znam sta je to....Ja volim ove brljive sto piju pivo, sendviche, pa opet po dijeti ....Danas sam jela belo sa grila, pechurkice, sve za zdravlje.......ALi, duga je noc.......:p

cecikaa, retko se pojavljuješ, al si mi o'ma postala omiljeni lik :zag:
Naročito mi se dopada ovo boldovano. Pošto sam se prepoznala u ovom drugom.
Jedina olakšavajuća okolnost mi je što me ne hvataju karakterne osobine noću. Valjda zato što kasno ležem, a do tada uspem da realizujem dosta tih osobina.
Nego ja sam za nas takve razmišljala da otvorim novu temu, nešto u stilu: Kako kršim dijetu.... ali bojim se da bi nam to bilo kao opravdanje što je kršimo. Tako da ću da ostanem ovde i da primam kritike i da se stidim.
Juče sam lepo skuvala čorbu od povrća i dodala pšenične klice, bilo je mnogo ukusno, pa još posno (iako ne postim, ali neće da škodi)... ali onda je koleginica častila i celo popodne sam jela kolače :rumenko::dash: Mislim, te koleginice, stvarno su nekolegijalne.
Danas za doručak ovsena kaša sa smrznutim kupinama i jogurtom (nije mi se nešto naročito svidelo), za ručak prebranac (opet posno), a evo sad za užinu šejk. Da se ja pohvalim dok imam čime.

Poznavaoče (znam da ćeš kao dobri duh da se javiš u rekordnom roku, čim protrljam lampu) nešto mi slabo klija pšenica. Da li je ne vlažim dovoljno (mada je stalno vlažna) ili je neka loša. I preporučuješ li klice i drugih žitarica?

Jedina olakšavajuća okolnost mi je što me ne hvataju karakterne osobine noću. Valjda zato što kasno ležem, a do tada uspem da realizujem dosta tih osobina.
Nego ja sam za nas takve razmišljala da otvorim novu temu, nešto u stilu: Kako kršim dijetu.... ali bojim se da bi nam to bilo kao opravdanje što je kršimo. Tako da ću da ostanem ovde i da primam kritike i da se stidim.
Juče sam lepo skuvala čorbu od povrća i dodala pšenične klice, bilo je mnogo ukusno, pa još posno (iako ne postim, ali neće da škodi)... ali onda je koleginica častila i celo popodne sam jela kolače :rumenko::dash: Mislim, te koleginice, stvarno su nekolegijalne.
Danas za doručak ovsena kaša sa smrznutim kupinama i jogurtom (nije mi se nešto naročito svidelo), za ručak prebranac (opet posno), a evo sad za užinu šejk. Da se ja pohvalim dok imam čime.

Poznavaoče (znam da ćeš kao dobri duh da se javiš u rekordnom roku, čim protrljam lampu) nešto mi slabo klija pšenica. Da li je ne vlažim dovoljno (mada je stalno vlažna) ili je neka loša. I preporučuješ li klice i drugih žitarica?
За пшеницу ти је можда температура ниска, па је спорије.
Али око 20 до 25 целзијуса је ОК.
Може бити и питање квалитета, наравно.
Остале житарице могу ако су неоштећене.
Рецимо љуштени јечам, који се зове још и гершла, не клија јер је наравно и ољуштен.
Али кукуруз, овас или неке друге житарице, ако су целе клијају.
Мсм да најбрже клија неки јапански(кинески?) пасуљ који се, валда, зове мунго, има га у био радњама. Испод 24 сата, али нисам сигуран за укус, нисам га никада наклијавао. Само пшеницу.
Пробај кувани просо, укусан је и супер се брзо скува, до 10 минута, а разбија по питању косе.
Кажу да је некима зауставио ћелавитис, мада не говорим из личног искуства, али уопште не сумњам да је ОК!

Hvala na brzom odgovoru. Kod mene u stanu, sigurno nije hladno, čak je prevruće. Ova prva tura mi je takodje sporije klijala nego ranije kad sam stavljala, ali ova druga - nikako. Kupiću novu, šta se mučim. Pet dana, ni klice.
Imam ja i neku tabelu čemu koliko treba da proklija. Staviću na temu, kad dođem kući. Samo sam se pitala imaš li ličnog iskustva.

Ja sam proso otkrila prošle godine (pisala sam ponovo nedavno o tome, kad sam radila test intolerancije) i oduševljena sam njime. Pravila sam najrazličitija jela.. i kojekakve projice i tzv. "prosoto" (kao rižoto, samo umesto pirinča proso, ubacivala sam ga u čorbe, super ih zgusne, pravila kao prilog umesto npr. pire krompira, pa umesto kačamaka (palente) sa sirom, mlekom, po želji, pa neke slatke varijante, kao puding sa suvim voćem... Nešto sam prestala, ali sad ću ponovo da ga aktiviram.

Toliko mi prija ova dijeta,sada se ne bih prevarila da prekrsim ma ni za zivu glavu..i pojma nemam sta cu kada se dijeta zavrsi..verovatno cu nastaviti da se drzim nekih njenih pravila..ne jedem hleb kao svinja ne prezderavam se i kada nisam gladna,kada sam ljuta tuzna i iznervirana.Necu da dopustim da moj zivot opadne u kvalitetu zarad neartikulisanih emocija koje potiskujem i zderem sebe i zderem sve oko sebe.

Bila na merenju i samo 500gr manje:(
Toliko sam se iznervirala da sam dosla kuci i smazala jos 2 parceta kolaca od jabuke. :whistling:Ma nek ide...
Ostajem pri dijeti, nutricionista mi napravila posni program. :D
Jedino cu ubaciti ribu cesce nego sto je dozvoljeno (jednom nedeljno).:bye:

Bi,da si otvorila novu temu ja bi mogla prva da se prijavim. Primam i kritike ali se uopste ne stidim. I muz me kritikovao u stilu toliki trud da upropastis ali nista ne vredi, bas mi se jelo (a i taj kolac nasao kad da ispadne super). Ni meni ne ide brojanje do deset.

Ništa, filotea, sutra nastavi kao da nije ni bilo tih kolača. I nemoj da se obeshrabriš kad tako malo skineš. Nekad ide lakše, nekad teže. Od svačega to zavisi. Mozda su neki nezgodni dani u mesecu, možda ti se zadržalo malo više vode....

Obećala sam da ću staviti tabelu koliko kojoj žitarici treba da isklija, pa pošto ne mogu da prebacima tabelu da se lepo vidi, evo link za pšenične klice, pa tu ima i tabela. Možda će nekog zanimati.
http://www.psenicnatrava.com/html/psenicne_klice.html

Poslednja izmena:

Ha,ha,ha...Pravila postoje da bi se krsila,jel tako! Te prema tome i u tom stilu samo ti navali da krkas a vidim da su ti i drugarice u tom fazonu.A ja sve nesto mislila,posto sam dobra dusa,da nekako pripomognem pa makar i VELIKIM SLOVIMA... al kad neces,neces...:)

Za sada samo tri manje, ali se osecam lakse.
Inace mi je cilj 10 kg u -.
Danas riba u rerni i barene povrcke.

zasto samo tri Lilava, svaki je uspeh. Pomisli, koliko si sad blize svom cilju.
Кажу да је око 1 Кг недељно идеалан губитак тежине.
Кожа остане здрава и еластична, а мишићно ткиво се не губи.
Уосталом замислите -52 Кг, таман колико година има седмица!
Наравно ако узмете рецимо 3 месеца, то је 12 недеља, тј -12 Кг, што вам, рецимо, зими омогућава да уз сва сагрешења око слава, Божића, Нове године, па све тамо до Ускрса, комотно омогућава да уз нешто дисциплине и мало више него иначе физичке активности, лакачко игубите 10 Кг.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back