Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma preživeću bez belog lako, nego kako ću bez crnog :p
A od ovoga što si izdvojila najteže mi padaju narandža, riža, krompir i krastavci.
Sad jedem rendanu cveklu i šargarepu, za ručak ću najverovatnije da spremim pileće belo...
Možda je glupo što pitam, ali kakvog je ukusa praziluk? Ja ga nikad nisma jela, ali ima ovo LUK u sebi a dozvoljen mi je :mrgreen:

Ma preživeću bez belog lako, nego kako ću bez crnog :p
A od ovoga što si izdvojila najteže mi padaju narandža, riža, krompir i krastavci.
Sad jedem rendanu cveklu i šargarepu, za ručak ću najverovatnije da spremim pileće belo...
Možda je glupo što pitam, ali kakvog je ukusa praziluk? Ja ga nikad nisma jela, ali ima ovo LUK u sebi a dozvoljen mi je :mrgreen:
Praziluk ti je odlican. Ima ukus slican mladom luku s tom razlikom sto ne ostaje miris luka na prstima kad ga seckas :)

Opet ja :mrgreen:
Stigli mi rezultati intolerancije.
Sad ću ih okačim:
http://i35.photobucket.com/albums/d192/shushu88/intoler.jpg?t=1271795875
Nisu strašni.
Osim šećera, hleba, i luka. Mislim da ostalo mogu da preživim :mrgreen:
Joj, i krompir. I pirinač.
Sva sreća pa su mi ostavili dosta povrća, voća i mesa koje volim.

welcome to the club...pazi na mleko,pošto si intolerantna najbolje bi bilo da pređeš na sojino ili ako voliš kozje mleko...intolerantna si i na kupus,to znači da ni kelj,ni jednu vrstu kupusa ne smeš jesti,ne samo običan kupus...šećer znači ni beli ni braon šećer...pšenicu isto ne,što znači da samo raženi ili integralni hleb od sada,i ima još tu mnogo toga,ako te zanima detaljnije kaži...

Skontala sam većinu toga, ali ako budem imala nekih pitanja, javiću ti se :)
Sad nešto razmišljam kakve bi bile palačinke od nekog drugog brašna koje smem, sojinog mleka, a za premaz onaj domaći džem od kajsije za dijabetičare (što nema šećer) - bakina tajna.
Hebiga, odmah razmišljam o slatkišima :mrgreen:

Ručala sam pileće belo, jedan paradajz samo malo posoljen... zaboravila sam kakav je ukus paradajza bez luka :lol:
Ostalo mi još pilećeg belog da spremim za večeru, uz to ću rendanu cveklu, šargarepu, i malo zelene salate.
Za užinu ću da narendam jednu jabuku, lakše mi je tako da je jedem nego celu.
Posebno zbog fixne proteze.

U međuvremenu ću da izađem na ispit i dobijem 10, i budem srećna jako jako :mrgreen:

Dobrodošla :klap:
Predstavi nam se, koji ti je režim, koliki je višak... :)
Ova tema ti je kao sastanci anonimnih alkoholičara, samo što nismo anonimne, i nismo alkoholičari :mrgreen:
Šalim se naravno, dobro nam došla, i nadam se da će ti naša podrška koristiti :)

Nisam razumela :dontunderstand: Ti si dobila 2 kg ???? Nadam se da nisam dobro razumela. Ali stavila si onog tužnog smajlija. Jesam te podržavala da istraješ sa tom UN dijetom, ali možda bi ipak trebalo da promeniš. Da nadješ nešto što ti više leži! Ako si nesrećna i nezadovoljna, a još nema ni odgovarajućih rezultata - menjaj!

Nisam razumela :dontunderstand: Ti si dobila 2 kg ???? Nadam se da nisam dobro razumela. Ali stavila si onog tužnog smajlija. Jesam te podržavala da istraješ sa tom UN dijetom, ali možda bi ipak trebalo da promeniš. Da nadješ nešto što ti više leži! Ako si nesrećna i nezadovoljna, a još nema ni odgovarajućih rezultata - menjaj!

Da, dobila sam 2 kg. :(

Mislila sam mozda da je lazna uzbuna juce kad sam se merila...ono...zadrzavanje vode i sl. pa nisam htela odmah da prijavim......Ali...jutros ista stvar. Sta ce tek da bude kad dodje PMS ?

Stvarno ne znam sta da radim. Ako batalim UN dijetu, na koju da predjem:think: Jer ne zelim da prestanem sa dijetom... imam suvise kilograma da bih odustala.

Ja sam doručkovala ovsene pahuljice sa mlekom, pa sam jurila po gradu, išla u socijalno da overim nalog ili kako se to zove, detetu za protezu. Pa kad sam u blizini, otišla sam i do opštine Savski Venac i uzela joj kršetnicu i državljanstvo, skupljam polako dokumente za pasoš. Onda sam svratila i kod zubara da zakažem... potpuno sam crkla... Onda sam na brzinu napravila kineski mix i to pojela uz ribu od juče. Na poslu nes kafu sa dodatkom capućina sa ajriš kremom. Meni su sve te kafe iz kesica preslatke, ali danas sam morala da dodam malo energije i arome. Za užinu mi ostala jedna jabuka od juče..
Nego narode, gde je Afrodita?? Znam da postoji posebna tema Gde su forumaši ili tako nekako, ali ja ne znam gde je... A znam da je ovde bila redovna, pa sad nedostaje..

Mislila sam mozda da je lazna uzbuna juce kad sam se merila...ono...zadrzavanje vode i sl. pa nisam htela odmah da prijavim......Ali...jutros ista stvar. Sta ce tek da bude kad dodje PMS ?

Stvarno ne znam sta da radim. Ako batalim UN dijetu, na koju da predjem:think: Jer ne zelim da prestanem sa dijetom... imam suvise kilograma da bih odustala.

Ja se kao nešto usmeravam rezultatima testa intolerancije, ali u stvari se trudim da uzimam više manjih obroka. I mislim da je ono što prepiše nutricionista i što Kistina stalno pominje - izbalansirana ishrana... jedina prava i zdrava. Bez pržene hrane, sa što manje industrijske koja ima mnogo aditiva, sa što manje slatkiša, testa. Pekara je naš najveći neprijatelj, kažu neki.
Nekako te sve dijete su mi mlaćenje prazne slame. U momentu mozda i ima efekta, ali zaista je stvar u tome da se promene navike. A ne da se kad skinemo željeni broj kilograma vratimo slatkišima, testima...
Joooj, sve znam teorijski, a praktično i ja navalim na keks....

Ja se kao nešto usmeravam rezultatima testa intolerancije, ali u stvari se trudim da uzimam više manjih obroka. I mislim da je ono što prepiše nutricionista i što Kistina stalno pominje - izbalansirana ishrana... jedina prava i zdrava. Bez pržene hrane, sa što manje industrijske koja ima mnogo aditiva, sa što manje slatkiša, testa. Pekara je naš najveći neprijatelj, kažu neki.
Nekako te sve dijete su mi mlaćenje prazne slame. U momentu mozda i ima efekta, ali zaista je stvar u tome da se promene navike. A ne da se kad skinemo željeni broj kilograma vratimo slatkišima, testima...
Joooj, sve znam teorijski, a praktično i ja navalim na keks....

Ma ja ne grickam, pecivo retko jedem, slatkise jos manje. Tako celog zivota. I stalno sam se gojila.

Jednina dijeta koja mi je prijala je ona za regulisanje holesterola i triglicerida. Nista svinjsko, masno i slatko, .......moze jedno parce hleba dnevno, dozvoljeno malo pirinca i krompira, svo povrce, junetina, piletina, riba, salate, mladi sir i jogurt. Od voca samo jabuke, maline i sl. Savrseno :D

Pa, eto! To i jeste prava stvar. Sve zdravo. Samo da bude umereno i podeljeno u 5-6 manjih obroka. Znam da je to mnogo lakše reći nego učiniti. Teško to može da se uskladi sa radnim vremenom i drugim obavezama. Treba nositi na posao bareno povrće ili tako nešto. A ako nemamo mogućnost da to podgrejemo... Nije to tako jednostavno... ali eto, koliko se može...

Pa, eto! To i jeste prava stvar. Sve zdravo. Samo da bude umereno i podeljeno u 5-6 manjih obroka. Znam da je to mnogo lakše reći nego učiniti. Teško to može da se uskladi sa radnim vremenom i drugim obavezama. Treba nositi na posao bareno povrće ili tako nešto. A ako nemamo mogućnost da to podgrejemo... Nije to tako jednostavno... ali eto, koliko se može...

Pa kad sam mogla da nosim sa UN dijetom, moci cu i ovako.

Samo u ovoj dijeti kilogrami se gube sporo, ali sigurno.:think: A ja treba da dostignem bar -15 :lol:

Nista.... danas je jos uvek vocni dan a ja cu jos jednom da se presaberem sta mi je bolje, pa javljam;)

hm,verovatno ti ne leži ta dijeta...izbaci šećer,kvasac,pšenično brašno,kravlje mleko i svinjetinu na 3 meseca,ćeš da vidiš razliku...ako imaš baš dosta kilograma da skineš,onda bi najbolje bilo da odeš na test intolerancije i promeniš ishranu,jer smo uglavnom intolerantni na namirnice koje najviše konzumiramo,a te su uglavnom najštetnije za naš organizam...ali i ako ne odeš na taj test,ako izbaciš iz ishrane gore navedene sastojke,veoma brzo ćeš videti drastične promene,a u suštini to i nije dijeta nego racionalna ishrana i nadasve zdrava...jedi male obroke 5 puta na dan..mali obroci znače zaista male obroke,za užinu neko voće,za doručak i večeru kriška tanka integralnog hleba sa malo maslaca ili pavlake..izbaci salame,viršle i ostalo što su prepuni nitrita i raznim konzervansa,smanji kečap,senf,majonez,isto puni aditiva...puno salata,zelena salata,rotkvice,paprike,paradajz,kupus,mladi luk,pa sad dolazi sezona povrća...paštete i ostalo zaboravi,i bez ovih ćeš moći zdravo da se hraniš a i da se zasitiš ali ćeš unositi u organizam stvari koje ti neće štetiti...probaj,i ne očajavaj.nego se trgni kao kada životinje menjaju krzno,stani na čas i kaži sebi da si dovoljno jaka,i da te ništa neće pokolebati i guraj dalje...:cmok2:

Imam rezim koji nije tako rigoroznan. Odmah ujutru vocka, posle 3 sata pahuljice+jogurt, pa opet neka vocka, pa meso+salata i uvece nesto kuvano bez zaprske.
Prosli put je upalilo videcemo sad...
A da... visak je oko 5 kg:neutral:

Mnogo, mnogo prostih secera je u toj dijeti. :(
:cao:

hm,verovatno ti ne leži ta dijeta...izbaci šećer,kvasac,pšenično brašno,kravlje mleko i svinjetinu na 3 meseca,ćeš da vidiš razliku...ako imaš baš dosta kilograma da skineš,onda bi najbolje bilo da odeš na test intolerancije i promeniš ishranu,jer smo uglavnom intolerantni na namirnice koje najviše konzumiramo,a te su uglavnom najštetnije za naš organizam...ali i ako ne odeš na taj test,ako izbaciš iz ishrane gore navedene sastojke,veoma brzo ćeš videti drastične promene,a u suštini to i nije dijeta nego racionalna ishrana i nadasve zdrava...jedi male obroke 5 puta na dan..mali obroci znače zaista male obroke,za užinu neko voće,za doručak i večeru kriška tanka integralnog hleba sa malo maslaca ili pavlake..izbaci salame,viršle i ostalo što su prepuni nitrita i raznim konzervansa,smanji kečap,senf,majonez,isto puni aditiva...puno salata,zelena salata,rotkvice,paprike,paradajz,kupus,mladi luk,pa sad dolazi sezona povrća...paštete i ostalo zaboravi,i bez ovih ćeš moći zdravo da se hraniš a i da se zasitiš ali ćeš unositi u organizam stvari koje ti neće štetiti...probaj,i ne očajavaj.nego se trgni kao kada životinje menjaju krzno,stani na čas i kaži sebi da si dovoljno jaka,i da te ništa neće pokolebati i guraj dalje...:cmok2:

Hvala Mici:cmok2:

Najverovatnije cu da predjem na taj rezim i gledacu da rasporedim obroke sto pravilnije.

Slatkise i secer jedva cekam da izbacim (ne volem), salame, pastete i tome slicno je vec izbaceno, kao i masno i puno slano. Pa videcemo. Ne odustajem, samo mjenjam kolosek :D

Tako, tako, nema odustajanja..
Ja večerala ostatke kineskog mixa od ručka, pošto niko od ukućana nije hteo to da pojede. I bilo mi ok. I jedan keks i to doooobar. Zaza na merenje...:dash: Uvek uveče sve zabrljam.

drago mi je da čujem,tako treba,sa optimizmom i bez gubljenja nade...samo pravilno se hraniti...:cmok2:

:zag::D

Jako sam srecna od jutros, jer nema voca za dorucak :super:

Ponela sam jednu jabuku za uzinu, a doruckovala sam integralnu kiflu i jogurt i osecam se sjajno:D
Nema onog osecaja da mi se zeludac uvrce do podneva, a kiselina ubija i ne mogu da mislim ni na sta drugo nego na hranu.

Sada pijem kaficu bez secera, radim i uzivam :D

e pa to je to...znači treba da budeš zadovoljna i da se pravilno hraniš,to je jedina caka...naravno i neke vežbice nisu naodmet naravno prilagođene tebi,onom što ti možeš,ako ništa drugo šetnjica svaki dan,da budeš na svežem vazduhu i da ti se pluća i mozak napune kisikom,veoma važno...krvotok će ti biti bolji time i pritisak..ma videćeš kako će ti prijati ova modifikovana ishrana,a ne treba da se mučiš i smršaćeš sa osmehom...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back