Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa...za normalno funkcionisanje organizma su potrebne i ostale namirnice pored proteina, bar u odredjenim kolicinama.
i nadam se da vam ne smeta sto napisem ponesto ovde....ja nisam ni na kakvoj dijeti ali za nekoga ko voli da jede, sve manje od toga je zlo i naopako. tako da ceo zivot shvatam kao jednu veliku dijetu,sport,sport,dijetu i tako u krug.
a ishranu sprovodim tako sto ne kupujem nikada ali bas nikada namirnice koje ne bi trebalo da jedem.i samo dzangrizam kometarisuci tudju hranu,tu sam bas pogana jer mi se stvorile fobije od odredjenih namirnica,koje nit su ukusne nit zdrave. ukratko logika jedenja mi je ako nemam cokoladu u kuci,moracu da pojedem paradajz kad ogladnim :lol:
i kunem se u trcanje :lol:

iskreno, mislim da je ovo najuravnotezeniji pristup koji se zamisliti moze...

inace, mjerkala ja onaj ovas sad u radnji...paaa...nije to za mene, ipak...mislim : )

Ma, znam, ali kalorije su mi postale opsesija. Jezim se od skroba, ugljenih hidrata i samo mi je u glavi: proteini, proteini, proteini... :tost:

e, mojne se zamaras toliko
ozbiljno
kad jedes gledaj da bude dobro izbalansiran obrok i to ti je to...
ugljiko hidrati nisu ni losi, ni nepotrebni
ono sto jest lose i nepotrebno su oni...do zla boga rafinirani
u kojekavim budalastinama koje nikakvu svrhu osim
da proizvodjacu napune dzepove, a konzumentu zalihe na pedu nemaju : )

pa sad...goje...ako ih jedes ujutro nista ti biti...
nece osim sto ces unijeti nesto vlakana i drugih korisnih stvarcica : )))

http://bananasweb.com/bananas/Health+Benefits+of+Bananas

za dorucak si u pravu; ako ne doruckujem kasnije mi cijeli dan zjeban : (

ps nije ni svinja losh dorucak : D

Voće skoro uvek jedem pre ručka, kasnije mi bude teško za stomak.
A svinju sam doručkovala za Božić, dosta od mene :p

Inače, upravo sam otopila ono što sam mislila da je dinstana junetina,
i shvatila da su mi moji pogrešno spakovali neko dinstano povrće :dash: koje ne volim :dash:

Ali kad je bal nek je na vodi, evo jedem ga i sve se smešim.
Još je dijetalnije od mesa.

iskreno, mislim da je ovo najuravnotezeniji pristup koji se zamisliti moze...

inace, mjerkala ja onaj ovas sad u radnji...paaa...nije to za mene, ipak...mislim : )
ako je usitnjena ovas probaj jedno pakovanje
ni meni se ne svidja kad je krupno zrno,ali kad je sitno i kad se zalije jogurtom i cimetom, postane kremasto penusasto. meni je ovo licno mnogo bolja nego razne kombinacije muslija jer ne moras da se mucis dok zvaces i grizes ona zrna, vec je kasasto. a naraste u stomaku i mene drzi. a ko ima probleme sa stolicom, odlicno je resenje :mrgreen:

ako je usitnjena ovas probaj jedno pakovanje
ni meni se ne svidja kad je krupno zrno,ali kad je sitno i kad se zalije jogurtom i cimetom, postane kremasto penusasto. meni je ovo licno mnogo bolja nego razne kombinacije muslija jer ne moras da se mucis dok zvaces i grizes ona zrna, vec je kasasto. a naraste u stomaku i mene drzi. a ko ima probleme sa stolicom, odlicno je resenje :mrgreen:

ovo je bilo krupnije
naravoucenije; pogledati sutra u biospajizu/maxiju : )

ovo je bilo krupnije
naravoucenije; pogledati sutra u biospajizu/maxiju : )
sad razmisljam gde je moj stari to kupovao,znam da se bio obradova jer nije morao da dovljaci iz hrvatske. mozda idea ili neki bolje snabdeveni market, ako se ne varam bio je nemacki uvoz (ko da ne mozemo mi da proizvodimo to), a to je ovas ko za porridge tj oatmeal, mozda je neka specijalna vrsta ovasi.
vako nesto,samo je moja jos sitnija.
coposdeavena.JPG

http://en.wikipedia.org/wiki/Rolled_oats
inace, snizava holesterol, pa ko se i sa tim bori, eto jos jedan razlog:D
a imala sam i neku krupnu ovas, e to mi bilo gadno,ko bube da krckam.

dakle juče doručkovala kivi, ručala integralnu kiflu i tunjevinu i sosu od paradjza, večera baren kelj, kiseo kupus,kašika pavlake i kašičica ruske salate(to sam ćapila u prolazu dok je dečko večerao)
danas ću za doručak isto voće a dalje nemam pojma, nezgodno mi je što sam na poslu i taj ručak me muči

Ja sam se izgleda izbaksuzirala...
Sve lepo isplanirala, i cap - temperatua 38 sa nešto.
Smrzavam se ceo dan na faxu, malaksala a ne mogu da jedem, smandrljala neku mandarinu i malo neke kifle ali jok, nije do toga, i kad sam došla kući skontala...
Pojela tanjir supe sa belim lukom nešto za snižavanje temperature, odspavala malo, i sad mi je kao malo bolje, temperatura je 37 sa 6.

A u petak mi je zakazano skidanje nekog mladeža na glavi, tako da ću morati da odložim upisivanje u teretanu, kad sve to prođe, a do tada ću da jedem voće, povrće, i lečim se...

Ja sam rucala dinstane sampinjone sa lukom i paprikama, salatu i dva tosta. Danas sam isla na merenje, 3 kg manje (ne 4 kao sto sam mislila), 3 % manje masnog tkiva, 1.6 % vise misica i za 1 manje viscelarne masnoce (oko unutrasnjih organa). To je sve u odnosu na prethodne velicine. Moram da priznam da svaki dan pojedem i po kesicu stapica. Zadovoljna sam!!!

Super, la dolcevita :)
Baš mi je drago da neko od nas tako očigledno napreduje :)
Ja jedino što imam manje je temperatura, pala je na 37,5 :lol: Ni to nije loše :lol:
Ručala sam pola tanjira pasulja i par kornišona, i sad pijem limunadu.
Ništa mi nema ukus.

Ozdravi brzo, Shu :heart:
Ja sam bila bolesna na Badnje veče i za Božić-grozomorna temperatura koja je trajala jedno popodne, veče i noć, ali me je izlomila grozno.

A kad već pričate o ovsenim kašama-probala sam nešto što se zove "Dobra ovsena kaša"-pravi se sa vodom, ima je sa ukusom čokolade, maline i ne znam čega još...ukusno, lagano, zasitno. Nije baš jeftino-4 kesice(obroka) je 280 dinara.

Ja sam rucala dinstane sampinjone sa lukom i paprikama, salatu i dva tosta. Danas sam isla na merenje, 3 kg manje (ne 4 kao sto sam mislila), 3 % manje masnog tkiva, 1.6 % vise misica i za 1 manje viscelarne masnoce (oko unutrasnjih organa). To je sve u odnosu na prethodne velicine. Moram da priznam da svaki dan pojedem i po kesicu stapica. Zadovoljna sam!!!

E, i ja sam danas bila na merenju i, s obzirom da poslednjih 10-ak dana nisam uopšte vodila računa o ishrani, i ja sam zadovoljna rezultatima. Kilogrami bez promene, 4% manje masnog tkiva, oko 1% više misića (mislim da je to pre od joge, nego od herbalajfa)i ta viscelerna masnoca bez promene.
I uzela sam opet šejk, ali sad sa aromom kapućina. Pre sam imala od vanile. I dogovorila sam se welnes savetnicom da sad taj šejk uzimam kao obrok na poslu. Prvo sam uzimala umesto večere da ne bih jela previše kasno uveče kad dođem s posla, ali mi to nije odgovaralo jer pregladnim izmedju ručka (oko 13-14 h)i večere oko 22h, a ipak na poslu nisam mogla da jedem normalan obrok. I danas sam odmah primenila novi sistem i izgleda mi ok.

E, i ja sam danas bila na merenju i, s obzirom da poslednjih 10-ak dana nisam uopšte vodila računa o ishrani, i ja sam zadovoljna rezultatima. Kilogrami bez promene, 4% manje masnog tkiva, oko 1% više misića (mislim da je to pre od joge, nego od herbalajfa)i ta viscelerna masnoca bez promene.
I uzela sam opet šejk, ali sad sa aromom kapućina. Pre sam imala od vanile. I dogovorila sam se welnes savetnicom da sad taj šejk uzimam kao obrok na poslu. Prvo sam uzimala umesto večere da ne bih jela previše kasno uveče kad dođem s posla, ali mi to nije odgovaralo jer pregladnim izmedju ručka (oko 13-14 h)i večere oko 22h, a ipak na poslu nisam mogla da jedem normalan obrok. I danas sam odmah primenila novi sistem i izgleda mi ok.

Da znas da bi i meni vise odgovaralo da veceram 17-18 h, a da za rucak i veceru uzimam sejk. Meni se najvise svidja cokolada, trenutno imam vanilu, pa dodam kasicicu kakaa i mekinje, tako je ukusno da olizem sejker kao ''ker''.

He, he... pa ''kod velnes savetnika'', naravno... z:mrgreen:
P.S. Dobila sam na poklon tablete sa mineralima i C vitaminom (Herbalife).

Da znas da bi i meni vise odgovaralo da veceram 17-18 h, a da za rucak i veceru uzimam sejk. Meni se najvise svidja cokolada, trenutno imam vanilu, pa dodam kasicicu kakaa i mekinje, tako je ukusno da olizem sejker kao ''ker''.

A ja sam dobila kutijicu da spakujem šejk za jedan obrok da ponesem na posao. I baš sam pomenula tebe (moja drugarica sa foruma :zgrudvanje:) i te mekinje.... kaže savetnica, može, naravno, odlično......
Ja nisam ništa dodavala u taj šejk, ali poslala mi je mailom neke recepte, predloge, svašta može da se kombinuje, sa raznim voćem, sokovima....

kakav je to šejk?

pa to ti je ta glavna herbalajf hrana. Ono čime zamenjujemo poneki obrok. Prah koji se razmuti u mleku, jogurtu, soku u određenoj razmeri, može da se "energično" promeša kašičicom ili da se promućka u šejkeru.
Ja danas pravim na poslu, a sve mi bezveze da me neko vidi... pokušavam da uguram 3 kašike toga u čašu sa jogurtom.... i taman počinjem da mešam a prolazi koleginica i na sav glas "Jao, šta ti je to"... i ono pola kancelarije (a ima nas, fala bogu, 10-12) z:shock: u moju šolju ... pa u glas "Šta je to"... baš mi bilo bez veze... jer odmah počnu komentari, prevrtanje očima.... ljudi sebi dozvoljavaju sve živo da komentarišu..... Nije da se stidim, dobro, možda ipak malo :zstidljivko: jer baš ne odobravam ta sredstva, iako tu i tamo povremeno isprobam nešto, ali nemam nameru ni da propagiram ni da objašnjavam ... moj izbor, moja stvar...

A, eto, Afro, izgleda da deluje, sudeći po dolcevitinim i mojim rezultatima... i mnogih drugih ljudi.. još kad bi mi nokti ojačali i prestali da se listaju, na šta, navodno, takođe utiče..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back